Συνεχης ενημερωση

    Σάββατο, 28-Νοε-2015 19:51

    Μαξίμου: Κατώτερη των περιστάσεων η αντιπολίτευση

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:03

    της Νίκης Ζορμπά

    Την απογοήτευσή της για την στάση που τήρησε η αντιπολίτευση ακυρώνοντας επί της ουσίας την συναίνεση που επιχειρούσε να αποσπάσει ο Αλέξης Τσίπρας για το ασφαλιστικό, εξέφρασαν κυβερνητικοί κύκλοι.

    Ίδιες πηγές εξηγούσαν "δυστυχώς, οι αρχηγοί εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για να υπάρξει μια εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης για το ασφαλιστικό".

    Αλλά ούτε και εν γένει, καθώς το κοινό ανακοινωθέν δεν φέρει παρά μόνον τέσσερις υπογραφές.

    Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να υπάρξει μία συμφωνία, ακόμη κι αν ο διάλογος αυτός συνεχιστεί στη Βουλή, για να μπει ένας κοινός στόχος, να μην μειωθούν οι συντάξεις.

    Ο Αλ. Τσίπρας τους είπε ότι αυτή τη στιγμή ζητείται περικοπή 1% του ΑΕΠ. Έχει βρεθεί τρόπος να καλυφθεί το 0,6%, και τους κάλεσε να συμμετάσχουν όλοι μαζί στην προσπάθεια εξεύρεσης του 0,4% δια επιτροπής που θα απαρτιζόταν από εμπειρογνώμονες. Άπαντες αρνήθηκαν.

    Κυβερνητικοί κύκλοι μετέφεραν στο σημείο αυτό, το ξέσπασμα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είπε απευθυνόμενος κυρίως σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, "πώς τολμάτε εσείς που έχετε κάνει τέτοιες μειώσεις, να λέτε τώρα ότι δεν θέλετε να συμμετέχετε μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσετε μικροκομματικά σας οφέλη;".

    Κατά τις ίδιες πηγές η Φ. Γεννηματά ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει κοινό ανακοινωθέν που θα περιέγραφε τον στόχο να μην μειωθούν οι συντάξεις, τελικώς μετά από μια σύντομη διακοπή επανήλθε έχοντας αλλάξει θέση, δηλώνοντας την άρνησή της.

    Εικόνα πλήρους αμηχανίας μεταφέρθηκε από κυβερνητικές πηγές, για την στάση που τηρούσε σε όλα τα θέματα ο Γ. Πλακιωτάκης, και μάλιστα σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο Γ. Πλακιωτάκης φέρεται να δήλωσε ότι διαφωνεί με τη δημιουργεί hot spots.

    Οι ίδιοι κύκλοι είπαν πως όταν ο Τσίπρας του επισήμανε ότι "αυτά λες δεν γίνονται", και ότι πηγαίνουν κόντρα σε όλη την ευρωπαϊκή γραμμή και σε ό,τι έχουμε συμφωνήσει, ζήτησε μικρή διακοπή και επιστρέφοντας είχε αλλάξει θέση.

     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ