Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Νοε-2015 00:08

  Η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου όλων των εποχών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου όλων των εποχών

  Του Άγη Βερούτη 

  Αν δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος, συνταξιούχος ή ολιγάρχης, η περιουσία σου θα δημευτεί. 

  Ψηφίζουν τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου όλων των εποχών.

  Η κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας εν μέσω κρίσης (συσσωρευμένη απώλεια πάνω από 27% του ΑΕΠ από το 2008), ήταν το Ισοδύναμο που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ για την μη-κατάργηση: 

  - των 700 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως επιχορήγηση του ταμείου συντάξεων της ΔΕΗ, 
  - των 535 εκατομμυρίων ετησίως επιχορήγηση του ταμείου συντάξεων του ΟΤΕ, 
  - των καθαριστριών που την δουλειά τους κάνουν ιδιωτικοί εργολάβοι και μετατίθενται στο δικαστικό σώμα, 
  - των 3-6 ΕΡΤ, 
  - των υπέρογκων μισθών της ΔΕΗ και των διπλάσιων των απαιτούμενων υπαλλήλων της που φέρνουν την τιμή του ρεύματος στο διπλάσιο της τιμής της Γερμανίας προκαλώντας την αποβιομηχάνιση και αποβιοτεχνοποίηση της χώρας, 
  - των 34 δημοσίων υπαλλήλων στην Λάρισα που έλλειπαν από την υπηρεσία τους εν ώρα εργασίας εκ των 38 συνολικών, αλλά η προϊσταμένη τους αποκάλυψε ότι με 4 άτομα η δουλειά του τμήματος γίνεται μια χαρά!

  ...και χιλιάδων άλλων καθημερινών παραδειγμάτων, πάλι εν μέσω κρίσης.

  Θυμίζω πως η Ύφεση και η Ανεργία που προκαλούνται από την υπερφορολόγηση, προκειμένου να πληρώνονται τα "δωράκια" από το κράτος στους προνομιούχους, είναι η βασική αιτία των κόκκινων στεγαστικών και των κόκκινων επαγγελματικών και των κόκκινων καταναλωτικών δανείων!

  Η υπερφορολόγηση όμως συνεχίζει ενισχυόμενη, ενώ ισοδύναμα κρίνονται η θήρευση των εξαθλιωμένων, χωρίς νομικό πλαίσιο για ελάφρυνση των χρεών όσων δεν είναι είτε δημόσιοι υπάλληλοι, είτε άνεργοι χωρίς καμία ιδιοκτησία στο όνομά τους!

  Συμφώνησαν και θα βγάλουν στο σφυρί το 75% των σπιτιών όσων χρωστούν στις τράπεζες.

  Αυτό σημαίνει πως αποφάνθηκαν ότι το 75% όσων Ελλήνων χρωστούν καθυστερημένες οφειλές στις τράπεζες, είναι μπαταχτσήδες, δόλιοι και απατεώνες. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη όπου οι "δόλιοι” υπολογίστηκαν στατιστικά στο 4%-5%!

  Αν το 75% λέει κάποιος ότι είναι δόλιοι δανειολήπτες, τότε λέει πως οι Έλληνες είναι κατά 75% απατεώνες! Την ίδια στιγμή που εκκρεμούν 250.000 καταγγελίες για διαφθορά στο Δημόσιο, στην Αρχή Καταπολέμησης της Διαφθοράς!

  Αλλιώς δεν γίνεται να πάρουν το σχεδόν εξοφλημένο διαμερισματάκι του άνεργου με τα τρία παιδιά, όταν μάλιστα προκάλεσαν αύξηση της ανεργίας και ύφεση σε 7 μόλις μήνες.

  Το 75% των Ελλήνων μπαταχτσήδες!

  Μάλιστα, η κυβέρνηση αψηφώντας την απόφαση Νοεμβρίου 2014 από το ΣτΕ, για αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ως τον Μάιο του 2015 (που πέρασε προ εξαμήνου), συνεχίζει και βεβαιώνει αντισυνταγματικούς φόρους ΕΝΦΙΑ σε πλασματικές τιμές.

  Πλάκα επίσης έχει, που κανείς δεν λέει πως χωρίς προστασία 1ης κατοικίας, οι μικρομεσαίοι θα χάσουν τα σπίτια τους για τα εταιρικά δάνεια που εγγυήθηκαν προσωπικά προ κρίσης. 

  Ο νόμος 4321/15 (άρθ. 31) που ίσχυσε και αναδρομικά, δηλαδή θα εφαρμοστεί και για χρέη που γεννήθηκαν πριν ο νόμος αυτός ψηφιστεί, αποτελεί την ισχυρότερη απόδειξη πως το Σύνταγμα της Ελλάδος έχει καταπατηθεί. 

  Ο 4321/15 περνάει χρέη εταιριών σε κατόχους άνω του 10% των μετοχών μικρομεσαίων Ελληνικών εταιριών, ενώ εξαιρεί εισηγμένες και πολυεθνικές (κάτι έλεγε το Σύνταγμα για ισονομία;).

  Σε συνδυασμό με την κατάργηση της προστασίας της 1ης κατοικίας, καταλήγει ότι οι μικρομεσαίοι θα χάσουν τα σπίτια τους γιατί υπέστησαν τις επιπτώσεις της κρίσης που προκαλεί η αλόγιστη σπατάλη των χρημάτων των φορολογούμενων και η υπερφορολόγηση.

  Η ελληνική οικονομία μετατράπηκε σε ένα τοξικό κοκτέιλ. Οι 2,8 εκατομμύρια εργαζόμενοι της παραγωγικής οικονομίας φορολογούνται για να συντηρούν 1,2 εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους (με ΔΕΚΟ κλπ), συν 3 εκατομμύρια συνταξιούχους, συν 1,5 εκατομμύριο ανέργους, συν φυσικά τον εαυτό τους!

  Ο ΣΕΒ έβγαλε και μελέτη για αυτό: ένας εξαιρετικός εργαζόμενος δουλεύει εξαιρετικά παραγωγικά, και ο εργοδότης του αποφασίζει να του δώσει υψηλό μισθό για να τον κρατήσει ευχαριστημένο: 
  - Ο εργαζόμενος παίρνει €2780
  - Το κράτος παίρνει €3448
  - Ο εργοδότης πληρώνει €6228

  Ποιος σας είπε ότι ο ιδιωτικός τομέας δουλεύει για τον εαυτό του;;;
  Για το κράτος δουλεύουμε όλοι. Και εκείνο δουλεύει για τους υπαλλήλους του.

  Στο μεταξύ, δεδομένου ότι τα €80 δις καθυστερημένων οφειλών προς το δημόσιο οφείλουν αποκλειστικά συμμετέχοντες της παραγωγικής οικονομίας, ετοιμάζεται κολχόζ που θα ζήλευε και ο Λένιν: 

  Μετά από 6 χρόνια υποτίμησης των τιμών των ακινήτων κατά 50%-60% από τα προ κρίσης επίπεδα, φορολογούν με τιμές του Ζενίθ των τιμών των πλέον απαξιωμένων ακινήτων, αλλά όταν τα κατάσχουν και τα πλειστηριάσουν η οφειλή θα μειωθεί μόνο για το ποσόν που θα πιάσουν στις προφανώς στημένες δημοπρασίες όπου θα πωλούνται ανά 10.000 διαμερίσματα τη φορά σε fund-κοράκια για το 10% της πραγματικής εμπορικής τους αξίας.

  Οι 100 δόσεις έγιναν μια ακόμα παγίδα που στήθηκε στους μετέχοντες της παραγωγικής οικονομίας, (καθώς δεν υπάρχει δημόσιος υπάλληλος που να πληρώνει φόρους. Οι φόροι για όποιον λαμβάνει αμοιβή από το κράτος δεν είναι παρά έκπτωση που κάνει το κράτος στις αμοιβές του.)
    
  Θα δημεύσουν και θα βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια της μεσαίας τάξης, αλλά τουλάχιστον δικαιώθηκαν οι καθαρίστριες-δικαστίνες!

  Η παρούσα δρομολόγηση οδηγεί να καταλήξουμε ένας λαός διχασμένος σε 2,8 εκατομμύρια σκλαβάκια που θα δουλεύουν ασταμάτητα για να πληρώνουν υπέρογκους και αντισυνταγματικούς φόρους σε πλασματικά εισοδήματα, ώστε οι υπόλοιποι 8 εκατομμύρια Έλληνες να περνάνε μιαν καλή, άκοπη και χωρίς ανησυχία ζωή.

  Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι παρούσες οικονομικές πολιτικές οδηγούν σε αιματοχυσίες στο σύντομο μέλλον. 

  Το ερώτημα είναι αν οι αιματοχυσίες θα γίνουν με την παρούσα κυβέρνηση, ή με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ. 

  Παρεμπιπτόντως, με την χρονιά που είχαμε φέτος στον Τουρισμό, αν δεν είχαμε κάνει 3 φορές εκλογές και δεν είχαν μπει και τα capital controls, θα είχαμε 3%-4,5% ανάπτυξη φέτος, και τα μέτρα που θα χρειαζόταν να πάρουμε θα ήταν περί το 1 δις ευρώ.

  Για όσους ακόμη έχουν αυταπάτες...

  Ακολουθείστε τον Αγη Βερούτη στο twitter @Agissilaos
  agissilaos@gmail.com

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:35 19/08

  Η "μπαρουτοκαπνισμένη" κ. Ρένα Δούρου

  Η Περιφερειάρχης εμφανίστηκε ενώπιον των Ελλήνων με ένα μίνι τηλεοπτικό διάγγελμα και με καθυστέρηση σχεδόν 48 ωρών, αφού δηλαδή είχε δημιουργηθεί στο διαδίκτυο ολόκληρο κίνημα για τον "εξαφανισμένο...

  00:04 17/08

  Οι φωτιές σβήνονται την Άνοιξη, όχι κατακαλόκαιρο

  Οι δασικές φωτιές ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της διαχείρισης του περιβάλλοντος, όπου η χώρα μας δεν έμεινε απλά μετεξεταστέα αλλά στον... τόπο που λέγαμε παλαιότερα. Το έχουμε πληρώσει με πρόστιμα...

  08:29 12/08

  Και τώρα εφαρμόζουμε πρόγραμμα Θεσσαλονίκης

  Αφού μετά από 16 ώρες σκληρής διαπραγμάτευσης και έναν έρπη το μόνο που κατάφερε ο "διαπραγματευτής" ήταν να υπογράψει ένα πιο σκληρό μνημόνιο από αυτό που θα υπέγραφε ποτέ ο Σαμαράς... θα ερχόταν...

  08:04 12/08

  Η Ορθοδοξία στο στόχαστρο...

  Οι κυβερνήσεις δεν έχουν το δικαίωμα να εμπλέκονται επιπόλαια και ιδεοληπτικά στα ζητήματα της θρησκείας, αλλά ούτε και να τροφοδοτούν τον φανατισμό κάποιων ιερωμένων. Οι διακριτοί τους ρόλοι είναι...

  00:05 10/08

  Tο όφελος της Γερμανίας από την ελληνική κρίση εξυπηρέτησης χρέους

  H Γερμανία διατήρησε την οικονομική της κυριαρχία εξασφαλίζοντας μία δημοσιονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για την ίδια. Η οικονομική της κυριαρχία σε σχέση με τα προ ...

  00:05 09/08

  Τα μπερδέματα στη μνήμη και τη λήθη...

  Η πολιτικοϊδεολογική διαμάχη και το άρρωστημένο "διαπαραταξιακό" μίσος έχει, μέσω της σημερινής κυβέρνησης, αποκτήσει διαπροσωπικό χαρακτήρα και ονοματεπώνυμο, όπου ο υποτιθέμενος αντίπαλος-εχθρός...

  00:04 08/08

  Δ.Παπαδημούλης vs Πύρρος Δήμας. Γιατί τέτοιο μένος;

  Ο Πύρρος Δήμας ενοχλεί το σύμπαν του ΣΥΡΙΖΑ. Φάνηκε και από την αμετροέπειά του Δημ. Παπαδημούλη που ειρωνεύτηκε την εργασία του ολυμπιονίκη στις ΗΠΑ. "Πολιτικό εξόριστο" τον αποκάλεσε (ευτυχώς...

  10:22 05/08

  Αλλάζοντας εμείς, αλλάζει η ζωή μας!

  Στην πορεία της ζωής πολλά γεγονότα συμβαίνουν που μας κάνουν να ανακαλύπτουμε άγνωστες πτυχές του εαυτού μας και μας αναγκάζουν να αναρωτηθούμε: "Eίμαι εγώ αυτός;". Kάποιες φορές, όμως, γίνονται...

  00:03 03/08

  Alexis… Samaras

  Η οικονομική ιστορία διδάσκει ότι η εμπιστοσύνη είναι εύθραυστη και συνάμα πολύτιμη· κερδίζεται με τον χρόνο αλλά γκρεμίζεται στη στιγμή. Οι δε αγορές, πάντοτε προεξοφλούν κοιτώντας μπροστά, συχνά...

  00:05 02/08

  Προς ξεχαρβάλωμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης...

  Η συζήτηση στη Βουλή για την παιδεία ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι η παιδεία είναι δημοκρατία και ότι επαναφέρει το άσυλο για... την ελεύθερη παρουσία (δημοκρατικών) ιδεών....

  09:03 29/07

  Όταν ο Πρόεδρος της Βουλής διέβη τον "Ρουβίκωνα"

  Υποθέτω ότι οι λόγοι που παρενέβη ο κ. πρόεδρος και ζήτησε να μη γίνουν καν προσαγωγές των διαδηλωτών είναι δύο. Πρώτον, ότι θεωρεί την ενέργεια απλό "ακτιβισμό" και, δεύτερον, ότι συμφωνεί με τα...

  08:39 29/07

  Τα επινίκια μιας χαμένης μάχης...

  Έπρεπε να είναι τα γενέθλιά του, για να διηγηθεί ο πρωθυπουργός μας, αξιότιμος Δρ Τσίπρας, το νέο του επαναστατικό αφήγημα. Πολλά ξέχασε να πει ο πρωθυπουργός, αλλά πολύ περισσότερα απέφυγε ακόμα και ...