Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Ιουν-2018 00:02

  Δυστυχώς δεν υπάρχει φως στο τούνελ...

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Στούπα 

  1) Δυστυχώς δεν υπάρχει φως στο τούνελ...

  Μια στις δυο επιχειρήσεις από αυτές που ελέγχθηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο βρέθηκαν να έχουν διαπράξει φορολογικές παραβάσεις. 

  Τούτο προκύπτει από τα στοιχεία της ίδιας της ΑΑΔΕ καθώς  το ποσοστό παραβατικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανήλθε στο 50,2%, ενώ αν εξαιρεθούν οι εμφανείς έλεγχοι στην αγορά, φθάνει το 61%.

  Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, ο αριθμός των επιχειρήσεων με παράβαση κατά το Α΄ τρίμηνο του 2018 ανήλθε σε 2.409 έναντι 1.451 του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 66,01%. 

  Όταν η παραβατικότητα ξεπερνά το 50% δεν μιλάμε για την φοροδιαφυγή σαν εξαίρεση αλλά την φοροδιαφυγή σαν κανόνα. Εξαίρεση αποτελούν οι λίγοι συνεπείς που είναι θέμα χρόνου να κατεβάσουν ρολά από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των υπολοίπων.  Όταν η παραβατικότητα ξεπερνά το 50% κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας...

  Η υψηλή παραβατικότητα δεν οφείλεται στο γεγονός πως οι Έλληνες είναι πιο διεφθαρμένοι εκ φύσεως. Εξ ανάγκης αυξάνεται η παραβατικότητα γιατί το ελληνικό κράτος ως κράτος που διοικείται και υπηρετείται από κλέφτες και παράσιτα έχει συμφέρον να ευνοεί τους κλέφτες και τα παράσιτα. 

  Όταν ταβέρνα συνεπούς επιχειρηματία για κάθε 100 ευρώ που εισπράττει πρέπει να αποδίδει 110 ευρώ σε φόρους και εισφορές, η ταβέρνα του ασυνεπούς φορολογικά και ασφαλιστικά θα χρεώνει το ίδιο τραπέζι 50 ευρώ, τα οποία όμως θα μένουν στο ταμείο της επιχείρησης. 

  Η υψηλή φορολογία και οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές καθιστούν οποιαδήποτε έντιμη απασχόληση ζημιογόνα και καταστροφική. Αναγκαστικά λοιπόν όσοι θέλουν να επιβιώσουν θα καταφύγουν στην παραοικονομία. 

  Μην πάτε μακριά όμως... εκτός από κράτος κλεπτών και παρασίτων έχουμε και κράτος ηλιθίων. 

  Προχθές κυριακάτικη εφημερίδα αποκάλυψε πως τα κυλικεία ενός Υπουργείου δεν  διαθέτουν ταμειακές μηχανές και δεν κόβουν αποδείξεις. Τουτέστιν το κράτος που ελέγχει την φορολογική παραβατικότητα των άλλων φοροδιαφεύγει και το ίδιο.

  Εδώ και πολλά χρόνια τα τρία κυλικεία του αλλά και το μαγειρείο των Λιμενικών φέρονται να λειτουργούν χωρίς ξεκάθαρο νομικό και φορολογικό πλαίσιο, καθώς δεν υπάρχουν ταμειακές μηχανές, άρα δεν κόβονται και αποδείξεις ενώ υπάρχουν συναλλαγές με πολίτες.

  Ο αρμόδιος Υπουργός μάλιστα όταν ρωτήθηκε σχετικά, μεταξύ άλλων απάντησε "...έτσι τα βρήκαμε, πρόκειται για μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα συναλλαγές κλπ”  Είπε επίσης πως το γεγονός πως τα κυλικεία του Υπουργείου δεν κόβουν αποδείξεις έχει σαν αποτέλεσμα οι πελάτες να αγοράζουν σε φθηνότερες τιμές...

  Δηλαδή, ο μέσος άνεργος, ημιαπασχολούμενος των 300 ευρώ ή συνταξιούχος των 500 ευρώ που δεν είναι υπάλληλος του Υπουργού οφείλει να πληρώνει διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές προκειμένου ο πολιτικός πελάτης του κ. Υπουργού να εισπράττει το μισθό του αλλά και να εξοικονομεί με φθηνότερες τιμές.

  Δηλαδή, έχουμε να κάνουμε με το κράτος των ημετέρων και το παρακράτος των πελατών. 

  Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα η ΑΑΔΕ θα πήγαινε την επόμενη μέρα στο Υπουργείο και θα σφράγιζε τα κυλικεία. Ο δε αρμόδιος εισαγγελέας θα ζητούσε από τη Βουλή να ορίσει εξεταστική επιτροπή για τον Υπουργό...

  Προφανώς η Ελλάδα δεν είναι ευνομούμενη χώρα... 

  Αν έχει σε κάτι δίκιο ο κ. Υπουργός είναι πως το σύστημα αυτό λειτουργεί έτσι για δεκαετίες. Η χρεοκοπία του 2010 παρά την επιτήρηση και την επιβολή μεταρρυθμίσεων δεν κατάφερε να αλλάξει πολλά πράγματα. Μάλιστα μετά το 2015 παρατηρούνται βήματα οπισθοδρόμησης καθώς επικράτησε πολιτικά η "μούργα” του πελατειακού κομματικού κράτους υπό τον μανδύα της ριζοσπαστικής αριστεράς...

  Οι ίδιοι που έκλεβαν, διόριζαν και παρασιτούσαν για δεκαετίες άλλαξαν ταμπέλα και συνεχίζουν να ελέγχουν  τα πράγματα. 

  Δυστυχώς δεν υπάρχει φως στο τούνελ...

  2) Αν ήταν τόσο καλοί στην προπαγάνδα... 

  Καλημέρα,

  Είμαι εδώ και αρκετά χρόνια τακτικός αναγνώστης σας και σας προτιμώ γιατί μας δίνετε μια διαφορετική ερμηνεία των γεγονότων. 

  Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε το επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς "Μην αρχίζεις την μουρμούρα" του Alpha της Παρασκευής 1/6/2018. Σε αυτό το επεισόδιο υπήρχε αναφορά στον ΕΝΦΙΑ του Σαμαρά ως μια μεγάλη κακοτυχία παλαιότερου έτους και ένα ολόκληρο σκετς βασίστηκε στην αναμονή για τη μεγάλη ευκαιρία που έχουμε με τη λοταρία της εφορίας να κερδίσουμε 1000 ευρώ. Είχε ατάκες όπως: 

  "Μην κάνεις ότι δεν σε ενδιαφέρει η κλήρωση. Δηλαδή αν κέρδιζες 1000 ευρώ θα σε χάλαγε; Και βοηθάς και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής." 

  Και φυσικά το ζευγάρι κέρδισε στην κλήρωση και πανηγύρισε τρελά!

  Δεν ήξερα πραγματικά αν βλέπω ψυχαγωγική εκπομπή ή προεκλογικό σποτ. Καταξιωμένοι ηθοποιοί τους οποίους εκτιμούσα λαμβάνουν μέρος σε πολιτική φιλοκυβερνητική προπαγάνδα. Και δεν είναι καν αντιπολιτευτική που τουλάχιστον έχει την ηθική έννοια ότι κατακρίνεις αυτούς που έχουν την εξουσία.

  Πλέον νομίζω επειδή ο κόσμος δεν παρασύρεται από τα κατευθυνόμενα δελτία ειδήσεων, έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας. Δεν περίμενα τίποτα καλύτερο βέβαια από τους κυβερνώντες. Κρίμα για τους ανθρώπους της τέχνης...

  Πάντως αν ασχολούνταν οι κυβερνώντες τόσο πολύ με την διακυβέρνηση όσο με την προπαγάνδα θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα.

  Ευχαριστώ.
  Κ. Σπύρος

  Υ.Γ. Παρακαλώ να μήν δημοσιευτούν τα στοιχεία μου.

  3) Με απατεώνα δουλειά μην κάνεις... 


  Κ. Στούπα καλημέρα.

  Σας στέλνω ένα κείμενο με προσωπικές μου απόψεις. Αν το βρείτε ενδιαφέρον το δημοσιεύετε.

  Πως θα μπορούσαμε να έχουμε απαλλαγεί από τους κατσαπλιάδες μια και καλή & δια παντός

  Γυρνώντας πίσω στην κομβική ημερομηνία της 14ης Αυγούστου 2015, ημερομηνία ψήφισης του 3ου μνημονίου, εντοπίζονται συντριπτικά λάθη της τότε αντιπολίτευσης, που επέτρεψαν στους κατσαπλιάδες του βουνού να γίνουν άνθρωποι της πόλης και υπουργοί, πρωθυπουργοί, με ύφος και κύρος.

  Οι κυβερνητικές απώλειες ήταν συνολικά 44, αφήνοντας την πλειοψηφία με 118 πρόθυμους βουλευτές. Έχουν προηγηθεί 6 μήνες "ηρωικής" διαπραγμάτευσης - παρωδίας, ένα διχαστικό δημοψήφισμα και υπογραφή ενός ντροπιαστικού μνημονίου με μέτρα που ο λαός ποτέ δεν διανοήθηκε ότι θα έπαιρνε ο Τσίπρας.

  Η επίσημη δικαιολογία όλης της αντιπολίτευσης τότε, ήταν ότι ψηφίζουμε για να μείνουμε στο ευρώ.

  Αλλά για μια στιγμή. Είναι πραγματικό αυτό; Ποτέ δεν έχω ακούσει ένα επίσημο σενάριο για την περίπτωση καταψήφισης από την αντιπολίτευση, πέρα από ένα γενικό "θα μας έδιωχναν από το ευρώ". 

  Ας τα πάρουμε με τη σειρά να δούμε τι ακριβώς θα συνέβαινε σε περίπτωση καταψήφισης.

  1. Το 3ο μνημόνιο υπερψηφίζεται από 118 βουλευτές. Η κυβέρνηση πέφτει και προκηρύσσονται άμεσα εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου.

  2. Η Ευρώπη απειλεί με έξοδο από το ευρώ και επικρατεί χάος με ήδη κλειστές τράπεζες.

  3. Ο αντιστασιακός Ελληνάκος δεν μπορεί να βγάλει ούτε τα 420 ευρώ την εβδομάδα αφού τα αεροπλάνα με τα μετρητά σταματούν να απογειώνονται.

  4. Η κυβέρνηση στα τέλη Αυγούστου αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις αφού έχει ήδη ροκανίσει τα αποθεματικά από παντού με τις γελοίες διαπραγματεύσεις Βαρουφάκη.

  5. Παντού επικρατεί χάος και πανικός. Οι εισαγωγές σταματούν και σούπερ μάρκετ - βενζινάδικα σύντομα ξεμένουν από εμπόρευμα.

  6. Ο μέσος Έλληνας αντιλαμβάνεται ότι ο τσαμπουκάς έχει συνέπειες. Γιατί καλή η αντίσταση αλλά πάντα με γεμάτο πορτοφόλι. Αν αδειάσει αρχίζουμε να στήνουμε κρεμάλες.

  7. Να θυμίσω ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο που το κλίμα έχει ως εξής:
  α. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει ουσιαστικά χωρίς προεκλογικό πρόγραμμα αφού τι να πεις σε κάποιον που έμεινε χωρίς σύνταξη, τρόφιμα και πετρέλαιο. Στο συλλογικό υποσυνείδητο καταγράφεται σαν ένας που απέτυχε να περάσει ένα καινούριο μνημόνιο. Μέσα ή έξω από την Ευρώπη, ό,τι και να έλεγε τότε, η δύναμη του χάους θα το υπερκάλυπτε. Ο κόσμος απλά δεν θα άκουγε. 
  β. Πλήρης επιβεβαίωση της Νέας Δημοκρατίας αλλά στην πραγματική ζωή. Γιατί άλλο να το βλέπεις σε διαφημιστικά, πολύχρωμα, προεκλογικά σποτάκια και άλλο να κάθεσαι σε ένα σπίτι με άδειο ψυγείο και άδειο στομάχι.

  8. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι το πιο ανεπτυγμένο στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Η προ 6 μηνών ζωή, σε σχέση με την σημερινή κόλαση θα οδηγούσε ακόμη και ψηφοφόρους του σκληρού ΚΚΕ στην αγκαλιά του Σαμαρά (που ποτέ δεν έπρεπε να έχει παραιτηθεί εξαιτίας του ηλίθιου δημοψηφίσματος αλλά να το κατατάξει εκεί που έπρεπε, ως ηλίθιο). 

  9. Η Ν.Δ κερδίζει τις εκλογές με 60% και επιστρέφει στους ωρυόμενους Ευρωπαίους για διαπραγματεύσεις.

  10. Οι Ευρωπαίοι όσο θυμωμένοι και αν ήταν δεν είχαν κάποιον μηχανισμό να θέσουν τη χώρα εκτός ευρώ. Να θυμίσω πόσο θυμωμένοι ήταν μετά το "ΟΧΙ" αλλά το κατάπιαν συντόμως χάριν του "ευρωπαϊκού καλού". Οι επόμενες διαπραγματεύσεις θα οδηγούσαν οπωσδήποτε σε μια συμφωνία ενδεχομένως χειρότερη από αυτή του Τσίπρα. Αλλά σε καμία περίπτωση 40 ημέρες χάους δεν θα έκαναν τόσο μεγάλο κακό, όσο τα 3 χρόνια Τσίπρα που ακολούθησαν.

  11. Σύντομα η ομαλότητα επιστρέφει και ο Ελληνάκος ξεχνάει τις επαναστάσεις για καμιά εικοσαριά χρόνια, βάζει την αριστερά μια και καλή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας που ανήκει και χαίρεται την κανονικότητα που επανέρχεται με ταχείς ρυθμούς. 

  12. Η Αριστερά θα άφηνε τραύματα που δύσκολα ξεχνιούνται και σίγουρα στις εκλογές του 2019 που θα ακολουθούσαν δεν θα ήταν ρυθμιστικός παράγοντας αλλά μια μαύρη σελίδα ντροπής, κάπως σαν ένα ατύχημα μετά από άγριο μεθύσι που το θυμάσαι την επόμενη και κοκκινίζεις από ντροπή.

  Αυτά νομίζω ότι χάσαμε επειδή η αντιπολίτευση αποφάσισε να στηρίξει τον μεγαλύτερο (πολιτικό?) απατεώνα που γνώρισε η χώρα.

  Γιατί με απατεώνα πιες και φάε και δουλειά μην κάνεις.

  kostas.stoupas@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων