Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Ιαν-2018 07:50

  Στην κρησάρα των συμβούλων οι προσφορές για Νηρέα και Σελόντα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στην κρησάρα των συμβούλων οι προσφορές για Νηρέα και Σελόντα

  Κρίσιμη είναι η επόμενη εβδομάδα για την πορεία του διαγωνισμού για την πώληση των Νηρέα και Σελόντα, καθώς αναμένεται να οριστικοποιηθεί η αξιολόγηση των προσφορών που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού που ξεκίνησε επισήμως το περασμένο Καλοκαίρι.

  Τραπεζικές πηγές έχουν αναφέρει ότι τελικώς κατατέθηκαν πέντε προσφορές, ανεξαρτήτως του πόσες προκρίνονται. Επιβεβαιωμένη είναι η κατάθεση προσφορών από τις Amerra Capital και Diorasis International, καθώς και της HIG (Harvard Investment Group), ενώ κινητικότητα είχε καταγραφεί από τις Hybrid Capital / Butterfly Equity και Duet Group/Panaxia Limited.

  Στο πλαίσιο αυτό, στην Αθήνα βρίσκεται ομάδα στελεχών της Lazard από γραφεία της στο εξωτερικό, προκειμένου να συνεργαστούν με τους υπόλοιπους συμβούλους που έχουν προσληφθεί από τις τράπεζες για το διαγωνισμό και να αξιολογήσουν, πιθανότατα με τη μέθοδο του present value, τις προσφορές που έχουν στα χέρια τους. Εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα λάβουν γνώση και οι τράπεζες για τα ακριβή δεδομένα γύρω από το διαγωνισμό και το ύψος των προσφορών.

  Όπως έχει γράψει το Capital.gr, εάν δεν υπάρξει προσφορά που να είναι μακράν καλύτερη της δεύτερης, θα επιδιωχθεί να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές που κατέθεσαν τις δύο καλύτερες προσφορές, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το τίμημα αλλά και να υπάρχει "plan b” ώστε να μη χαθεί χρόνος σε περίπτωση που η έκβαση των διαπραγματεύσεων με τον επενδυτή που κατέθεσε την καλύτερη προσφορά δεν έχει θετική κατάληξη. Όσοι επιλεγούν, θα κληθούν να συζητήσουν και εν τέλει να συμφωνήσουν επί ενός κοινά αποδεκτού σχεδίου σύμβασης πώλησης και να υποβάλουν βελτιωτικές προσφορές, από τις οποίες θα επιλεγεί ο προτιμητέος επενδυτής.

  Ασφαλέστερες πληροφορίες, σε κάθε περίπτωση, για το ύψος των προσφορών που κατατέθηκαν για τις δύο εταιρείες θα υπάρξουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων