Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Μαρ-2018 12:52

  Πού θα επένδυαν 10.000 δολ. οι Millenials;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πού θα επένδυαν 10.000 δολ. οι Millenials;

  Του Panos Mourdoukoutas 

  Οι Millennials λατρεύουν τα κρυπτονομίσματα. Για αρκετούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι η τεχνολογία πίσω από αυτά, που υπόσχεται να εκσυγχρονίσει τον καπιταλισμό και να τον ελευθερώσει από τον αυστηρό έλεγχο των μεγάλων κυβερνήσεων και των μεγάλων τραπεζών. Ο άλλος λόγος είναι ότι τα κρυπτονομίσματα πρέπει να κάνουν τους επενδυτές πλούσιους γρήγορα, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται με αστρονομικούς ρυθμούς.

  Γι’ αυτό, μεταξύ των Millenials, τα κρυπτονομίσματα ήταν μια δημοφιλής επιλογή για να επενδύσουν 10.000 δολ., όπως δείχνει πρόσφατη έρευνα σε 1.000 Αμερικανούς.

  Συγκεκριμένα, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 9,19% των Millenials (18-34) θα επένδυε τα 10.000 δολ. σε κρυπτονομίσματα, σε σύγκριση με το 4,04% των ανθρώπων της Γενιάς Χ (Generation X) (35-54) και το 3,08% των Baby Boomers (55+).

  Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το Bitcoin παραμένει μακράν η πιο δημοφιλής επιλογή, ακολουθούμενο από το Ethereum και το Litecoin. Συγκεκριμένα, το 76% των Millenials στην έρευνα ανέφερε ότι θα επένδυαν τα 10.000 δολ. σε Bitcoin, το 12% στο Ethereum και το 12% στο Litecoin.

   

  Σε ποια κρυπτονομίσματα θα επένδυαν 1.000 δολ.
   

  Νόμισμα

  Επί τοις εκατό των Millenials

  Bitcoin

  76%

  Ethereum

  12%

  Ripple

  0%

  Litecoin

  12%


  Σε μεγάλο βαθμό, τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αναμενόμενα. Οι βαθμολογίες των βασικών κρυπτονομισμάτων αντιστοιχούν στην κατάταξη της κεφαλαιοποίησης αγοράς. Η μόνη εξαίρεση είναι το Ripple, το οποίο είναι τρίτο σε κεφαλαιοποίηση αγοράς και δεν υπάρχει πουθενά στην κατάταξη των ερευνών.

  Αυτό σημαίνει ότι το Litecoin είναι πιο δημοφιλές από το Ripple.

  Υπάρχουν αρκετές εξηγήσεις γι' αυτό. Μία από αυτές είναι ότι το δείγμα της έρευνας είναι εξαιρετικά μικρό και επομένως θα μπορούσε εύκολα να "χάσει" εκείνους που θα μπορούσαν να επενδύσουν τα 10.000 δολ. στο Ripple. Μια άλλη απάντηση είναι ότι η άνοδος του Ripple σε όρους κεφαλαιοποίησης αγοράς είναι αρκετά πρόσφατη και ως εκ τούτου δεν έχει ακόμη προσελκύσει την προσοχή του μέσου Millenial επενδυτή.

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  131,8 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  94,9 δισ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,5 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  66,7 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  61,4 δισ. $