Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Φεβ-2018 09:44

  Νέα άδεια από τις φυλακές παίρνει ο Δ. Κουφοντίνας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Νέα άδεια από τις φυλακές παίρνει ο Δ. Κουφοντίνας

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:33

  του Παναγιώτη Στάθη

  Με τη σύμφωνη γνώμη του δεύτερου εισαγγελέα των φυλακών, του Αλέξανδρου Σπιλιώτη, ο οποίος προήδρευσε αυτή τη φορά του Συμβουλίου των φυλακών παίρνει τη δεύτερη, διήμερη άδεια του, ο Δημ. Κουφοντίνας.

  Η απόφαση του συμβουλίου στο οποίο μετέχουν ο εισαγγελέας των φυλακών, ο διευθυντής και η αρχαιότερη κοινωνική λειτουργός, ήταν ομόφωνη όπως και στην προηγούμενη άδεια που είχε πάρει στις αρχές Νοεμβρίου. Τότε όμως στο συμβούλιο είχε προεδρεύσει ο έτερος εισαγγελέας των φυλακών, ο κ. Σαββαϊδης. Εν ολίγοις και στις δυο περιπτώσεις, δυο διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί, συναινούν στην άδεια στον πολυισοβίτη της 17Ν.

  Τι κρίνεται

  Με βάση τον σωφρονιστικό κώδικα ο Δημ. Κουφοντίνας δικαιούνταν άδεια με τη συμπλήρωση 8 ετών στις φυλακές και εφόσον δεν εκκρεμεί υπόθεση σε βάρος του ή έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα. Πριν πάρει την άδεια τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν απορριφθεί 6 φορές. Απ τη στιγμή που εγκρίθηκε η πρώτη άδεια ο Κουφοντίνας δικαιούνταν άδεια εκ νέου εντός διμήνου η οποία θα μπορούσε να ήταν και περισσότερων ήμερων. Σύμφωνα με τον κώδικα για τη χορήγηση της άδειας δεν κρίνεται η βαρύτητα ή η πράξη για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά στις φυλακές. Δίδεται δε, όπως αναφέρεται, για τη σταδιακή επανένταξη του στην κοινωνία και την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά του. 

  Περιοριστικοί όροι 

  Σύμφωνα με την απόφαση ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει για δύο ημέρες από τη φυλακή αύριο το πρωί στις 9:00 και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες, δηλαδή την Κυριακή στις 9:00. Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η διαμονή στο σπίτι στο Βαρνάβα, να μην απομακρυνθεί από τον δήμο τέως Βαρνάβα και η παρουσία του δύο φορές την ημέρα στο ΑΤ της περιοχής. 

  Διαβάστε ακόμη: 

  Κ. Μητσοτάκης: Αδιανόητες οι άδειες στον Κουφοντίνα

  Ντ. Μπακογιάννη για Κουφοντίνα: Οι οικογένειες των θυμάτων δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων