Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Δεκ-2016 09:03

  Προκαταρκτική εξέταση σε Λ. Μαρινόπουλο και στελέχη της αλυσίδας για απάτη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Προκαταρκτική εξέταση σε Λ. Μαρινόπουλο και στελέχη της αλυσίδας για απάτη

  της Αλεξάνδρας Γκίτση
   
  Έγγραφες εξηγήσεις, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης κακουργηματικής απάτης που διενεργείται από την Εισαγγελία Αθηνών, κλήθηκαν να δώσουν πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι κ.κ. Λεωνίδας Μαρινόπουλος και Ιωάννης Παντολέων.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Εισαγγελία Αθηνών, διερευνά, υπό το πρίσμα του κοινού ποινικού δικαίου, τις ενέργειες αυτών αλλά και άλλων στελεχών της Μαρινόπουλος και μελών της διοίκησης και της ιδιοκτησίας της, για το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2016 – Ιούλιος 2016.

  Συγκεκριμένα διερευνάται πως οι ενέργειές τους αυτές, οδήγησαν προμηθευτές που είχαν διακόψει τη συνεργασία τους με τον όμιλο να αποφασίσουν επανέναρξη συνεργασίας λίγες εβδομάδες προ της κατάθεσης υπαγωγής της Μαρινόπουλος και συγγενών με αυτή εταιρειών στο άρθρο 99.

  Η ποινική διαδικασία εκκινήθηκε κατόπιν μήνυσης - έγκλησης βιομηχανικής παραγωγικής εταιρείας. Η εταιρεία αναφέρει πως εξαιτίας αυτών των ενεργειών παρεπείσθη σε επανέναρξη της συνεργασίας με τον Όμιλο Μαρινόπουλο λίγες εβδομάδες προ της κατάθεσης της εν λόγω αίτησης με αποτέλεσμα σημαντικότατες ζημίες της.

  Σημειώνεται πως στις 30 Σεπτεμβρίου είχε χορηγηθεί από τον πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών προσωρινή διαταγή με αντικείμενο τη μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ακίνητης περιουσίας των μελών της οικογένειας Μαρινόπουλος και συγκεκριμένα των κ.κ. Λεωνίδα, Στέφανου και Παναγιώτη Μαρινόπουλου.

  Δύο εβδομάδες αργότερα πάντως οι εκδοθείσες προσωρινές διαταγές του Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) με τις οποίες είχε απαγορευθεί προσωρινά, η μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ακίνητης περιουσίας του Πάνου και Στέφανου Μαρινόπουλου, έπαψαν να έχουν εκτελεστότητα, όπως είχε γνωστοποιήσει στα μέσα Οκτωβρίου με ανακοίνωσή του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Πάνου και Στέφανου Μαρινόπουλου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:52 26/09

  JP Morgan: Σχεδιάζει 3.000 προσλήψεις στο νέο επιχειρησιακό της κέντρο στην Πολωνία

  Η αμερικανική τράπεζα JP Morgan Chase σχεδιάζει να προσλάβει περισσότερους από 3.000 ανθρώπους στο νέο της κέντρο παγκόσμιων επιχειρήσεων στα επόμενα τρία χρόνια, ανακοίνωσε το πολωνικό υπουργείο...

  08:33 26/09

  Alibaba: Επενδύει 15 δισ. δολ. στη μονάδα logistics

  Ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding, αυξάνει τη συμμετοχή του στην εταιρεία logistics, Cainiao Smart Logistics Network, στο 51% από το 47%, με την επένδυση 5,3 δισ. γουάν ...

  12:39 25/09

  Aldi: Πτώση 17% στα λειτουργικά κέρδη του 2016

  Η Aldi Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας ανακοίνωσε πτώση 17% στα λειτουργικά κέρδη του 2016, σε μια τρίτη συνεχόμενη χρονιά πτώσης, αποτυπώνοντας τη στρατηγική της στη διατήρηση της διαφοράς τιμής...