Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Οκτ-2016 14:48

  BofA: Απίθανο το QE για την Ελλάδα, έχουν αυξηθεί οι κίνδυνοι από το καλοκαίρι

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  BofA: Απίθανο το QE για την Ελλάδα, έχουν αυξηθεί οι κίνδυνοι από το καλοκαίρι

  Σε note της για τον ΟΤΕ, η BofA Merrill Lynch επισημαίνει πως παραμένει overweight για την Ελλάδα ωστόσο τονίζει ότι οι κίνδυνοι παραμένουν και μάλιστα έχουν αυξηθεί από το καλοκαίρι, προσθέτοντας πως αν και η πορεία του ΑΕΠ βελτιώνεται, ακόμη παραμένει αδύναμο και θα παραμείνει αδύναμο. Όπως επισημαίνει, η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με σημαντικές πιθανές εξελίξεις όπως η ελάφρυνση του χρέους, το QE, η δεύτερη αξιολόγηση και πολύπλοκες πολιτικές προοπτικές για την σημερινή κυβέρνηση.

  Όπως τονίζει, η β' αξιολόγηση θα είναι μακρά και αν και δεν θα είναι το ίδιο δύσκολη με την πρώτη, δεν θα είναι σε καμία περίπτωση περίπατος. Ωστόσο, το πιο αμφιλεγόμενο ζήτημα εντός των προσεχών μηνών θα είναι, για άλλη μια φορά, η ελάφρυνση του χρέους. Η Ελλάδα συνεχίζει να ζητά περισσότερα. Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι για να γίνει το χρέος βιώσιμο θα απαιτηθεί ελάφρυνσή του πολύ πιο πέρα από ό, τι εξετάζεται αυτή τη στιγμή και θα πρέπει να βασίζεται σε ρεαλιστικές παραδοχές σχετικά με την ικανότητά της Ελλάδας να παράγει συνεχή πλεονάσματα και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

  Με άλλα λόγια, το ΔΝΤ θα χρειαστεί περισσότερα σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους, αν είναι να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα - ένα βασικό αίτημα της γερμανικής πλευρά. Και τα "περισσότερα" είναι δύσκολο να δοθούν εν όψει και των γερμανικών εκλογών.

  Οπως σημειώνει η BofA, υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ απαιτεί το ελληνικό χρέος να είναι βιώσιμο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Εάν η ΕΚΤ είναι το ίδιο αυστηρή με το ΔΝΤ κατά την αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους,  τότε η συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο QE είναι απίθανο να συμβεί. Και η έλλειψη ενός "καρότου" θα μπορούσε να καθυστερήσει την εφαρμογή των μέτρων της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

  Σε ότι αφορά την μετοχή του ΟΤΕ, η BofA σημειώνει ότι διατηρεί την σύσταση buy και τιμή στόχο τα 12 ευρώ, γεγονός που υποδηλώνει ότι υπάρχουν περιθώρια για άνοδο 50%. Όπως επισημαίνει, ο ΟΤΕ έχει ισχυρά θεμελιώδη που θα τον βοηθήσουν να υπεραποδόσει και πως το σημερινό discount που αγγίζει το 40% έναντι του ευρωπαϊκού κλάδου, φαίνεται αδικαιολόγητο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  20:21 20/10

  Κέρδη στην ημέρα για τις ευρωαγορές, πτωτικά η εβδομάδα εν μέσω της καταλανικής κρίσης

  Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις ισπανικές μετοχές να κυμαίνονται καθ’όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης μεταξύ κερδών και απωλειών, εν μέσω της καταλανικής κρίσης.

  16:58 20/10

  Σε τροχιά ρεκόρ και πάλι η Wall Street

  Μετά το "πράσινο φως" της Γερουσίας στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που φαίνεται να ανοίγει τον δρόμο για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

  15:37 20/10

  Νέα ρεκόρ "δείχνουν" τα futures της Wall Street

  Με θετικό πρόσημο κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Παρασκευή εν μέσω ενός νέου μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων και μετά το πράσινο φως της Γερουσίας στο προσχέδιο του...