Παρασκευή, 15-Σεπ-2017 08:13
Οι Γερμανοί tour operators "ψηφίζουν" Κρήτη
Την Κρήτη επέλεξε ο Alltours, ο οποίος συγκαταλέγεται μέσα στους πέντε ισχυρότερους tour operators της Γερμανίας, έχοντας διακινήσει τη χρονιά που πέρασε συνολικά 1,7 εκατ. τουρίστες, για να επεκτείνει την παρουσία του στην Ελλάδα.
Μετά την εξαγορά του τετράστερου ξενοδοχείου Zorbas Village and Aquapark στην περιοχή Ανισσαρά στη Χερσόνησο στα τέλη του Αυγούστου (συμφερόντων του επιχειρηματία Μιχάλη Βαμιεδάκη), τo ξενοδοχειακό brand του Alltours, Allsun, ανακοίνωσε την απόκτηση μιας ακόμη μονάδας στα Μάλια, του Carolina Mare, επίσης τεσσάρων αστέρων.
Πρόκειται για τα πρώτα ξενοδοχεία στην Ελλάδα που εντάσσει ο Γερμανός tour operator στο χαρτοφυλάκιό του... μια επενδυτική κίνηση που θεωρείται ενδεικτική των στρατηγικών του προθέσεων όχι μόνο για τον προορισμό της Κρήτης- που αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς στη γερμανική αγορά-, αλλά και για τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα.
Εξάλλου στην Κρήτη, και δη στην Ιεράπετρα, θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια μεγάλη τουριστική επένδυση από το γερμανικό όμιλο της TUI, του ισχυρότερου tour operator στην Ευρώπη. Στις αρχές του Αυγούστου ο όμιλος ανακοίνωσε πως προχώρησε στην εξαγορά της θυγατρικής εταιρίας του συνεργαζόμενου με την TUI ομίλου Καράτζη Α.Ε., "Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε.", κάτοχου του οικοπέδου, όπου θα κατασκευαστεί νέο ξενοδοχείο υπό το brand Robinson Club.
Όπως λένε οι πληροφορίες, η επένδυση της TUI αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το τρίτο ξενοδοχείο Robinson στην Ελλάδα, μετά την Κυλλήνη και την Κω.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλοθ Alltours, τα δύο ξενοδοχεία προγραμματίζεται να ανακαινιστούν μέσα στον προσεχή χειμώνα. Οι μονάδες αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία τους στην αρχή της τουριστικής σεζόν του 2018. Η εταιρεία σημειώνει πως το Carolina Mare, δυναμικότητας 273 δωματίων, είχε ανακαινιστεί ριζικά και πριν από δύο χρόνια. Στην ανακοίνωση τονίζεται τέλος πως η Κρήτη αποτελεί έναν από τους πλέον αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς.
Η Allsun είχε επενδύσει μέχρι τώρα κυρίως στην τουριστική αγορά της Ισπανίας, έχοντας 26 μονάδες στη Μαγιόρκα και στα 6 Κανάρια Νησιά. Συνολικά αριθμεί στο χαρτοφυλάκιό της 34 ξενοδοχεία, μαζί με την τελευταία εξαγορά του Carolina Mare.
Βασιλική Κουρλιμπίνη
vicky.kourlibini@capital.gr