Σελόντα: Διευκρινίσεις επί δημοσιευμάτων

Τετάρτη, 22-Οκτ-2008 09:44

Ο Ομίλος Σελόντα με αφορμή δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο αναφορικά με την αίτηση της εταιρείας Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΕ (ΕΛΙΧΘ) για υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Ν. 3588/2007 ανακοινώνει, ότι έχει μη ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις της ΕΛΙΧΘ προς την θυγατρική του Ομίλου ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΒΕΕ από την πώληση ιχθυοτροφών. 

Η εταιρεία Περσεύς παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις όσον αφορά το θέμα της συνδιαλλαγής των πιστωτών, πιστεύει βάσιμα ότι θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της σε μεγάλο βαθμό και θεωρεί ότι με τη διαδικασία αυτή διασφαλίζεται η προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία είσπραξης του οφειλόμενου ποσού. 

Η εξέλιξη αυτή δεν θα διαταράξει τον ομαλή λειτουργία της θυγατρικής εταιρείας αφού η Περσεύς και ο Όμιλος Σελόντα έχουν καλή χρηματοοικονομική βάση. 

Επίσης, άμεσα ο Όμιλος Σελόντα θα αυξήσει τις αγορές ιχθυοτροφών από την Περσεύς, τροφές που ήδη αγόραζε από άλλα εργοστάσια, για να βοηθήσει τις τακτικές χρηματοροές της θυγατρικής εταιρείας