Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 06-Μαϊ-2018 18:01

  Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Οργανωμένο σχέδιο κατά της Folli Follie Group

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Οργανωμένο σχέδιο κατά της Folli Follie Group

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:34

  Για οργανωμένο σχέδιο κερδοσκόπων κάνει λόγο σε σημερινή του ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος του Folli Follie Group, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, επισημαίνοντας πως ενημερώνονται οι αρχές αλλά και ότι ο όμιλος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

  Αναλυτικότερα, ο CEO του ομίλου, που δέχτηκε την επίθεση του αμερικανικού hedge fund QCM, διαβεβαιώνει τους μετόχους και τους εργαζομένους του FFGroup πως θα λάβει αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της αλήθειας και της εμπιστοσύνης προς την εταιρεία που μετρά 35 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Επίσης, δεσμεύεται πως δεν θα επιτρέψει να κλονιστεί περαιτέρω η εταιρεία με τις κερδοσκοπικές προθέσεις μιας ομάδας που έχει ως φιλοσοφία να σορτάρει μετοχές και να επιχειρεί να καταστρέψει τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.

  Τέλος, προαναγγέλλει πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη "για να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει", όπως σημειώνει.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  Με μεγάλη αγανάκτηση και θυμό αναφέρομαι στα γεγονότα που έχουν προκύψει τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ως αποτέλεσμα της άδικης επίθεσης που δέχεται το brand FOLLI FOLLIE και κατ' επέκταση ο Όμιλος FF Group από ομάδα κερδοσκόπων, οι οποίοι βάσει οργανωμένου σχεδίου επέφεραν πλήγμα και ζημία στον όμιλο και στους μετόχους του, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.  Με την παρούσα δήλωσή μου, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους μετόχους, τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, τις συνεργαζόμενες τράπεζες και τους εργαζομένους του Ομίλου μας, ότι θα λάβω αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της αλήθειας και της εμπιστοσύνης προς την εταιρεία που μετρά 35 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Το όραμα μας για τον Όμιλο FF Group θα παραμείνει δυνατό και δεν θα επιτρέψω να κλονιστεί περαιτέρω με τις κερδοσκοπικές προθέσεις μιας ομάδας που έχει ως φιλοσοφία να σορτάρει μετοχές και να επιχειρεί να καταστρέψει τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής πολλών χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται, στηρίζουν και  εμπιστεύονται τον Όμιλό μας.

  Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύομαι 1) να ενημερωθούν πλήρως εντός της αυριανής ημέρας σε ήδη προγραμματισμένη συνάντηση οι εποπτικές αρχές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και να τεθούν υπόψη τους όλα τα στοιχεία που διαψεύδουν το περιεχόμενο της επίμαχης έκθεσης, καθώς και οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί 2) να ακολουθήσει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και να τεθεί στην διάθεση όλων αναλυτική λίστα των σημείων πώλησης (POS) του brand Folli Follie, από την οποία προκύπτει πόσο αβάσιμοι είναι οι ισχυρισμοί που έγιναν σημαία στην επίμαχη έκθεση της Παρασκευής  και 3) από αύριο το πρωί να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.

  Η "επίθεση" του fund και η διάψευση του FFGroup

  Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν όταν το αμερικανικό hedge fund Quintessential Capital Management (QCM) εξαπέλυσε "επίθεση" εναντίον της ελληνικής εισηγμένης εταιρείας Folli Follie, δηλώνοντας ότι είναι short στη μετοχή της καθώς "είναι υπερτιμημένη τη στιγμή που η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα", ενώ τη χαρακτήριζε ως την επόμενη "ελληνική Parmalat". Παράλληλα, το fund επεσήμανε ότι στην πραγματικότητα ο όμιλος έχει 64 σημεία πωλήσεων στην Κίνα ενώ έχει δηλώσει πως διαθέτει 240 και "πιθανώς έχει 289 σημεία πώλησης διεθνώς ενώ στα τέλη του 2016 είχε δηλώσει πως διαθέτει 630". Το QCM, όπως σημείωνε, ανησυχούσε για την ικανότητα της FF Group να αποπληρώσει τα χρέη της.

  Άμεση όμως ήταν η ανταπάντηση του ομίλου Folli Follie Group, που χαρακτήριζε το report του QCM ως ανυπόστατο και ψευδές. Η διοίκηση της εταιρείας διέψευσε εν συνόλω αλλά και σημείο προς σημείο τα όσα ισχυριζόταν το fund τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η μετοχή σε limit down και στα 10,74 ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία ερευνά ποιοι "απέκτησαν παράνομο όφελος" από την παραπλανητική έκθεση. Στην ίδια ανακοίνωση ενημέρωνε ότι "έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς συμβούλους της να κινηθούν με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν σκόπιμο προκειμένου να προασπίσουν, σε αστικό και ποινικό επίπεδο, τα δικαιώματα της Εταιρείας, των μετόχων της και εν γένει του επενδυτικού κοινού".

  *Διαβάστε ακόμα:

  - Η QCM κλιμακώνει την "επίθεση" στην FFGroup

  -Folli Follie: Διαψεύδει σημείο προς σημείο τους ισχυρισμούς του fund QCM

  -"Επίθεση" από το fund QCM οδηγεί σε limit down την Folli Follie

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων