Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Σεπ-2017 16:42

  Το Δημόσιο διέγραψε το χρέος €692,1 εκατ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Το Δημόσιο διέγραψε το χρέος €692,1 εκατ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

  Στη διαγραφή των χρεών συνολικού ύψους 692.161.809,27 ευρώ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ προχώρησαν, σε εφαρμογή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών.

  Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, "διαγράφονται τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, οργανισμοί οι οποίοι βρίσκονται υπό τον κοινό έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού ποσού εξακοσίων ενενήντα δύο εκατομμυρίων εκατόν εξήντα μίας χιλιάδων οκτακοσίων εννέα ευρώ και είκοσι επτά λεπτών (692.161.809,27 €).

  Το ανωτέρω ποσό χρέους που διαγράφεται θα αναγνωριστεί στα λογιστικά βιβλία που τηρεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κατ’ ευθείαν στην καθαρή θέση ως εισφορά από το Ελληνικό Δημόσιο με την ιδιότητά του ως τελικού μετόχου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ κατά τον χρόνο δημοσίευσης του ν. 3891/2010 και δεδομένου ότι για τα εν λόγω ποσά δεν περιλαμβάνεται όρος για επιστροφή".

  Σημειώνεται ότι η συνυπογραφή από τους υπουργούς κ.κ. Ευκλ. Τσακαλώτο και Χρ. Σπίρτζη της συγκεκριμένης απόφασης υπήρξε απαραίτητη ενόψει της ολοκλήρωσης της πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane.

  Δημ. Δελεβέγκος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Ροή Ειδήσεων

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:03 20/09

  Ευ. Τσακαλώτος: Μπορεί να υπάρξει επιτυχία, ακόμη και όταν ακολουθείται μια προοδευτική ατζέντα

  Υπάρχει πολιτική βούληση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και του Eurogroup για να εξέλθει από το πρόγραμμα διάσωσης η Ελλάδα χωρίς να υπάρξει ανάγκη για άλλο πρόγραμμα.

  17:10 19/09

  Συνάντηση Σπίρτζη - Πάιατ: Γόνιμες οι συνθήκες για να μπουν σε τροχιά υλοποίησης οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

  Οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, με έμφαση τον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών με τον πρέσβη των ΗΠΑ.