Σίδμα: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα από τις 26/6
Παρασκευή, 09-Ιουν-2006 12:53
Τη διανομή μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή και τη σύναψη ομολογιακού δανείου έως 60 εκατ. ευρώ αποφάσισε μεταξύ άλλων η γενική συνέλευση της εταιρείας Σίδμα που πραγματοποιήθηκε στις 8/6 με ποσοστό προσέλευσης 76,43% του μετοχικού κεφαλαίου.
Ειδικότερα, η Συνέλευση ενέκρινε τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις για τη χρήση του 2005, απλές και ενοποιημένες, ενώ παράλληλα αποφάσισε τη διάθεση των κερδών της χρήσης αυτής με την καταβολή μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή.
Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της Σίδμα κατά το πέρας της συνεδρίασης του Χ.Α. της 23ης Ιουνίου 2006, ημέρα Παρασκευή. Από τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2005.
Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει τη Τρίτη 4 Ιουλίου 2006 και θα γίνει μέσω της Εθνικής Τράπεζας (πληρώτρια τράπεζα).
Επιπρόσθετα, ενέκρινε την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 1/1/2005 - 31/12/2005.
Εξέλεξε ως Τακτικό Ορκωτό Ελεγκτή για την εταιρική χρήση 1/1/2006 - 31/12/2006 τον Βαρδαραμάτο Σωτήριο και αναπληρωματικό Ελεγκτή τον Κοκοτίνη Χρήστο του Βασιλείου της εταιρείας ΣΟΛ και όρισε την αμοιβή τους
Η Συνέλευση ενέκρινε επίσης, τις αμοιβές που καταβλήθηκαν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που συνδέονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας για τη διάρκεια της εταιρικής χρήσης 2005 και προενέκρινε την αύξηση των αμοιβών αυτών για τη χρήση 2006 έως 6%, ενώ ενέκρινε τα έξοδα παραστάσεως που εδόθησαν στα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη
Χορηγήθηκε η άδεια σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Διευθύνσεως ή και σε Διευθυντές της εταιρείας, για τη συμμετοχή τους σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση των εταιρειών του Ομίλου, ενώ εξέλεξε και νέο Διοικητικό συμβούλιο.
Ενέκρινε την αλλαγή του τρόπου διάθεσης του υπολοίπου των αντληθέντων κεφαλαίων με τη Δημόσια Εγγραφή για την εισαγωγή της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Τέλος, προχώρησε στην έγκριση έκδοσης κοινού Ομολογιακού δανείου εύρους από 50.000.000 έως 60.000.000 ευρώ και την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για καθορισμό των ειδικότερων όρων του δανείου.