Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Απρ-2017 12:24

  Celestyal: Πρεμιέρα κρουαζιέρας με τουρίστες από την Κίνα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:50

  Του Χάρη Φλουδόπουλου 

  Το πρώτο κινέζικο γκρουπ τουριστών κρουαζιέρας επιβιβάστηκε σήμερα στο πλοίο Celestyal Olympia και ήδη αναχώρησε για την 4ήμερη κρουαζιέρα σε νησιά του Αιγαίου. Συγκεκριμένα οι 250 επισκέπτες από την Κίνα θα έχουν την ευκαιρία για τέσσερις ημέρες να επισκεφτούν τα νησιά των Κυκλάδων, αποτελώντας το πρώτο οργανωμένο γκρουπ Κινέζων τουριστών κρουαζιέρας. Σημειώνεται ότι έχει ήδη προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα η έλευση 2000 τουριστών κρουαζιέρας.

  Πριν την αναχώρηση του πλοίου διοργανώθηκε επ' ευκαιρία της έλευσης του πρώτου οργανωμένου γκρουπ από την Κίνα, ειδική εκδήλωση στην οποία παρέστη ο ισχυρός άντρας captain Fu, καθώς επίσης και στελέχη του ΟΛΠ και της Celestyal. 

  Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Celestial και πρόεδρος CLIA Κυριάκος Αναστασιάδης, πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για την εταιρεία ενώ θα αξιοποιηθούν οι εμπειρίες των πρώτων επισκεπτών, ώστε να έρθουν περισσότεροι τουρίστες. 

  Το θερμό του καλωσόρισμα προς τους Κινέζους επισκέπτες απηύθυνε από την πλευρά του ο captain Fu σημειώνοντας ότι η κρουαζιέρα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τουριστικό προορισμό για την Κίνα και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα διαθέτει πλούσιους τουριστικούς τόπους και πολιτιστική κληρονομιά. Αυτή τη στιγμή η κρουαζιέρα είναι μόδα στην Κίνα, η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης, η επίσκεψη του πρώτου γκρουπ που μπορεί να αποτελέσει την αρχή. Θέλουμε να αποτελέσουμε τη γέφυρα για την έλευση περισσότερων Κινέζων τουριστών και σε αυτή την κατεύθυνση συνεργαζόμαστε με την ελληνική κυβέρνηση κατέληξε ο captain Fu.

  Σημειώνεται ότι το ταξίδι περιλαμβάνει επισκέψεις στην Μύκονο, τη Σάμο, το Ηράκλειο και την Σαντορίνη ενώ οι 250 επιβάτες μετά την επιστροφή τους θα παραμείνουν για λίγες μέρες αναψυχής στην Αθήνα. 

  Η παρουσία του captain Fu είναι ενδεικτική της σημασίας που δίνει η διοίκηση του ολπ για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τον κύκλο εργασιών του οργανισμού. Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα επισκέψεις 2000 Κινέζων τουριστών για κρουαζιέρα.

  Η ανακοίνωση του ΟΛΠ:

  Η Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. με επικεφαλής το Δ/ντα Σύμβουλο Cpt. Fu Chengqiu μαζί με το Δ/ντα Σύμβουλο της Celestyal Cruises κ. Κυριάκο Αναστασιάδη υποδέχθηκαν σε ειδική εκδήλωση την πρώτη ομάδα 250 κινέζων τουριστών στο  κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia σε ένα ταξίδι κρουαζιέρας από τον Πειραιά στα ελληνικά νησιά.

  Πρόκειται για μία εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική στη προσπάθεια που καταβάλλει η νέα διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. για το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, στόχος που υποστηρίζεται και από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν αναληφθεί το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του home porting και την ενίσχυση του λιμένος Πειραιά στη διεθνή βιομηχανία κρουαζιέρας. 

  Παράλληλα, η Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. επέδωσε τιμητική πλακέτα στην εταιρεία Celestyal Cruises που χρησιμοποιεί τον Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας για τη συνολική συνεισφορά της στην ανάπτυξη του home porting αφού έχει διακινήσει  πάνω από 650.000 επιβάτες την τελευταία 5ετια.

  Όπως δήλωσε ο Cpt. Fu Chengqiu "Ευχαριστούμε θερμά τη Celestyal Cruises για την παραγωγική συνεργασία και την εμπιστοσύνη στο λιμάνι του Πειραιά. Η ανάπτυξη του Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας είναι πολύ σημαντική τόσο για τη τοπική, όσο και για την εθνική οικονομία. Για το λόγο αυτό σχεδιάζουμε την αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών κρουαζιέρας, ώστε να αναδείξουμε τις μεγάλες δυνατότητες του λιμένος Πειραιά"

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ