Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουν-2017 11:05

  Γιατί τα κουνούπια τσιμπούν μόνο εσάς;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ομάδα του αίματος, ο μεταβολισμός, η άσκηση και οι αλλαγές που προκαλεί στη σύνθεση των υγρών στο σώμα μας, το χρώμα των ρούχων ακόμη και το αν έχουμε πιει μπίρα το βράδυ, είναι όλα παράγοντες που μας κάνουν πιο… ορεκτικούς για τα κουνούπια!

  Δεν είστε μόνοι
  Σε κάθε συντροφιά ή οικογένεια υπάρχει ο "γλυκοαίματος", αυτός ή αυτή που προσελκύει τα κουνούπια και τα τσιμπήματα, δρώντας στην πραγματικότητα ως προφύλαξη για τους υπόλοιπους. Εάν αυτό συμβαίνει και σε σένα, τουλάχιστον δεν είσαι μόνος (αν αυτό σε παρηγορεί!). Εκτιμάται πως περίπου το 20% των ανθρώπων είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί για τα κουνούπια και οι άνθρωποι αυτοί διαμαρτύρονται ότι τους τσιμπάνε περισσότερο από τους γύρω τους σε συνεχή βάση.

  Και παρότι οι ειδικοί δεν μπορούν να μας προσφέρουν λύση γι’ αυτή την προτίμηση, πέρα απ’ τη χρήση εντομοαπωθητικών, μπορούν ωστόσο να σου προσφέρουν κάποιες εξηγήσεις γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε εσένα και όχι το διπλανό σου.

  Η ομάδα του αίματος
  Έρευνες δείχνουν πως κάποιες ομάδες αίματος μπορεί να είναι πιο… νόστιμες από άλλες. Σε μελέτη σε ελεγχόμενο περιβάλλον βρέθηκε ότι τα κουνούπια πλησίαζαν τους ανθρώπους με ομάδα αίματος 0 σχεδόν με διπλάσια συχνότητα από εκείνους με ομάδα Α. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Β ήταν κάπου στη μέση σε σχέση με τη συχνότητα των τσιμπημάτων. Επιπλέον, με βάση τα γονίδιά μας, περίπου το 85% από εμάς εκλύει ένα χημικό σήμα μέσω της επιδερμίδας που υποδεικνύει την ομάδα του αίματος, και τα κουνούπια προτιμούν περισσότερο αυτή την κατηγορία, ανεξάρτητα από την ομάδα του αίματός τους.

  Διοξείδιο του άνθρακα
  Το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε δίνει… στόχο στα κουνούπια που το μυρίζουν και εντοπίζουν το θύμα τους. Τα κουνούπια χρησιμοποιούν ένα όργανο στο στόμα του με τον οποίο μπορούν να εντοπίζουν το διοξείδιο του άνθρακα έως και από 50 μέτρα μακριά! Ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι που απλά εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα με τον καιρό –γενικά, οι πιο μεγαλόσωμοι, προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που τα κουνούπια τσιμπάνε γενικά λιγότερο τα παιδιά.

  Tι άλλο φταίει και σε τσιμπούν τα κουνούπια; Δείτε τη συνέχεια στο Shape.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ