08:47 23/01
Αιγαίο: Διετής NAVTEX από την Τουρκία
Με δύο NAVTEX επανέρχονται οι απόψεις της Τουρκίας περί δικαιοδοσίας αδειοδότησης των ερευνών στο μισό Αιγαίο
Σε υποβάθμιση των συνεπειών που θα είχε για τις ευρωπαϊκές οικονομίες μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, προέβη την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας.
"Για την Ευρώπη, για τις ευρωπαϊκές χώρες είναι μια δυσκολία, αλλά όχι ένα δράμα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Sapin στην γαλλική τηλεόραση TV station France 2, ενώ πρόσθεσε "δεν είναι μια ξαφνική οικονομική αναταραχή”.
Πρόσθεσε δε, πως την άποψή του την μοιράζονται και οι αγορές. Παρότι, όπως εξήγησε, οι αγορές υποχώρησαν την Δευτέρα ωστόσο ανέκτησαν τα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας και τα γαλλικά ομόλογα δεν επηρεάστηκαν σημαντικά.
Επίσης, αναφερόμενος στην μη πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ, ο κ. Sapin εκτίμησε πως αυτό δεν θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στην Ελλάδα αν οι συνομιλίες ξεκινήσουν εκ νέου άμεσα.
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της Κυριακής ο κ. Sapin σημείωσε πως αν οι Έλληνες ψηφοφόροι ψηφίσουν "ναι”, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν, αν ψηφίσουν "όχι” τότε "μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα ύδατα με πολλούς κινδύνους κυρίως για την Ελλάδα”.