Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 21-Απρ-2018 07:57

  Ο εκμαυλισμός της Αυτοδιοίκησης, το πολιτικό σωσίβιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Λευτέρη Αυγενάκη

  Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης, δύο νέα μνημόνια, σωρεία σκληρών και αχρείαστων μέτρων, κομματικοποίηση του κράτους και καταρράκωση του κύρους της Χώρας διεθνώς, είναι έτοιμη για την μεγάλη άδοξη απόδρασή της.

  Πριν, όμως, αποδράσει σύντομα, μέσω πρόωρων εκλογών, θα προσπαθήσει να ναρκοθετήσει την επόμενη ημέρα για τη Χώρα. Κίνηση-ματ στην σκακιέρα της "καμένης γης" των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και αυτό γιατί γνωρίζουν καλά πως και στην Αυτοδιοίκηση όπως και στην κοινωνία δεν έχουν ερείσματα.

  Το καταστροφικό αυτό σχέδιο έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και καιρό μέσω και των "Αναπτυξιακών" Περιφερειακών Συνεδρίων, όπου η Κυβέρνηση προσπάθησε να εργαλειοποιήσει τους αυτοδιοίκητους προκειμένου να εξυπηρετήσει μια κομματική μεθόδευση, ενώ επιδιώκει το χάος, αλλοιώνοντας το εκλογικό σύστημα και παίζοντας για πολύ καιρό με το χρόνο των εκλογών. Απώτερος σκοπός της Κυβέρνησης; Το Υπουργείο Εσωτερικών να πάρει τον έλεγχο των Δήμων και των Περιφερειών, τα συλλογικά όργανα των οποίων δεν θα μπορούν να λάβουν αποφάσεις. Στόχος τους ένα καθεστώς ακυβερνησίας, πολιτικό -σωσίβιο του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

  Δυστυχώς, σύμμαχος στα σχέδια των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελεί το ίδιο το κράτος. Ένα κράτος γραφειοκρατικό, αρτηριοσκληρωτικό, γερασμένο και σκουριασμένο που αδικεί όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Παράλληλα, η νομοθεσία παραμένει κατακερματισμένη, αρμοδιότητες και γραφειοκρατία ταλανίζουν τη σχέση κράτους-δήμων-περιφερειών, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό χρειάζεται αναβάθμιση. Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με μικρότερο, επιτελικό κράτος και με ισχυρότερους Δήμους και Περιφέρειες.

  Για την έμπρακτη στήριξη και βελτίωση της καθημερινότητα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών στη Ν.Δ. επανεξετάζουμε συνολικά την λειτουργία των αποκεντρωμένων διοικήσεων και τη μεταφορά από το κεντρικό κράτος. Η σημερινή αποκεντρωμένη διοίκηση, μέχρι να αλλάξει το Σύνταγμα, θα διατηρήσει μόνο τις απολύτως προβλεπόμενες, από το Σύνταγμα, αρμοδιότητες.

  Στηρίζουμε ενεργά και αποφασιστικά τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών με χαμηλότερο κόστος για τον πολίτη. Δεν στεκόμαστε όμως, μόνο εκεί. Η Ν.Δ. στηρίζει τολμηρές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά συνολικά την οργάνωση του κράτους. Στηρίζουμε την πλήρη απελευθέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα από τη θεσμοθέτηση της οικονομικής της ανεξαρτησίας. Για μας η αυτοδιοίκηση είναι θεσμικός εταίρος, συνομιλητής και συνεργάτης. Πιστεύουμε στις δυνατότητές της. Την εμπιστευόμαστε στην πράξη και όχι στα λόγια, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που την αντιμετωπίζει σαν πολιτικό όργανο προς εξαγορά και εκμαυλισμό.

  Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές, λοιπόν, δεν θα γίνουν με απλή αναλογική, ώστε να διαλυθεί το βασικό δημοκρατικό κύτταρο της κοινωνίας. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με τον σημερινό εκλογικό νόμο και με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

  Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρός μας: "Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε τέλος στη μιζέρια και στο τέλμα που κυριαρχούν στη χώρα μας. Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε τους Έλληνες και να βάλουμε τέλος σε άγονους διχασμούς. Όσο κι αν η κυβέρνηση δεν το αντέχει ψυχολογικά, η ώρα της πολιτικής αλλαγής πλησιάζει".

  *Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων