Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Απρ-2018 18:48

  Αλλαγές στη διοίκηση των ΕΛΠΕ ενόψει πώλησης του 50,1%

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αλλαγές στη διοίκηση των ΕΛΠΕ ενόψει πώλησης του 50,1%

  Του Χάρη Φλουδοπουλου

  Ανακοινώθηκαν και επισήμως οι αλλαγές στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας των Ελληνικών Πετρελαίων, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα το Δημόσιο και ο έτερος βασικός μέτοχος του ομίλου, η Paneuropean.

  Με τη συμφωνία και την πλήρη συναίνεση, λοιπόν, τόσο του Δημοσίου όσο και της πλευράς Λάτση, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει, όπως είχε ήδη γίνει γνωστό, ο νυν πρόεδρος Στάθης Τσοτσορός, ενώ αποχωρεί από το ΔΣ ο μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος Γ. Στεργιούλης. 

  Υπενθυμίζεται ότι Δημόσιο και Paneuropean συμφώνησαν να προχωρήσουν από κοινού στην πώληση πλειοψηφικού πακέτου του ομίλου σε στρατηγικό επενδυτή (50,1%) και καθόρισαν τους όρους αλλά και τον οδικό χάρτη για την πώληση, η οποία θα γίνει στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η διεθνής πρόσκληση θα βγει από το ΤΑΙΠΕΔ εντός του επόμενου 10ημέρου, με στόχο η πώληση να έχει ολοκληρωθεί, ει δυνατόν και εντός του έτους. 

  Δεν περνά απαρατήρητη εξάλλου, η απόφαση να τοποθετηθεί ως νέο μέλος  στο Δ.Σ. του ομίλου, σε αντικατάσταση του κ. Στεργιούλη, ο στενός συνεργάτης του υπουργού ενέργειας Γ. Σταθάκη, Λουδοβίκος Κωτσονόπουλος.

  Πηγές που είναι σε γνώση των διεργασιών που προηγήθηκαν, υπογραμμίζουν ότι για τις αποφάσεις που ελήφθησαν, σημαντικό ρόλο έπαιξε η πρόθεση τόσο του Δημοσίου όσο και της πλευράς της Paneuropean να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι δραστηριότητες αλλά και οι προσπάθειες για συνεχή βελτίωση της λειτουργίας και της αποδοτικότητας του ομίλου, ανεξάρτητα από την απόφαση για πώληση του πλειοψηφικού πακέτου.

  Σε αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, κινείται και ένα κομμάτι της συμφωνίας των δύο μετόχων, που αφορά στους όρους και τις συνθήκες λειτουργίας και διοίκησης του όμιλου στο διάστημα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η "fast track” διαδικασία του διαγωνισμού. 

  Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

  Η "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε." (η "Εταιρεία"), ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι το Ελληνικό Δημόσιο με την από 11 Απριλίου 2018 επιστολή των συναρμοδίων Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενόψει της επικείμενης λήξης της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου της, γνωστοποίησε, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Καταστατικού της Εταιρείας, τον διορισμό εκ μέρους του των παρακάτω προσώπων ως μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της:

  1. Ευστάθιο Τσοτσορό του Νικολάου
  2. Γεώργιο Αλεξόπουλο του Δημητρίου
  3. Ιωάννη Ψυχογυιό του Γεωργίου
  4. Γεώργιο Γρηγορίου του Κωνσταντίνου
  5. Δημήτριο Κοντοφάκα του Νικολάου
  6. Βασίλειο Κουνέλη του Νικολάου
  7. Λουδοβίκο Κωτσονόπουλο του Νικολάου

  Με την ίδια επιστολή εκφράζεται η επιθυμία ο κ. Ευστάθιος Τσοτσορός να εκλεγεί ως Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας έχει συγκληθεί για την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 προκειμένου να συγκροτηθεί σε Σώμα. 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων