14:42 12/01
"Γερμανικό καλάθι του νοικοκυριού" κατά το ελληνικό πρότυπο
Oι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες προτείνουν καλάθι βασικών προϊόντων σε προσιτές και σταθερές τιμές.
Αύξηση των τουριστών κατά 54% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα σημειώθηκε τους πρώτους επτά μήνες του 2017, γεγονός που αντιστοιχεί σε 4,3 εκατομμύρια τουρίστες .
Η αύξηση αυτή μεταφράζεται και σε αύξηση των εσόδων κατά… 170% (!), που σε απόλυτες τιμές σημαίνει 3,5 δισ. δολάρια, όπως γράφει η "Egypt Independent”.
Στην ήδη βελτιωμένη αυτή εικόνα για τον αιγυπτιακό τουρισμό, συνέβαλε κατά πολύ η άνοδος του τουριστικού κύματος φέτος από την Γερμανία και την Ουκρανία.
Συνολικά, οι τουρίστες στην Αίγυπτο προέρχονται κατά 75% από τις ευρωπαϊκές χώρες, όταν το 20% προέρχεται από τις αραβικές χώρες.
Ειδικοί εκτιμούν ότι ο αιγυπτιακός τουρισμός θα μπορούσε φέτος να διπλασιαστεί σε επίπεδο επισκέψεων, φτάνοντας ενδεχομένως τα 8 εκατομμύρια άτομα, από 4,5 εκατομμύρια που καταγράφησαν πέρυσι. Σε μία τέτοια περίπτωση, και τα έσοδα αναμένεται ότι θα αυξηθούν στα 6 δισ. δολάρια από τα 3,5 δισ. που εισπράχθησαν πέρυσι από τον τουρισμό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ