10:45 22/11
Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης
Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού.
Για να γίνουν τα λαχανικά τουρσί υπόκεινται μιας μορφής ζύμωση με αποτέλεσμα να προσφέρουν στον οργανισμό πολύτιμα προβιοτικά συστατικά, "καλά" βακτήρια δηλαδή που εποικίζουν το έντερο και συμβάλουν στην υγεία και την καλύτερη λειτουργία όλου του οργανισμού.
Πώς βελτιώνουν τη λειτουργία του οργανισμού σας τα λαχανικά τουρσί;
Εξασφαλίζουν καλύτερη λειτουργία του εντέρου, βελτιώνουν τα προβλήματα πέψης, το φούσκωμα και τα αέρια, δυναμώνουν το ανοσοποιητικό, συντελούν στην καλύτερη όψη της επιδερμίδας ακόμη και σε απώλεια βάρους. Ο βασικός λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά μόνο και μόνο καταναλώνοντας... ταπεινό τουρσί, είναι πως δρα στο έντερο και τα καλά του βακτήρια, και το έντερο με τη σειρά του είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανοσοποιητικού συστήματος.
Miso και kimchi 
Μπορεί το αγγουράκι και οι πιπεριές τουρσί, ακόμη και το ξινολάχανο, να είναι δύο από τις πιο συνηθισμένες και οικείες μορφές τουρσί που καταναλώνουμε, αν θέλετε όμως να βάλετε το τουρσί στη διατροφή σας ίσως χρειάζεστε μεγαλύτερη ποικιλία. Δύο ιδέες πολύ θρεπτικών και υγιεινών μορφών τουρσί από τη διατροφή άλλων λαών είναι το miso και το kimchi. Το miso είναι μια πάστα από φασόλια σόγιας τουρσί και σπόρους και χρησιμοποιείται πολύ στις εξωτικές κουζίνες. Περιέχει πολλά βασικά θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο και αποτελείται από ένα πολλούς μικροοργανισμούς που μας δίνουν δύναμη και αντοχή. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μαγειρέματος είναι σούπα miso, όπου προσθέτουμε μια κουταλιά σε βραστό νερό μαζί με τα αγαπημένα μας λαχανικά και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν. Το κορεάτικο kimchi είναι ένα μείγμα λαχανικών που έχουν υποστεί ζύμωση και σερβίρονται μαζί με πικάντικη σάλτσα. Θεωρείται πως βελτιώνει την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Πού θα το βρείτε; Θα το παραγγείλετε σε μαγαζιά με κορεάτικη (και όχι μόνο) κουζίνα, ενώ σε ασιατικά σούπερ μάρκετ μπορείτε να αγοράσετε τα λαχανικά και τη σάλτσα και να το φτιάξετε μόνοι σας.
Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού.
Η κατανάλωση άγριων μανιταριών κρύβει κινδύνους ακόμη και για τους πιο έμπειρους.
Αντιδράσεις από κράτη-μέλη και βιομηχανία.
Το Stanford Club of Greece και μια νεαρή μαθήτρια ενώνουν δυνάμεις για να κάνουν το αόρατο ορατό: Το "Who’s That Type 1?" ανοίγει τον δημόσιο διάλογο για τον Διαβήτη Τύπου 1.
Μια νέα μελέτη βάζει στο επίκεντρο τις γυναίκες κάτω των 50 ετών.
Οι επιπτώσεις στην υγεία μας.
Γράφει ο Γεώργιος Χρούσος
Γράφει ο Ανδρέας Γ. Τζάκης καθηγητής Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων και Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
Οι εποχικές ιώσεις και τα κρούσματα γρίπης εξαπλώνονται.
Πολλοι influencers λένε πως ναι. Να τι σκέφτονται γιατροί και επιστήμονες
Γράφει η Dana G. Smith
Κάθε Νοέμβριο, το χαρακτηριστικό μουστάκι του Movember γίνεται σύμβολο μιας παγκόσμιας καμπάνιας ενημέρωσης για την ανδρική υγεία και ιδιαίτερα για τον καρκίνο του προστάτη.
Το στέλεχος Κ έχει συνδεθεί με αυξημένη μεταδοτικότητα και, σε κάποιες περιπτώσεις, πιο βαριά συμπτώματα.
Η Euromedica στηρίζει την πρόληψη του καρκίνου του μαστού με εξελιγμένες εξετάσεις και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό
Γράφει η Χριστίνα Τζιαφάλια
Ο κομβικός ρόλος της ανοσοθεραπείας στη σύγχρονη ογκολογική πρακτική και η σημασία της πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης των καρκίνων του πνεύμονα και του μαστού για την επίτευξη του βέλτιστου...
Ο τακτικός έλεγχος μπορεί να αλλάξει τις πιθανότητες υπέρ σας σε τεσσάρων ειδών καρκίνους. Για τους υπόλοιπους τα επιστημονικά στοιχεία δεν είναι τόσο σαφή
Γράφει ο Simar Bajaj
Aυξάνεται η ανησυχία των ειδικών με τις πρώτες ενδείξεις για τη δραστηριότητα της εποχικής γρίπης.
Ο Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του "Ευαγγελισμού" μιλά στο Capital.gr για την αντιμετώπιση του καρκίνου και τις δυνατότητες θεραπείας του.
Συνέντευξη με τον Μιχάλη Βασλαματζή