Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 01-Νοε-2017 14:08

    Τη νέα του ιστοσελίδα "president.exili.eu" ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο Πουτζντεμόν

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Τη νέα του ιστοσελίδα στη διεύθυνση "president.exili.eu" ανακοίνωσε σήμερα μέσω Twitter ο καθαιρεθείς από την ισπανική Κυβέρνηση πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, δηλώνοντας πλέον εμμέσως πλην σαφώς ότι θεωρεί εαυτόν εξόριστο στις Βρυξέλλες, ενώ οι συνεργάτες του επέστρεψαν στην Ισπανία.

    Η παραμονή του Πουτζντεμόν στις Βρυξέλλες αποτελεί ήδη πονοκέφαλο για τις βέλγικες αρχές ασφαλείας, εκπρόσωπος των οποίων δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να του παρασχεθεί ειδική προστασία.

    "Ευπρόσδεκτο και φίλο" χαρακτήρισε τον Πουτζντεμόν ο Μπαρτ Ντε Βίβερ, φλαμανδός εθνικιστής ηγέτης του βελγικού κόμματος N-VA το οποίο συμμετέχει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας, δηλώνοντας επίσης πως δεν εγκαταλείπει τους φίλους του όταν έχουν προβλήματα. Αποστάσεις έλαβε ωστόσο χθες ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ λέγοντας πως ουδέποτε η βελγική κυβέρνηση ενθάρρυνε τον Καταλανό τέως πρόεδρο να έλθει στις Βρυξέλλες.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ