Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 31-Μαϊ-2018 14:35

  ΠΟΕΔΗΝ: Σύμβουλος του πρωθυπουργού προσλαμβάνεται στην ανύπαρκτη θέση προϊσταμένου δικηγόρου του ΕΚΑΒ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΠΟΕΔΗΝ: Σύμβουλος του πρωθυπουργού προσλαμβάνεται στην ανύπαρκτη θέση προϊσταμένου δικηγόρου του ΕΚΑΒ

  Για φωτογραφική διάταξη και τροποποίηση του οργανισμού του ΕΚΑΒ, ώστε σύμβουλος του πρωθυπουργού, η οποία εργαζόταν στη Γενική Γραμματεία του Μαξίμου, να προσληφθεί στην ανύπαρκτη θέση Προϊσταμένου Δικηγόρου του ΕΚΑΒ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

  Όπως αναφέρει, η σύμβουλος του Πρωθυπουργού που εργαζόταν στη Γενική Γραμματεία του Μαξίμου επιλέγεται από ελεγχόμενη Επιτροπή του ΕΚΑΒ και προσλαμβάνεται στη θέση Προϊσταμένου Δικηγόρου, χωρίς να υφίσταται νομική υπηρεσία στο ΕΚΑΒ.

  "Εάν ίδια σπουδή και γρηγοράδα έδειχναν για την πρόσληψη διασωστών και αντικατάσταση των σαράβαλων ασθενοφόρων, δεν θα κινδύνευαν έκτακτα περιστατικά” τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

  Το Μάιο του 2017, συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ, παραιτήθηκε από την θέση Νομικού Συμβούλου του ΕΚΑΒ ο ένας εκ των δύο δικηγόρων με έμμισθη εντολή στο ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ διαθέτει στον οργανισμό δύο θέσεις Νομικών Συμβούλων με έμμισθη εντολή. Το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ δεν προχώρησαν ως όφειλαν σε κάλυψη της θέσης του Νομικού Συμβούλου με την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία για την πλήρωση της. Δηλαδή προκήρυξη και επιλογή από 5μελή Επιτροπή του Ν. 1649/1986, όπως προβλέπει σχετική διάταξη του Κώδικα Δικηγόρων.

  "Οι Υπουργοί Υγείας βρήκαν την ευκαιρία με την εκκένωση της θέσης να τακτοποιήσουν τη Σύμβουλο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.

  Ψήφισαν φωτογραφική διάταξη στο Νόμο για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη (Ν.4486/2017 άρθρο 96 παρ.26) με την οποία αντικαταστάθηκε η μία εκ των δύο θέσεων δικηγόρων με έμμισθη εντολή που υπήρχαν στον Οργανισμό του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα η θέση του δικηγόρου παρ’ Εφέτες όπως λέει ο οργανισμός αντικαταστάθηκε με θέση Προϊσταμένου δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ” καταλήγει η ανακοίνωση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων