Συνεχης ενημερωση
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:00
Δεν έχει αλλάξει η γερμανική θέση σε ό,τι αφορά στην ελάφρυνση του χρέους που ζητά η Ελλάδα, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, στον "απόηχο" της συνάντησης του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, έκανε λόγο για "καλή συνάντηση, σε ουσιαστική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα".
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του κ. Σόιμπλε, η συζήτηση αφορούσε το πού βρίσκεται το ελληνικό πρόγραμμα, με τον Γερμανό υπουργό να επαναλαμβάνει ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί και να γίνουν τα βήματα, το ένα μετά το άλλο.
"Μόνο σε αυτή τη βάση μπορεί να υπάρξει επιτυχής αξιολόγηση και μετά πιθανώς περαιτέρω βήματα", δήλωσε η κα. Φον Τισενχάουζεν και προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή οι θεσμοί εξετάζουν λεπτομερώς και υπολογίζουν τις ελληνικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, καθώς, όπως εξήγησε, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αποτελεί κεντρικό σημείο της αξιολόγησης.
Η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε επισήμανε, ακόμη, ότι κατέστη σαφές ότι δεν έχει αλλάξει η γερμανική θέση σε ό,τι αφορά στην ελάφρυνση του χρέους που ζητά η Ελλάδα και στη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν για το Βερολίνο παραμένει ως απαραίτητη προϋπόθεση, είπε: "Στη γερμανική θέση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν έχει αλλάξει κάτι. Άλλωστε αυτό έχει συμφωνηθεί έτσι, στην δήλωση του Eurogroup του Αυγούστου και σε συσκέψεις του ΕΜΣ και οι Έλληνες εκπρόσωποι επιβεβαίωσαν αυτή την θέση τον τελευταίο καιρό".
Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
-
14:08 Κ. Τσουκαλάς: Υποχρέωση της κυβέρνησης ένας έντιμος διάλογος με τους αγρότες χωρίς επιτήδειες ασάφειες
-
14:01 Ράλι στα πολύτιμα μέταλλα μετά τη σύντομη βουτιά - Καθ'οδόν για την καλύτερη χρονιά από το 1979 ο χρυσός, "εκτοξεύεται" ξανά το ασήμι
-
13:57 Σε χαμηλό 50 ετών οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω αγωγών το 2025 - Πτώση 44%
-
13:56 Ποιοι είναι οι 18 βασικοί διαπραγματευτές στην αγορά ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου
-
13:53 Θεσσαλονίκη: Καταργούνται από την 1η Ιανουαρίου 2026 τα χάρτινα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες
-
13:38 Α. Σδούκου: Η διαμαρτυρία έχει νόημα όταν οδηγεί σε λύσεις
-
13:31 European Newsroom: Από το Ουκρανικό μέχρι την Τεχνητή Νοημοσύνη - Οι μεγάλες προκλήσεις για την ΕΕ το 2026
-
13:13 Μ. Χρυσοχοΐδης: Η κατάληψη του δρόμου από τους αγρότες στα μπλόκα είναι παράνομη πράξη
-
13:12 Ουκρανία: Καμία απόδειξη για την υποτιθέμενη "επίθεση σε κατοικία του Πούτιν" - Αιχμές για χώρες που την "καταδίκασαν"
-
12:56 Λευκορωσία: Ο πρόεδρος Λουκασένκο δίνει χάρη σε 22 πρόσωπα
-
Γιατί ξεπουλάνε τα Crocs στην Ελλάδα - Η μήνυση στον Τραμπ
-
Στον "αέρα" οι αγοραπωλησίες κατοικιών και τα προγράμματα αναβάθμισης κατοικιών
-
Εφορία: Έρχεται το νέο μητρώο ακινήτων - Τι πρέπει να δηλώσουν οι ιδιοκτήτες στο taxis
-
Έχεις μικρομεσαία επιχείρηση; Μήπως το 2026 να τη μεγαλώσεις "κάθετα", αντί για "οριζόντια"; (η συνταγή του Rocky)
-
Μπροστά ή πίσω και από τη Βουλγαρία;
-
Η Τουρκία προωθεί τις θαλάσσιες έρευνες με τη Συρία
-
Όταν η "κατάρα" του εξωφύλλου γίνεται καμπανάκι της αγοράς
-
Τραμπ: Εξετάζουμε την πώληση F-35 στην Τουρκία
-
Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τα αγροτικά μπλόκα - Αυξάνεται η δυσφορία της κοινωνίας
-
Παραλήρημα Μεντβέντεφ για Ζελένσκι: "Ο βρωμερός μπάσταρδος του Κιέβου θα πρέπει να κρύβεται για όλη του τη ζωή"
-
Εφορία: Έρχεται το νέο μητρώο ακινήτων - Τι πρέπει να δηλώσουν οι ιδιοκτήτες στο taxis (47)
-
Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τα αγροτικά μπλόκα - Αυξάνεται η δυσφορία της κοινωνίας (25)
-
Μπροστά ή πίσω και από τη Βουλγαρία; (17)
-
Παραλήρημα Μεντβέντεφ για Ζελένσκι: "Ο βρωμερός μπάσταρδος του Κιέβου θα πρέπει να κρύβεται για όλη του τη ζωή" (14)
-
Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές από 7 Ιανουαρίου 2026 (12)
-
Τραμπ: Εξετάζουμε την πώληση F-35 στην Τουρκία (7)
-
ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τραμπ θα λάβει βραβείο ειρήνης από το Ισραήλ (5)
-
Μ. Χρυσοχοΐδης: Η κατάληψη του δρόμου από τους αγρότες στα μπλόκα είναι παράνομη πράξη (4)
-
Η Ουκρανία διαψεύδει την επίθεση με drone στην κατοικία του Πούτιν - Τραμπ: "Δεν έχω στοιχεία ότι έγινε, αλλά μου το είπε ο ίδιος" (4)
-
Κ. Χατζηδάκης: Τα highlights του κυβερνητικού έργου για το 2025 (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ