Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Νοε-2018 07:40

  Η Lidl περνά στην αντεπίθεση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η Lidl περνά στην αντεπίθεση

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Νέες επενδύσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ δρομολογεί για την επόμενη οικονομική χρήση (Μάρτιος 2019- Φεβρουάριος 2020) η αλυσίδα Lidl, η οποία εφέτος επενδύει 85-100 εκατ. ευρώ ενώ συνολικά την τελευταία 20ετία, όσα και τα χρόνια που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ.

  Απώτερος στόχος της γερμανικής αλυσίδας, είναι να αποκτήσει δίκτυο 300 καταστημάτων στην Ελλάδα, από 221 που διαθέτει σήμερα και 5 logistic centres. Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρήσης, δρομολογεί τη λειτουργία δύο ακόμη καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

  Όπως ανέφερε  χθες ο πρόεδρος της διοίκησης της Lidl Ελλάς, Ιάκωβος Ανδρεανίδης, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 20 ετών της αλυσίδας στην Ελλάδα, προγραμματίζει τη λειτουργία δύο ακόμη καταστημάτων στην επόμενη οικονομική χρήση, ενώ ο στόχος είναι η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της με 250 νέους κωδικούς, εκ των οποίων το 50% θα είναι ελληνικής παραγωγής και το 30% προϊόντα ψυγείου.

  Όπως ανέφερε ο ίδιος, σήμερα η αλυσίδα συνεργάζεται με 2.893 Έλληνες προμηθευτές τα προϊόντα των οποίων αριθμούν 2.300, απασχολεί 5.466 εργαζόμενους και ο στόχος είναι έως το 2020 ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στους 6.000 ενώ η συνεισφορά της στο ΑΕΠ υπολογίζεται στα 670 εκατ. ευρώ το 2017.

  Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις, και αν υπάρχουν για την αλυσίδα, από την επανδραστηριοποίηση του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος υπό τη Σκλαβενίτης, ο κ. Ιάκωβος Ανδρεανίδης σημείωσε πως ο αντίκτυπος ήταν μικρότερο του αναμενόμενου.

  Ο ίδιος σημείωσε πως η αλυσίδα κινείται ανοδικά, απέκλεισε το ενδεχόμενο εξαγοράς κάποιας αλυσίδας αναφέροντας πως η αλυσίδα εστιάζει στην οργανική της ανάπτυξη. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων