Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 18-Νοε-2015 09:22

    Περνάτε πολλές ώρες καθιστοί στο γραφείο; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι με καθιστικό επάγγελμα έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες απόκτησης καρδιαγγειακών παθήσεων από αυτούς που παραμένουν όρθιοι κατά την εργασία τους. Για την ακρίβεια, μία πρόσφατη ιατρική έρευνα έδειξε ότι όσοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους καθιστοί έχουν 54% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από έμφραγμα.

    Οι ειδικοί τονίζουν πως ακόμη κι αν αφιερώνουμε πολύ χρόνο προσπαθώντας να παραμένετε σε φόρμα, ο χρόνος που περνάμε καθιστοί είναι και πάλι πολύ περισσότερος από αυτόν που θα ήταν υγιής για το σώμα μας. Ακόμη και μία ώρα καθημερινής άσκησης δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις 11 ώρες που περνάμε καθιστοί. Έτσι το να προσέχουμε τη στάση του σώματος είναι το κλειδί για μια πιο υγιεινή ζωή στο γραφείο.

    Το περιβάλλον εργασίας μπορεί να αποτελεί ένα πολύ πιο εργονομικό και δραστήριο μέρος για το σώμα. Αρχικά, θα πρέπει να παρέχουμε υποστήριξη στην πλάτη. Δευτερευόντως, σιγουρευόμαστε ότι τα πόδια μας είναι σε άνετη, ξεκούραστη στάση. Προσπαθούμε επίσης να μην σταυρώνουμε τα πόδια, γιατί αυτό μπορεί να περιορίσει την κυκλοφορία του αίματος.

    Τέλος, κρατάμε την οθόνη σε απόσταση ίση με αυτή των χεριών και στο επίπεδο των οφθαλμών. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε την καμπούρα και το να γέρνουμε το λαιμό αφύσικα. Ακόμα και το να κινούμαστε μπρος πίσω στην καρέκλα μπορεί να βοηθήσει, ενώ πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι αυτή η μηδαμινή κίνηση αυξάνει την ικανότητα συγκέντρωσης.

    Για να κρατήσουμε τον εαυτό μας σε καλή κατάσταση στο γραφείο, θα χρειαστεί να σηκωνόμαστε τουλάχιστον μία φορά κάθε μισή ώρα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε περίπλοκες γυμναστικές ασκήσεις. Απλά να κάνουμε μερικές προβολές, μεταβολή του βάρους στις μύτες και σηκώματα των ώμων για να χαλαρώσουμε έτσι τις κλειδώσεις, να αποβάλλουμε την ένταση και να τεντώσουμε τους μύες.


    Πηγή: Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    19:17 18/12

    ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι από covid-19 την τελευταία εβδομάδα

    99 νέες εισαγωγές. Ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης.

    11:51 18/12

    Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία υποστηρίζει ενεργά το EU Safe Hearts Plan της Ε.Ε.

    Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) χαιρετίζει θερμά την υιοθέτηση του EU Safe Hearts Plan που ανακοινώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2025 για την Καρδιαγγειακή υγεία στην Ευρώπη.

    07:30 18/12

    Εναλλασσόμενη νηστεία μέρα παρά μέρα: Ο νέος τρόπος για απώλεια βάρους έχει υπέρ και κατά

    Η εναλλασσόμενη νηστεία είναι μια μορφή διαλειμματικής νηστείας (intermittent fasting).

    07:30 18/12

    Δυσοίωνες προβλέψεις για τη φαρμακευτική δαπάνη μέχρι το 2028

    Καμπανάκι κινδύνου: η συνολική φαρμακευτική δαπάνη μπορεί να φτάσει τα €10,5 δισ. έως το 2028, από €8,9 δισ. που εκτιμάται για το 2025.

    12:18 17/12

    Ανοσοθεραπεία στον Καρκίνο: Η επανάσταση που αλλάζει τη θεραπεία

    Σε μια εποχή όπου η Ογκολογία εξελίσσεται ραγδαία, η ανοσοθεραπεία αναδεικνύεται ως πραγματική τομή στη θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου..

    07:30 17/12

    Πόσο μας προστατεύει το φετινό εμβόλιο από το νέο "υποκλάδο" Κ της γρίπης

    Η ανάδειξη ενός νέου υποκλάδου σημαίνει ότι ο πληθυσμός δεν διαθέτει ανοσία, όπως τονίζουν οι ειδικοί.

    10:21 16/12

    Συγκεκριμένα συμπτώματα κατάθλιψης στη μέση ηλικία συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας

    Έξι συγκεκριμένα συμπτώματα κατάθλιψης που εμφανίζονται στη μέση ηλικία συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με νέα μελέτη, με επικεφαλής ερευνητές του University College...

    07:30 15/12

    Πόσο σοβαρή είναι η παραλλαγή H3N2 της "σούπερ γρίπης"; Τα συμπτώματα και πώς θα προστατευτούμε

    Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές για τη νέα παραλλαγή της γρίπης Α(H3N2), ή "υποκλάδος Κ".

    11:48 13/12

    Ο Δανός δότης σπέρματος, οι γενετικοί έλεγχοι, οι κίνδυνοι και τα κενά

    Μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ομότιμη καθηγήτρια Γενετικής ΕΚΠΑ Jan Traeger - Συνοδινού.

    10:43 13/12

    Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 11:00 - 17:00

    Τη στάση εργασίας προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

    08:00 13/12

    Τι έχει αλλάξει φέτος και γιατί μιλάμε για "υπεργρίπη": Ο ρόλος του νέου υποκλάδου Κ - Συναγερμός για την εορταστική περίοδο

    Με μεγάλη προσοχή παρακολουθούν οι ειδικοί στην Ελλάδα την εμφάνιση του νέου υποκλάδου H3N2.