17:46 30/10
ΕΟΔΥ: Δύο θάνατοι από covid-19 την τελευταία εβδομάδα
Ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ.
Η πλειονότητα των επιστημονικών δεδομένων συγκλίνει ότι η κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων ασκεί προστατευτική δράση έναντι της εμφάνισης υπέρτασης. H σχέση αυτή φαίνεται να αφορά κυρίως στα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
Σύμφωνα με πρόσφατη μετα-ανάλυση, η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνολικά, γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, και γάλακτος και γιαουρτιού συσχετίστηκε με μείωση του κινδύνου εμφάνισης αυξημένων επιπέδων αρτηριακής πίεσης. Για την κατανάλωση γαλακτοκομικών με πλήρη περιεκτικότητα σε λιπαρά ή τυριού δεν παρατηρήθηκαν αξιοσημείωτες συσχετίσεις.
Δείτε εδώ αν τελικά το light γάλα είναι πιο υγιεινό
Δεύτερη μετα-ανάλυση ανέδειξε, επίσης, αρνητική (δηλαδή ευεργετική για την πρόληψη της υπέρτασης) συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης γαλακτοκομικών γενικά, και γαλακτοκομικών χαμηλών λιπαρών και γά- λακτος, με την εμφάνιση υπέρτασης. Δεν παρατηρήθηκαν στατιστικά σημαντικές συσχετίσεις αναφορικά με την πρόσληψη γαλακτοκομικών πλήρη σε λιπαρά, γαλακτοκομικών που έχουν υποστεί ζύμωση, γιαουρτιού και τυριού.
Πηγή: Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί
Ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ.
Οι ιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον Ψηφιακό Βοηθό Ιατρού μέσω του myHealthDoc και να αποκτήσουν άμεσα πληροφορίες από τον φάκελο του ασθενή.
Ασθενείς και εργαζόμενοι κάνουν λόγο για υποστελέχωση, έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και υπερφόρτωση των κλινικών.
Ένα εργαστήριο προσπαθεί να τις ανακαλύψει.
Γράφει η Nina Agrawal
Η Καρδιοχειρουργική έχει εξελιχθεί θεαματικά τις τελευταίες δεκαετίες
Παρόλο που ο εγκέφαλος μπορεί να αναγεννηθεί, αυτή η διαδικασία είναι περιορισμένη.
Γράφει η Rachel E. Gross
Όπως επισημαίνει ο υπουργός Υγείας, ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης έχει πλέον διαμορφωθεί στις 3 ώρες και 30 λεπτά.
Η συνεχής αύξηση των περιστατικών καρκίνου μεταξύ ατόμων ηλικίας 20 έως 40 ετών προκαλεί ανησυχία.
Ένα μήνυμα πρόληψης, δύναμης και ελπίδας για την υγεία του μαστού.
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χατζόπουλος
Η DMB επιδρά κατά των φλεγμονών, των καρδιακών και νευροεκφυλιστικών παθήσεων.
Επηρεάζουν τα κέντρα ανταμοιβής και οδηγούν σε φαύλο κύκλο υπερφαγίας.
Πώς προκαλείται οξεία δηλητηρίαση.
Από την ανάλυση δεδομένων έως την πρόβλεψη κινδύνου για πολλές ασθένειες.
Γράφει η Βίκυ Κουρλιμπίνη
Πώς "εκπαιδεύουν" το ανοσοποιητικό να πολεμά τους όγκους.
Νέα έρευνα υποδηλώνει ότι η συνεργασία με την ΤΝ μπορεί να έχει ένα κρυφό κόστος.
Γράφει o Teddy Rosenbluth