Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Ιαν-2016 00:01

  Να το φοβάσαι το ξύπνημα των μικρομεσαίων, Αλέξη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

  Η σφαγιαστική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό μέτωπο, εις βάρος της μεγάλης παραγωγικής βάσης της κοινωνίας και η οποία θα λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις με τα νομοθετήματα που προωθούνται, μπορεί να γίνει το τσουνάμι που θα την σαρώσει. Αν στο Μαξίμου δεν το έχουν ακόμη αντιληφθεί, ας αρχίζουν να κοιτούν κατάφατσα την πραγματικότητα.

  Οι δικηγόροι βγήκαν ήδη στους δρόμους, οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ και ετοιμάζουν μπλόκα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι εμπορικοί και οι επιστημονικοί σύλλογοι, ο ένας μετά τον άλλον αρχίζουν να "επαναστατούν" με την λαίλαπα που επιβάλλει στην κοινωνία μία διακυβέρνηση που επιδεικνύει ρεβανσιστικές και τιμωρητικές διαθέσεις απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να διασφαλίσει μία αξιοπρεπή διαβίωση για τον ίδιο και την οικογένειά του. Και που το μόνο που έχει στο μυαλό της είναι η διάσωση της εκλογικής της πελατείας.

  Μία διακυβέρνηση που ας μη λησμονούμε, προέρχεται από μία παρά φύση συμμαχία ιδεοληπτικών λαϊκιστών και καραμπινάτων δεξιών. Η οποία δια της φτωχοποίησης του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας επιχειρεί να ικανοποιεί το περί δήθεν δικαίου αίσθημα που διακατέχει τις κοινωνικές ομάδες που έζησαν λόγω της μακρόχρονης ύφεσης την απαξίωση. Ώστε να διασφαλίζει μία εκλογική πελατεία που έλκεται από τον "θάνατο της κατσίκας του γείτονα".

  Εκλογική πελατεία που έχει δομηθεί πάνω στον λαϊκισμό και την απογοήτευση. Σε φρούδες υποσχέσεις αλλά και σε θυμό στα όρια του μίσους για όποιον ακόμη έχει τη δυνατότητα να ξεχωρίζει. Δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ; Παράγεις εισόδημα; Παράγεις πλούτο; Στο απόσπασμα! Το κράτος θα πρέπει να σου παίρνει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τη συντριπτική πλειοψηφία των κόπων σου. Και ας μη σου "γυρίζει" τίποτε πίσω ως παροχές. Ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον. 

  Αρκεί μέσα από τις θυσίες της κοινωνίας να εξυπηρετούνται δύο στόχοι. Αφενός το θυμικό των αναξιοπαθούντων ώστε να μην εξεγείρονται και αφετέρου τη δημιουργία ενός νέου υπερτροφικού κρατικοδίαιτου συστήματος, χειρότερου από εκείνου που οδήγησε τα πράγματα στην ύφεση και τα Μνημόνια, για να βρίσκουν θέσεις "τα δικά τους παιδιά", αριστερού φρονήματος αυτή τη φορά και όσοι πρώην καθεστωτικοί μεταπήδησαν την κρίσιμη ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ.  

  Σε αυτόν όμως τον σταλινικού τύπου σχεδιασμό, έχουν κάνει στην Κουμουνδούρου και στο Μαξίμου ένα πολύ καθοριστικό λάθος. Ότι η επίθεση που έχουν εξαπολύσει δεν αφορά μόνο τους πλούσιους. Δεν έχει τον ταξικό χαρακτήρα που επιδιώκουν επικοινωνιακά να περνούν. Όσο και αν προσπαθούν να δημιουργήσουν την εικόνα ότι εκείνος που έχει εισοδήματα 30 ή 40 χιλιάδων ευρώ είναι ένας προνομιούχος κηφήνας και κατά συνείδηση φοροφυγάς. Αρα πρέπει να σφαγιαστεί για το... κοινό καλό. Εκείνοι που ισοπεδώνονται πέρα και πάνω από όλα είναι οι μικρομεσαίοι. 

  Όσι έχουν απομείνει δηλαδή από τους πάλαι ποτέ μικρομεσαίους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, αλλά και όλοι όσοι έγιναν μικρομεσαίοι λόγω της κρίσης και της φορολαίλαπας. Με λίγα λόγια όλοι εκείνοι που κάποτε θα μπορούσαμε να πούμε ότι σχημάτιζαν την ευρύτερη μεσαία τάξη. Τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και της οικονομίας. Το πιο ζωτικό και παραγωγικό κομμάτι της χώρας. Σε αυτούς δεν αφήνει ούτε σεντ η κυβερνητική πολιτική. Αυτούς εξαθλιώνει. 

  Τι θα πει η κυβέρνηση; Ότι οι δικηγόροι που κατέβηκαν στους δρόμους είναι όλοι προνομιούχοι; Μα έχουν ρωτήσει πώς ζει πλέον ο μέσος δικηγόρος; Αν τα βγάζει πέρα; Αν τον πληρώνει κανείς πελάτης; Δεν μιλάμε για το 5%, αλλά για την πλειοψηφία. Το ίδιο ισχύει και για τους γιατρούς. Τον εύκολο συνήθη στόχο επικοινωνιακής πολιτικής. Τι νομίζουν δηλαδή; Ότι η πλειοψηφία είναι μεγαλογιατροί σας εκείνους που εμφανίζονται στις διάφορες λίστες; Η μεγάλη μάζα είναι το ζητούμενο. 

  Από τους ελεύθερους επαγγελματίες θα κινδυνεύσει να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Από εκείνους που τους καταδικάζει να γίνουν είλωτες του κράτους. Να δουλεύουν για να ταΐζουν την κυβέρνηση και την εκλογική της πελατεία. Από εκείνους που τους εξωθεί στην παρανομία και στην φοροδιαφυγή, αν δεν θέλουν να απαξιωθούν εντελώς οι ζωές τους. Όχι μόνο δεν θα έρθουν νέα έσοδα από όλους όσους δεν έκοβαν αποδείξεις, αλλά τώρα δημιουργούνται αντικίνητρα και για όσους ήταν συνεπείς... 

  Φοβού τους μικρομεσαίους Αλέξη. Εκείνους που θα αναγκαστούν να παλέψουν γαι να διατηρήσουν την τελευταία ικμάδα της αξιοπρέπειάς τους... 

  dimitris.papakonstantinou@capital.gr 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  00:01 21/08

  Θα αντέξουν τη διπλή πίεση;

  Με το τέλος της καλοκαιρινής ραστώνης, η κυβέρνηση θα βρεθεί προ μιας, χωρίς προηγούμενο, διπλής πολιτικής πίεσης.

  00:01 16/08

  Οι φωτιές μας "ξεγυμνώνουν" όλους!

  Ούτε ειδικός είμαι ούτε τον παριστάνω. Όμως ως απλός πολίτης αυτής της χώρας έχω ορισμένες απορίες και ορισμένες σκέψεις για την υπόθεση των πυρκαγιών.

  00:01 14/08

  Γιατί η ΔΕΘ αγχώνει το Μαξίμου

  Η φετινή ΔΕΘ παρουσιάζει μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Συμπίπτει με την έναρξη της τρίτης αξιολόγησης, αλλά και με την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου.

  00:01 11/08

  Ας μιλήσουμε για ξένες επενδύσεις...

  Ζούμε σε μία χώρα προνομιακή. Η φυσική ομορφιά της, η κομβική τοποθεσία της, το πλούσιο υπέδαφός της είναι μοναδικά. Με άλλα λόγια, το τέλειο επενδυτικό περιβάλλον.

  00:01 10/08

  Η κοινωνία χρειάζεται όραμα

  Τι απασχολεί σήμερα τον μέσο πολίτη; Τι προσδοκά με δεδομένη την κατάσταση στην οποία βρίσκεται; Ποιες είναι οι κύριες ανησυχίες του; Τα όνειρά του;

  00:01 09/08

  Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

  Είναι πραγματικά απίστευτο, αλλά αν ανατρέξει κανείς στην επικαιρότητα του περσινού καλοκαιριού θα δει να πρωταγωνιστούν ακριβώς τα ίδια.

  00:01 08/08

  Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος

  Δεν πάει άλλο. Η κόπωση στην φοροδοτική δυνατότητα της κοινωνίας είναι ολοφάνερη. Τα πολύ ηχηρά καμπανάκια υπήρχαν και πέρυσι τέτοια εποχή...

  00:01 07/08

  Κρατούν σε ομηρία την αγορά

  Δεν μπορεί να γίνει κατανοητό γιατί η κυβέρνηση αποφεύγει συστηματικά να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Τα λογιστικά παιχνίδια με τα νούμερα δεν μπορούν να συνεχίσουν να υφίστανται πλέον