Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Απρ-2018 08:38

  Δεν έχουν όραμα για την Ευρώπη οι Γερμανοί

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δεν έχουν όραμα για την Ευρώπη οι Γερμανοί

  της Ulrike Esther Franke

  Oι Γερμανοί millennial (εκείνοι που γεννήθηκαν μετά το 1980), φαίνεται να μην έχουν καμία φιλοδοξία για την μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το focus τους είναι να διαφυλάξουν ό,τι έχει επιτευχθεί και όχι να δημιουργήσουν κάτι νέο.

  Τα στοιχεία από διάφορες έρευνες και συνεντεύξεις υποδεικνύουν ότι οι Γερμανοί μεταξύ των 18-29 ετών, έχουν κάποιες στερεότυπες γερμανικές απόψεις για την Ευρώπη και την εξωτερική πολιτική. Διατηρούν μια επιφυλακτική προσέγγιση σε οτιδήποτε σχετίζεται με το στρατό και προτιμούν τη λήψη αποφάσεων που εμπλέκει όλη την ΕΕ παρά μικρότερες ομάδες κρατών-μελών.

  Η ιδανική ΕΕ για τους νέους Γερμανούς, θα ήταν μια ΕΕ που θα είχε μια επιφυλακτική καθοδήγηση από τη Γερμανία και θα εστίαζε στην ευρωπαϊκή ενότητα, ειρήνη και την οικολογία. Θα μπορούσε να συμμετάσχει περισσότερο στην εξωτερική πολιτική, αλλά όχι στρατιωτικά. Θα ήταν επίσης πιο ευπρόσδεκτη στους μετανάστες.

  Στη Γερμανία, μία από τις πιο εντυπωσιακές διαφορές μεταξύ των millennial και άλλων ηλικιακών ομάδων, είναι πόσο λίγη σημασία αποδίδουν στον γαλλό-γερμανικό άξονα. Ενώ το 53% των Γερμανών βλέπουν τη Γαλλία ως τον πιο σημαντικό εταίρο της χώρας τους στην εξωτερική πολιτική, μόλις το 31% της ηλικιακής ομάδας 18-29 έχει αυτή την άποψη.

  Η δυσαρέσκεια μεταξύ των νέων Γερμανών φαίνεται να είναι αρκετά έντονη ώστε ένα εμπνευσμένο νέο πολιτικό κίνημα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τους, αλλά δεν υπάρχει κανένα σημάδι ενός τέτοιου κινήματος.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: http://www.ecfr.eu/publications/summary/the_young_and_the_restful_why_young_germans_have_no_vision_for_europe

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων