Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 29-Δεκ-2017 11:30

    Συνταγή για παραδοσιακή και νόστιμη βασιλόπιτα

    • Εκτύπωση
    • Αποθήκευση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Υλικά:
    -250 γραμ. μαργαρίνη
    -2 φλ. ζάχαρη
    -6 αυγά
    -1 φλ. γάλα
    -1/2 κιλό φαρίνα
    -ξύσμα από πορτοκάλι
    -1 βανίλια
    -1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    -1 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

    Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το γάλα.

    Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και στη συνέχεια τη ρίχνουμε σιγά σιγά στο παραπάνω μείγμα, εναλλάξ με το αλεύρι, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.

    Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Προσθέτουμε το νόμισμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά.

    Στο τέλος, και αφού η βασιλόπιτα έχει κρυώσει, κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ