Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 23-Νοε-2018 12:00

    Το Nissan LEAF, κατέκτησε το βραβείο "Green Innovation" στην Αυστραλία

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Το Nissan LEAF  κατέκτησε πρόσφατα το πρώτο μεγάλο του βραβείο στην Αυστραλία,   στο πλαίσιο των βραβείων του θεσμού του Αυτοκινήτου της Χρονιάς από το Drive.com.au.

    Το Nissan LEAF, που αποτελεί την ενσάρκωση του  Nissan Intelligent Mobility, αναγνωρίστηκε για την πρωτοποριακή τεχνολογία V2G (οχήματος-δικτύου), η οποία επιτρέπει στο όχημα να μοιράζεται την ενέργεια των μπαταριών του μεταξύ σπιτιών, κτιρίων και ηλεκτρικών δικτύων.

    Το Nissan Intelligent Mobility περιλαμβάνει τρεις βασικούς τομείς καινοτομίας: τον τρόπο με τον οποίο κινούνται τα αυτοκίνητά μας (Nissan Intelligent Power), τον τρόπο με τον οποίο οδηγούνται (Nissan Intelligent Driving) και τον τρόπο με τον οποίο ενσωματώνονται στην κοινωνία (Nissan Intelligent Integration).

    NissanΧρησιμοποιώντας συστήματα διασύνδεσης του οχήματος με το σπίτι, η μπαταρία καθιστά δυνατή την αποθήκευση της πλεονάζουσας ισχύος κατά τη διάρκεια της ημέρας και, στη συνέχεια, τη χρησιμοποιεί για να βοηθήσει στην τροφοδότηση του σπιτιού ή της επιχείρησης με ηλεκτρικό ρεύμα, το βράδυ.

    Ο κάτοχος του LEAF,  μπορεί επίσης να επαναφορτίσει τη μπαταρία του οχήματος κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν οι τιμές εκτός αιχμής είναι χαμηλότερες, και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να μειώσει το ενεργειακό κόστος.

    Επτά εμπειρογνώμονες του Drive.com.au που απαρτίζουν το πάνελ του Drive Car of the Year αναγνώρισαν στο LEAF,  εκτός των ικανοτήτων του ως αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου,  τη δυνατότητα της μπαταρίας τους να παρέχει ενέργεια πίσω στο οικιακό δίκτυο.

    "Υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα στην οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αλλά το Nissan LEAF πηγαίνει τα οφέλη αυτά ένα βήμα παραπέρα, με την ικανότητά του να εξοικονομήσει χρήματα, όταν βρίσκεται στο δρόμο", δήλωσε ο Andrew Maclean, αρχισυντάκτης του Drive Network.

    NissanΤο Nissan LEAF διατίθεται σε 51 αγορές παγκοσμίως και έχει μεγάλη ζήτηση, σε παγκόσμια κλίμακα. Η επιτυχία των πωλήσεών του, σε συνδυασμό με τις πωλήσεις του προκάτοχού του, το καθιστά το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητο όχημα,  με πάνω από 350.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί από το 2010. Αντίστοιχη πορεία στην Ευρωπαϊκή αγορά, ακολουθεί και το e-NV200, το  αμιγώς ηλεκτροκίνητο επαγγελματικό και επιβατικό 7 θέσεων της Nissan. 

    Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990€. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο https://www.nissan.gr/vehicles/new-vehicles/leaf.html   

    Nissan

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    18:00 29/01

    Δοκιμή Dacia Bigster Hybrid 155: Όπως το Duster αλλά μεγαλύτερο

    Η επιτυχημένη συνταγή του Duster βελτιώνεται με επιπλέον 100 λίτρα χώρου αποσκευών και έναν full hybrid κινητήρα με κατανάλωση που δεν θα δεις ούτε σε diesel.

    16:30 29/01

    H Tesla σταματάει την παραγωγή δύο μοντέλων της-Δείτε με τι θα τα αντικαταστήσει

    Δύο μοντέλα που έχουν χαρακτηρίσει την Tesla θα σταματήσουν να παράγονται πλέον καθώς η φίρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάνει στροφή στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

    15:00 29/01

    Νέα γέφυρα στη Δ. Μακεδονία-Γιατί είναι ένα κρίσιμο έργο υποδομής

    Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προχωρά στην κατασκευή νέας γέφυρας που θα κάνει ασφαλέστερες και ευκολότερες τις δαδρομές στην περιοχή της Κοζάνης.

    13:30 29/01

    Τι είναι το Lane Assist που συζητούν όλοι και πώς λειτουργεί

    Το Lane Assist είναι σήμερα το βασικότερο στοιχείο του ADAS συστήματος ενός νέου αυτοκινήτου, όρος που περιγράφει τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

    12:00 29/01

    Η συμφωνία ΕΕ-Ινδίας μπορεί να σώσει την αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης

    Η εμπορική συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ινδίας για σταδιακή μείωση των δασμών, αναμένεται να επωφελήσει σημαντικά τους Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων και ειδικά αυτούς που...

    10:30 29/01

    Netflix: Νέα σειρά 6 επεισοδίων με αγώνες αυτοκινήτων-Πότε κάνει πρεμιέρα

    Το Motorvalley είναι η νέα σειρά 6 επεισοδίων του Netflix και αφορά τους αγώνες αυτοκινήτου στην Ιταλία με επίκεντρο την Imola και την Emilia-Romagna

    18:15 28/01

    Γιατί καταρρέουν οι πωλήσεις της Lancia

    Η νέα Ypsilon που παρουσιάστηκε το 2024 αλλά δεν τα κατάφερε στις πωλήσεις- ενώ η ιταλική φίρμα ετοιμάζεται να προσθέσει ένα ακόμη μοντέλο στη γκάμα της.

    16:54 28/01

    Nissan Ariya: Αυξημένη αυτονομία με μηδέν κόστος-δείτε πώς γίνεται

    Μέχρι και 65% λιγότερές φορτίσεις θα χρειάζεται αυτό το Nissan Ariya σε ηλιόλουστες χώρες όπως η Ελλάδα καθώς μπορείς να γλιτώνεις μέχρι και 23 χλμ. ημερησίως-Δείτε πώς.

    15:38 28/01

    Γιατί αυτή η Corvette ZR1X πωλήθηκε 12 φορές πάνω από την τιμή της

    Μια μοναδική Corvette ZR1X πωλήθηκε πρόσφατα για 2,4 εκατ. ευρώ, πάνω από 12 φορές την αρχική της τιμή, όμως υπάρχει εξήγηση για το αστρονομικό ποσό που έδωσε ο νέος της ιδιοκτήτης.

    13:30 28/01

    Οι Έλληνες αγοράζουν αυτοκίνητα online-Ποια φίρμα προτίμησαν το 2025

    Το China EV Marketplace έχει μπει στη ζωή μας και μπορεί κανείς να αγοράσει πλεόν online ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Κίνα. Δείτε ποια φίρμα προτίμησαν οι Έλληνες το 2025.

    12:00 28/01

    Η φίρμα αυτοκινήτων που αύξησε 145% τις πωλήσεις της στην Ευρώπη-πώς το έκανε

    Ένα μικρό "cinderella story" περιλαμβάνουν τα ολοκληρωμένα στοιχεία των πωλήσεων στην Ευρώπη για το 2025 καθώς μια φίρμα που δεν περιμένεις, έχει αυξήσει τις πωλήσεις της 145% σε σχέση με το 2024.

    10:41 28/01

    Bertone Runabout: Νεορετρό supercar με V6 από την Toyota

    Ο οίκος Bertone αποφάσισε πως είναι εξαιρετική ιδέα να δημιουργήσει μια περιορισμένη παραγωγή του νέου Bertone Runabout και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

    17:55 27/01

    Αυτή είναι η ελληνική πόλη που έχει έξυπνες διαβάσεις πεζών

    Στην αναβάθμιση κομβικών σημείων της πόλης με διαβάσεις προχωρά μεγάλη ελληνική πόλη, εγκαθιστώντας περισσότερες από τριάντα "έξυπνες" διαβάσεις για την ασφάλεια των πεζών. Δείτε σε ποια σημεία...

    15:30 27/01

    O Schumacher είναι καλύτερα-νέες φήμες για την υγεία του

    Με την συμπλήρωση 12 ετών από το τραγικό ατύχημα στο σκι, νέες φήμες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Michael Schumacher.

    14:02 27/01

    Η Αθήνα θα σωθεί από το κυκλοφοριακό χάρη στις νέες τεχνολογίες-τι δήλωσε ο Χρυσοχοΐδης

    Τη χρήση νέων τεχνολογικών μέσων, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην Αττική.

    10:38 27/01

    Το νέο Toyota GR GT θα "πρωταγωνιστεί" στο Forza Horizon 6

    Η νέα έκδοση του Forza Horizon μεταφέρει τη δράση στην Ιαπωνία και φέρνει στο προσκήνιο ένα από τα πιο πολυσυζητημένα σπορ μοντέλα της Toyota, πριν ακόμη κυκλοφορήσει κανονικά.