Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 21-Ιαν-2017 09:11

  Thumb down

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ

  "War is peace

  Freedom is slavery

  Ignorance is strength”

  1984, George Orwell 

  Δεν νομίζω πως έχει υπάρξει ποτέ κάτι πιο χυδαία αποκαλυπτικό αυταρχικών ιδεοληψιών από τη φωτογραφία του Καμμένου στο Πρωθυπουργικό Αεροσκάφος "καθ’ οδόν" προς τις ΗΠΑ για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου.

  Ο κ. Καμμένος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κατ’ ουσία ο σκιώδης πρωθυπουργός της εθνικολαϊκιστικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, φωτογραφίζεται μέσα στο Πρωθυπουργικό σκάφος, κρατώντας την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, φύλλο 18/1, δηλαδή το φύλλο της επομένης της συμφωνίας "άλωσης" του ΔΟΛ από την κυβέρνηση, με την "εισβολή" Μουλόπουλου. Ενώ με το δεξί του χέρι, κάνει το σήμα του "thumb up", που σημαίνει κάτι σαν "αποστολή εξετελέσθη". Να υποθέσω ότι την προηγούμενη μέρα στα επιτελεία τους συζητώντας για το ΔΟΛ είχαν δώσει το σήμα "thumb down" που επί ρωμαϊκής αυτοκρατορίας σήμαινε "θάνατος στον μονομάχο".

   

  καμμένος

   

  Η φωτογραφία αυτή είναι το πιο εύγλωττο ντοκουμέντο του ολοκληρωτισμού που απεργάζεται η κυβέρνηση. Ως λάφυρο κρατάει ο Καμμένος την εφημερίδα, σκασμένος στα γέλια που "τα κατάφεραν". Τι κατάφεραν κατά τη γνώμη τους; Υποθέτω, να καταλάβουν μια ιστορική εφημερίδα, ένα ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα της δημοκρατικής παράταξης με την ευρεία έννοια, ώστε να το καθυποτάξουν και να γίνει εργαλείο τους στη χειραγώγησης μαζών. Ένα μεγάλο βήμα για την ολοκληρωτική κατάληψη της χώρας, κατά τη γνώμη τους.

  O κ. Μουλόπουλος άλλωστε, που θα έπρεπε να ντρέπεται για τον ρόλο που ανέλαβε, είναι ξεκάθαρος για το ιδεολόγημα που θα υπηρετήσει: "δεν θα γίνεται πια κριτική πεζοδρομίου". Το πώς ορίζεται το "πεζοδρόμιο" το εξηγεί μια μέρα αργότερα με συνέντευξή του στην κομματική τους εφημερίδα. Όπως είπε "ο Πάγκαλος δεν μπορεί να συνεχίσει να λέει "τσογλάνι" τον πρωθυπουργό από δημόσια συχνότητα". Γιατί δεν μπορεί; Ποιος το απαγορεύει; Ποιος απαγορεύει σε πολίτη να ασκεί δημόσια κριτική προς τον Πρωθυπουργό; (ή να "περιγράφει" τον Πρωθυπουργό όπως εύστοχα απάντησε ο κ. Πάγκαλος). Σε περίπτωση πάντως που το αγνοούν, ο νόμος για την περιύβρισης αρχής του 1951 καταργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ακριβώς στο πλαίσιο του εκδημοκρατισμού.

  Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν φείδονται κυνισμού μήτε αποφασιστικότητας στην προσπάθεια τους να επιβάλλουν το "άλλο καθεστώς", το αυταρχικό καθεστώς. Αφού δεν κατάφεραν με νομιμοφανή τρόπο να αρπάξουν τα κανάλια και να τα δώσουν σε "δικούς τους" ως εργαλεία προπαγάνδας, έβαλαν σε εφαρμογή το Plan B: την κατά κυριολεξία κατάληψη ΜΜΕ. Αφού οδήγησαν τον ΔΟΛ σε οικονομική ασφυξία, εκβιάζοντας τον εκδότη κατέλαβαν το εκδοτικό συγκρότημα.

  Για την ώρα βέβαια αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην "παράδοση" των δημοσιογράφων του συγκροτήματος. Οι κορυφαίες πένες, απαντούν στην προσπάθεια "άλωσης" ενώ μαζί τους συντάσσεται σχεδόν όλος ο δημοσιογραφικός και πολιτικός κόσμος. "Τα ΝΕΑ θα αλωθούν όταν πάψουμε να γράφουμε" γράφει δημοσιογράφος του συγκροτήματος. Όμως η αλήθεια είναι πως δεν αρκούν.

  Δεν αρκεί κάθε φορά το θύμα να δίνει μόνο του τη μάχη απέναντι στο τέρας του ολοκληρωτισμού. Χρειάζεται κοινωνική πανστρατιά. Και σε αυτή τη μάχη δεν χωρούν τα "μεν ναι αλλά". Δεν έχουμε την πολυτέλεια των αστερίσκων. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να λέμε "και τι με νοιάζει εμένα για τον τάδε ή τον δείνα επώνυμο". Εδώ μιλάμε για τη δημοκρατία μας.

  Οι εθνικολαϊκιστικές κυβερνήσεις τύπου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν πάντα έναν σύμμαχο: την αδιαφορία των πολιτών, την οποία και προκαλούν, καθώς κουρασμένοι από τις καθημερινές μάχες για την επιβίωση, δεν θέλουν ή δεν αντέχουν να ασχοληθούν με άλλα θέματα που μοιάζουν να μην τους αφορούν άμεσα. Ή και προτιμούν να σιωπήσουν για να μην "μπλέξουν". Αυτή ήταν πάντα η συνταγή για την επιβολή ολοκληρωτικών καθεστώτων. Ας μην τους αφήσουμε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  00:04 25/07

  Η μάχη των λέξεων και των πράξεων

  Δεν πρέπει να μείνουν αμφιβολίες ή να δοθούν λάθος εντυπώσεις, που θα οδηγήσουν στην ταχεία φθορά του πολιτικού κεφαλαίου της επόμενης κυβέρνησης.

  00:10 24/07

  Σε αναζήτηση ενός Ευρωπαίου Αγέλαου;

  Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από τη διεθνοποίηση του τρόπου ζωής των ανθρώπων των δυτικών κοινωνιών, ανεξάρτητα από έθνος, φυλή, γλώσσα και θρησκεία.

  00:03 24/07

  Εκπαίδευσης αθλιο-ευτράπελα

  Μεταφερόμαστε από μια κρατικίστικη εκπαίδευση σε μια ελεύθερη εκπαίδευση και μόνο έτσι μπαίνει και το θέμα του ποιος πληρώνει.

  00:03 20/07

  Βόλτα σε μια "ονειρεμένη" Ελλάδα

  Στην πόλη μου, όπως και σε όλες τις πρωτεύουσες της Δύσης, το ιστορικό κέντρο είναι το καλύτερο κομμάτι. Ασφαλές, καθαρό, φωτεινό...

  00:03 17/07

  Με τον Κυριάκο και τις προτάσεις του

  Αυτό που φαίνεται να λείπει από τις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, είναι η ενεργός υποστήριξη των πολιτών στις πολιτικές τους.

  11:05 15/07

  Ο Γ. Ζουγανέλης και η συμβολική θυσία

  Η αντιμνημονιακή ρητορική μας παίδεψε όλους τόσο πολύ που υπήρχε η ανάγκη μιας "συμβολικής θυσίας", για να δανειστώ έναν όρο του Λευτέρη Κουσούλη.

  00:04 13/07

  Η μάθηση στα χρόνια της πτώχευσης

  Από την εκπαιδευτική οπτική, οι στάσεις και συμπεριφορές στα φαινόμενα φτωχοποίησης, μπορούν να φωτίσουν όψεις που έχουν εκπαιδευτική αξία.

  00:04 13/07

  Στροφή στην μικροοικονομία;

  Το ενδιαφέρον των οικονομολογούντων της Κυβέρνησης δεν έχει στραφεί ακόμη στο κύτταρο της πραγματικής οικονομίας που αφορά τις επιχειρήσεις.