Πέμπτη, 06-Οκτ-2016 19:35
Στο "κόκκινο" για δεύτερη ημέρα η Ευρώπη
Υπό πιέσεις "τερμάτισαν" τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω ενδείξεων επιφυλακτικότητας στην αγορά, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το "βλέμμα" στις ΗΠΑ και στα στοιχεία για την απασχόληση που θα δημοσιευθούν την Παρασκευή.
Αν και κατά την εκκίνησή του, απέκτησε θετικό πρόσημο, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,4% στις 342,82 μονάδες.
Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στις ΗΠΑ και στη Fed, όσον αφορά στην επιτοκιακή της πολιτική, με οποιαδήποτε θετικά στοιχεία να καθιστούν πιο πιθανή μια αύξηση επιτοκίων.
Στα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,47% στις 6.999,96 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,22% στις 4.480,10 μονάδες και ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 0,16% στις 10.568,80 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,09% στις 16.491,62 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε πτώση 0,24% και ο πορτογαλικός PSI 20 διαμορφώθηκε 0,73% χαμηλότερα.
Στο "μέτωπο" του πετρελαίου, η τιμή του Brent γνωρίζει "άλμα" άνω του 1%, υψηλότερα των 52 δολαρίων, ενώ το αμερικανικό WTI κατάφερε να ξεπεράσει τα 50 δολάρια το βαρέλι.
Εν τω μεταξύ, ο τραπεζικό κλάδος στην Ευρώπη σημείωσε ισχυρές επιδόσεις, μετά τη σύσταση overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές, αναβάθμιση που έρχεται μετά από τα σημάδια βελτίωσης στον πιστωτικό κύκλο, την αύξηση του δανεισμού καθώς και τις σχετικά φθηνές αποτιμήσεις.