Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Φεβ-2016 08:59

  Επεισοδιακή η χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. της Εθν.Κτηματολόγιο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Επεισοδιακή η χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. της Εθν.Κτηματολόγιο

  Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. (ΕΚΧΑ) με θέμα την ακύρωση του διαγωνισμού "ΚΤΗΜΑ-13", ύψους  572 εκατ. ευρώ, που αφορά την κτηματογράφηση του 65% της ελληνικής επικράτειας. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός παρουσιάζει ενδείξεις προσυνεννοημένων εκπτώσεων και στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Περιβάλλοντος-με καθυστέρηση βέβαια ενός χρόνου-εισηγήθηκε την ακύρωσή του, απόφαση που θα ελάμβανε, χθες, η ΕΚΧΑ.

  Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο δ.σ. της ΕΚΧΑ το "παρών" έδωσαν μέλη του Συλλόγου Αγρονόμων-Τοπογράφων, του Συνδέσμου Εταιρειών Γεωπληροφορικής και Κτηματολογίου, του Συνδέσμου Μελετητικών Εταιρειών Ελλάδας, ο γραμματέας του ΤΕΕ Χρόνης Ακριτίδης, καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου τοπογράφων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ δήλωσε ότι διαθέτει ομόφωνη απόφαση της διοικούσας επιτροπής βάσει της οποίας θα πρέπει να αναβληθεί η συνεδρίαση.

  Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του δ.σ. ζήτησε από τους εκπροσώπους των συλλόγων και των συνδέσμων να αποχωρήσουν από την αίθουσα ώστε να εξεταστεί το αίτημα αναβολής του δ.σ., κάτι που δεν έγινε πράξη.

  Έτσι, τα μέλη του δ.σ. μεταφέρθηκαν σε διπλανή αίθουσα, ενημερώνοντας τον Υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη ότι η προγραμματισμένη συνεδρίαση  δεν είναι δυνατόν να λάβει χώρα λόγω της κατάληψης του χώρου από τους εκπροσώπους και τα μέλη των φορέων. Από την πλευρά του, ο Π.Σκουρλέτης, χωρίς να κρύψει τη δυσαρέσκειά του, ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρίαση και συνεπώς δεν ελήφθη η κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του συγκεκριμένου ιδιαίτερα σημαντικού έργου.

  Με άλλα λόγια, έχουν δημιουργηθεί δύο στρατόπεδα. Από την μία οι εκπρόσωποι του τεχνικού κόσμου που ζητούν να πραγματοποιηθεί διάλογος ώστε να καθορίσουν ανάλογα τη στάση τους και από την άλλη όσοι θεωρούν ότι πρέπει να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και κάνουν λόγο για ισχυρές πιέσεις προερχόμενες από τους αναδόχους του διαγωνισμού.

  Δημ. Δελεβέγκος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:09 21/08

  Rosneft: Απέκτησε το 49% της ινδικής EOL

  Η μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου, η Rosneft, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία μια συμφωνία για την απόκτηση του 49% της ινδικής εταιρείας διύλισης Essar Oil Limited (EOL).

  10:29 21/08

  Στην Total η Maersk Oil έναντι 4,95 δισ. δολαρίων

  Η Total SA έχει συμφωνήσει να αγοράσει την μονάδα αερίου και πετρελαίου της AP Moller-Maersk A/S έναντι 4,95 δισ. δολαρίων, σε μία ακόμη ένδειξη ότι επιταχύνεται ο ρυθμός των deals στον ενεργειακό...

  13:56 18/08

  Αυξήθηκαν 31,3% τα καθαρά κέρδη της Deere & Co

  Αύξηση 31,3% κατέγραψαν τα τριμηνιαία κέρδη της αμερικανικής εταιρείας γεωργικών μηχανημάτων Deere & Co, ενώ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις και τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης για τρίτη...

  11:27 18/08

  Αυξήθηκαν τα προ φόρων κέρδη της Kingspan Group

  Αυξήθηκαν 5,5% τα προ φόρων κέρδη της Kingspan Group στο εξάμηνο που τελείωσε στις 30 Ιουνίου, επικαλούμενη τις ισχυρές πωλήσεις, και τώρα περιμένει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της αγοράς για το...

  10:48 18/08

  Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Infosys

  Ο Vishal Sikka παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Infosys, επικαλούμενος την αντίσταση που συναντά για αλλαγές στην εταιρεία, η οποία επιδεινώθηκε, στην δεύτερη μεγαλύτερη...