Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Φεβ-2018 11:16

  Ποια είναι η νέα αμυντική στρατηγική της Κίνας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ποια είναι η νέα αμυντική στρατηγική της Κίνας

  των Meia Nowens και Helena Legarda

  Στη διάρκεια του 19ου συνεδρίου του κόμματος τον Οκτώβριο του 2017, ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping παρουσίασε μια τολμηρή δέσμη μεταρρυθμίσεων που στόχο είχαν να μετατρέψουν τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό σε μια δύναμη "παγκοσμίου κλάσης” μέχρι το 2050.

  Σύμφωνα με αυτό το όραμα, το Πεκίνο έχει δώσει έμφαση στη σημασία της προώθησης της καινοτομίας και στο ότι η πολιτικοστρατιωτική ολοκλήρωση (CMI) θα πρέπει να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος αυτής της προσπάθειας.

  Ως εκ τούτου, η απελευθέρωση χιλιάδων εθνικών αμυντικών πατέντων στις αρχές του 2017, θα πρέπει να εξεταστεί υπό το πρίσμα αυτής της προσπάθειας δέσμευσης του αστικού-εμπορικού τομέα της Κίνας στην εθνική αμυντική τεχνολογική και βιομηχανική βάση (DTIB).

  Οι εν λόγω πατέντες αφορούν κυρίως τις κινεζικές τεχνολογίας αέρος, διαστήματος και πυραύλων, με κάποιες να χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και άλλες να είναι τόσο πρόσφατες, ακόμη και από το 2016.

  Σε ένα νέο paper research, οι Meia Nouwens και Helena Legarda, εξετάζουν την αποτελεσματικότητα αυτού του γύρου απελευθέρωσης των πατέντων για την ενσωμάτωση των αστικών εταιρειών στην κινεζική DTIB. Εξετάζουν τα πρότυπα στο σύνολο δεδομένων -που σχετίζονται με την ιδιοκτησία των πατέντων, την ηλικία τους, τον χρόνο επεξεργασίας και τη νομική εγκυρότητα, καθώς και τους γενικότερους τεχνολογικούς τομείς στους οποίους εστιάζουν -οι συγγραφείς αξιολογούν εάν αυτή η γνωστοποίηση μπορεί ρεαλιστικά να φέρει την Κίνα πιο κοντά στην επίτευξη των στρατηγικών της στόχων.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενοε εδώ: https://www.iiss.org/en/militarybalanceblog/blogsections/2018-f256/february-1c17/china-patents-declassification-c73e

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων