Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Αυγ-2017 19:03

  Ε. Μυτιληναίος: Πάνω από 300 -330 εκατ. τα EBITDA του 2017 -έρχεται ακόμη καλύτερο 2018

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ε. Μυτιληναίος: Πάνω από 300 -330 εκατ. τα EBITDA του 2017 -έρχεται ακόμη καλύτερο 2018

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Τα αποτελέσματα του 2017 θα ξεπεράσουν το guidance που έχουμε δώσει και περιμένουμε ακόμη καλύτερο 2018, ανέφερε προ ολίγου ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίος Ε. Μυτιληναίος κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων εξαμήνου στους αναλυτές. Θυμίζουμε ότι η διοίκηση του ομίλου έχει δώσει guidance για κύκλο εργασιών της τάξης του 1,5 – 1,7 δισ. ευρώ, κερδοφορία EBITDA 300 – 330 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδη της τάξης των 200 εκατ. ευρώ. 

  Με βάση μάλιστα την πορεία των μεγεθών αλλά και την επιτυχημένη ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού εκτιμάται ότι το έτος μπορεί να κλείσει ακόμη και με διπλασιασμό των μεγεθών του εξαμήνου. "Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι οι αριθμοί που ανακοινώσαμε στο πρώτο εξάμηνο θα διπλασιαστούν αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλεψη, παραμένουμε στο guidance του Δεκεμβρίου του 2016 και νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε εύκολα αυτά τα νούμερα”.

  Για το 2018 ο όμιλος προσβλέπει στην εισαγωγή ακόμη πιο αυστηρής σύγχρονης εταιρικής δομής και διακυβέρνησης κατά τα πλέον σύγχρονα πρότυπα που εφαρμόζονται στις πλέον προηγμένες διεθνείς αγορές, σημαντική ρευστότητα για τον όμιλο και περιορισμό του δείκτη χρέους /EBITDA κάτω από το 1. 

  Ταυτόχρονα ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι αναμένει την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε συνθήκες κανονικότητας, κάτι που "θα κάνει τη ζωή μας ευκολότερη”.

  Ο κ. Μυτιληναίος στάθηκε στο γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα η διοικητική ομάδα εστίασε στην ολοκλήρωση του μετασχηματισμού και πλέον εστιάζει στην επιτάχυνση των συνεργιών  που θα ωφελήσουν τον όμιλο αλλά και στη σημαντική βελτίωση του πιστωτικού προφίλ με την έκδοση του μεγαλύτερου εταιρικού ομολόγου που βγήκε στην ελληνική αγορά. Ζητήσαμε 300 εκατ. ευρώ η αγορά μας έδωσε πάνω από τα διπλάσια, είμαστε ευχαριστημένοι κατά κάποιο τρόπο ανοίξαμε το δρόμο για το ομόλογο του ελληνικού δημοσίου που ακολούθησε λίγες εβδομάδες αργότερα, ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος. 

  Αλουμίνιο

  Για την πορεία της αγοράς αλουμινίου ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι συχνά είχε αναφερθεί στο παρελθόν στον παράγοντα Κίνα και πλέον υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και των εκτεταμένων ζημιών, αποφασίστηκε από τους κινέζους ότι είναι καλύτερο να παράγουν 30 εκ. τόνους με κέρδος παρά 35 εκατ. τόνους με ζημιά. Πλέον η αλλαγή αυτή στο κομμάτι της προμήθειας θα συνεχίσει να επηρεάζει την αγορά που για πρώτη φορά έχει μπει σε τόσο ισχυρό ανοδικό κύκλο. "Η κρίση έκανε κάποιους πιο ισχυρούς. Πιστεύουμε ότι είμαστε από τους λίγους που είδαμε την ευκαιρία σε αγορά που ήταν σε ύφεση, ώστε να βελτιώσουμε τη λειτουργία μας” τόνισε. 

  ΜΕΤΚΑ

  Για την ενσωμάτωση της ΜΕΤΚΑ ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι πηγαίνει καλύτερα από ό,τι αναμενόταν. "Δουλεύαμε πάντα κάτω από την ίδια στέγη, πλέον αυτό ισχύει και ως προς τα νούμερα” τόνισε ο κ. Μυτιληναίος ο οποίος αναφέρθηκε στα project της εταιρείας στην Αφρική (Γκάνα και Νιγηρία). 

  Ενέργεια

  Για τον τομέα της ενέργειας ο κ. Μυτιληναίος ρωτήθηκε για τις πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ και σημείωσε  ότι αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να γίνει σχολιασμός αφού γίνονται συνεχείς αλλαγές στη δομή των αποκρατικοποιήσεων. Ωστόσο εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τηνπώληση λιγνιτικών χωρίς υδροηλεκτρικές μονάδες. Ο ίδιος σημείωσε ότι η ελληνική αγορά χρειάζεται μια ισχυρή ΔΕΗ και τόνισε ότι ο όμιλος έχει σταθεί στο παρελθόν υποστηρικτικά υπέρ της εταιρείας (αναφερόμενος προφανώς στην ένεση ρευστότητας ύψους 100 εκατ. ευρώ που δόθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας για την προμήθεια ρεύματος με την προκαταβολή ολόκληρης της κατανάλωσης του 2017 σε μια χρονική στιγμή εξαιρετικά δύσκολη για τη ΔΕΚΟ).

  Διαβάστε ακόμη:

  *Μυτιληναίος: Ο μετασχηματισμός απογειώνει 548,5% τα κέρδη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ