Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Μαϊ-2018 08:50

  Κίνα: Επιβολή προστίμων σε τρεις εμπορικές τράπεζες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κίνα: Επιβολή προστίμων σε τρεις εμπορικές τράπεζες

  Η αρμόδια επιτροπή εποπτείας των τραπεζών στην Κίνα (CBIRC) επέβαλε πρόστιμα σε τρεις εμπορικές τράπεζες για την υιοθέτηση μη κατάλληλων πρακτικών στη διαχείριση του πλούτου.

  Στην κινεζική τράπεζα (China Merchants Bank) που είναι μία από τις μεγαλύτερες στην χώρα, επιβλήθηκε πρόστιμο μεγαλύτερο των 65,7 εκατομμυρίων γουάν (περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων) για 14 παραβιάσεις της σχετικής νομοθεσίας.

  Στην Shanghai Pudong Development Bank επιβλήθηκε πρόστιμο 58,5 εκατ. γουάν για 19 παραβάσεις στις οποίες περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση πάρα πολλών χρημάτων σε επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία. 

  Στην Industrial Bank Financial Leasing Company, θυγατρική της Industrial Bank, η αρμόδια αρχή επέβαλε πρόστιμο ύψους 1,1 εκατ. γουάν. 

  Τα πρόστιμα έρχονται καθώς οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας σκληραίνουν την στάση τους όσον αφορά τις παρατυπίες στην αγορά, βάζοντας στο στόχαστρο επικίνδυνες δραστηριότητες, όπως η σκιώδης τραπεζική. 

  Τον προηγούμενο μήνα η κεντρική τράπεζα αυστηροποίησε τους κανονισμούς για τις δραστηριότητες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. 

  Παρότι οι νέοι κανονισμοί δίνουν χρονικό περιθώριο στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έως τα τέλη του 2020 για την πλήρη συμμόρφωσή των πρακτικών τους, οι κίνδυνοι στις υφιστάμενες δραστηριότητες μπορεί να μπουν σταδιακά στο μικροσκόπιο και να επιβληθούν περισσότερα πρόστιμα, σημειώνουν αναλυτές. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων