Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Φεβ-2018 18:29

  Στις 4 Μαΐου η συζήτηση στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στις 4 Μαΐου η συζήτηση στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Στις 4 Μαΐου θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας, οι αιτήσεις που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αντένα,  Άλφα, Σκάι, Σταρ και  Μέγκα όσο και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), για τη χορήγηση  των 7 τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας. Η συζήτηση είχε οριστεί να γίνει στις 2 Μαρτίου 2018, αλλά αναβλήθηκε καθώς δεν έχουν σταλεί από το αρμόδιο υπουργείο διευκρινιστικά τεχνικά στοιχεία που έχουν ζητηθεί από το ΣτΕ και συγκεκριμένα οι τεχνικές προδιαγραφές καθορισμού του αριθμού των αδειών που χορηγήθηκαν.

  Όπως αναφέρουν οι εισηγητές της υπόθεσης, η  αναβολή δόθηκε για τον επιπλέον λόγο ότι ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA δεν συμμετείχε  στην διαδικασία αδειοδότησης και υπάρχει το ενδεχόμενο τερματισμού λειτουργίας του, με απόφαση του ΕΣΡ. Όμως, η απόφαση του ΕΣΡ, προσθέτουν οι δύο εισηγητές,  υπόκειται σε αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής στο ΣτΕ.

  Τι ζητούν

  Οι τηλεοπτικοί σταθμοί αναφέρουν πως η προκήρυξη αντίκεται σε σειρά διατάξεων του Συντάγματος, καθώς επίσης και πως είναι παράνομος ο περιορισμός του αριθμού των αδειών  σε 7,   καθώς   ουδεμία επιστημονική μελέτη προηγήθηκε και οι  παραδοχές στις οποίες στηρίχθηκε ο αριθμός είναι εσφαλμένες.

  Οι αιτήσεις των καναλιών θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο το Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας Ηλία  Μάζο και Δημήτρη  Μακρή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων