"Διχασμένος" ο τραπεζικός κλάδος
Παρασκευή, 16-Οκτ-2015 11:43
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14.28
Της Έφης Γκικοπούλου
Χαμηλότερα κινείται ο Γενικός Δείκτης τιμών μετά τη λήξη της σειράς Οκτωβρίου στο συμβόλαιο του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης της παύσης των προθεσμιακών συμβολαίων και δικαιωμάτων προαίρεσης της σειράς Δεκεμβρίου επί των τεσσάρων τραπεζικών τίτλων.
Αφήνοντας τις τράπεζες, η μετοχή των ΕΛΠΕ διατηρεί τα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 1,66% στα 5.51 ευρώ, ενώ ήπια υψηλότερα βρίσκονται και η ΜΠΕΛΑ (+0,48%), η ΕΧΑΕ (+0,39%) και ο Μυτιληναίος (+0,81%). Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα όπου η μετοχή του Μυτιληναίου διαπραγματεύεται με το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,10 ευρώ.
Αντίθετα, πιέσεις δέχονται οι μετοχές του Τιτάνα (-3,15%), Αεροπορία Αιγαίου (-2,76%), Ελλάκτωρ (-2,25%), Βιοχάλκο (-2,13%), ΤΕΝΕΡΓ (-1,79%), ΟΤΕ (-1,69%) και ΜΕΤΚΑ (-1,58%) μεταξύ άλλων.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η Τρ. Αττικής και η ΜΙΓ ενισχύονται 4,55% και 3,66% αντίστοιχα, ενώ η Ολυμπιακή Τεχνική και η Ευρωαπαική Πίστη χάνουν 2,11% και 2,07% αντίστοιζα.
Η συναλλακτική δραστηριότητα είναι ενισχυμένη στα 30 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 6,1 ααφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές κυρίως σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.