Ζήνων: Ανακοίνωση

Παρασκευή, 27-Ιουν-2008 15:31

ΑΠΟΚΟΠΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ : 02/07/2008
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ: 08/07/2008 -22/07/2008
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ : 08/07/2008 -16/07/2008
Σύμβουλος Έκδοσης : "PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε." 

Το Δ.Σ. της εταιρείας "ΖΗΝΩΝ Α.Ε. ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ" γνωστοποιεί προς τους κυρίους μετόχους τα ακόλουθα: 

Η Β Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 11/03/2008 αποφάσισε την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας κατά 6.620.244,72 ΕΥΡΩ, με την έκδοση 12.980.872 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας ΕΥΡΩ 0,51 εκάστη, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. 

Μετά την άνω αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 9.930.367,08 ΕΥΡΩ και διαιρείται σε 19.471.308 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,51 ΕΥΡΩ η κάθε μία. Τα συνολικά έσοδα της έκδοσης θα ανέλθουν σε 29.206.962 ΕΥΡΩ. 

Δικαίωμα συμμετοχής στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έχουν οι παλαιοί μέτοχοι με αναλογία δύο (2) νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε μία (1) παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ανέρχεται σε 2,25 ΕΥΡΩ ανά μετοχή. Η διαφορά μεταξύ της τιμής έκδοσης & της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής, συνολικού ύψους ΕΥΡΩ 22.586.717,28 θα αχθεί, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, σε πίστωση του λογαριασμού "Αποθεματικό από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο". 

Την 31/03/2008 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών η αριθμ. Κ2-3983 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης με την οποία εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Δικαίωμα προτίμησης στην παρούσα αύξηση με καταβολή μετρητών έχουν οι μέτοχοι - κάτοχοι μετοχών της εταιρείας κατά την λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 01/07/2008. Από την 02/07/2008 οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Από την ίδια ημερομηνία 02/07/2008, η τιμή εκκίνησης των μετοχών της εταιρείας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας της 11/03/2008 η τιμή διάθεσης των νεοεκδιδόμενων μετοχών δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 306 του κανονισμού του Χ.Α.
Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 08/07/2008 έως και την 22/07/2008. 

Η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου άσκησής τους. Επισημαίνεται, ότι η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων δεν θα είναι δυνατή τις τελευταίες τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη άσκησής τους. Ως λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ορίζεται η λήξη της συνεδρίασης της 16/07/2008. 

Τα δικαιώματα προτίμησης για την απόκτηση νέων μετοχών είναι μεταβιβάσιμα και θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τα δικαιώματα θα είναι πιστωμένα στους Λογαριασμούς της Μερίδας κάθε δικαιούχου στο Σ.Α.Τ., την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους. Τα δικαιώματα που δεν θα ασκηθούν μέχρι τη λήξη της περιόδου άσκησης (δηλαδή έως και την 22/07/2008) παύουν να ισχύουν. 

Η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της Τράπεζας "PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.". Για την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης οι κ.κ. Μέτοχοι θα πρέπει να προσκομίζουν την αστυνομική τους ταυτότητα, την εκτύπωση των στοιχείων Σ.Α.Τ., τον αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ), καθώς και τη σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης Δικαιωμάτων για άσκηση Δικαιώματος Προτίμησης, την οποία θα πρέπει να αναζητήσουν από τον χειριστή του λογαριασμού τους (ή από το Κ.Α.Α. αν οι μετοχές τους βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό στο Σ.Α.Τ.). Επισημαίνεται ότι οι κ.κ. Μέτοχοι κατά την εξάσκηση των δικαιωμάτων τους θα πρέπει να δηλώσουν επίσης: α) τον αριθμό μερίδας επενδυτή Σ.Α.Τ., β) τον αριθμό λογαριασμού αξιών στο Σ.Α.Τ. και γ) τον εξουσιοδοτημένο χειριστή του λογαριασμού αξιών. 

Με την εγγραφή τους οι κ.κ. Μέτοχοι κατά την εξάσκηση των δικαιωμάτων τους θα πρέπει να καταβάλουν την αξία των νέων μετοχών (ευρώ 2,25 ανά μετοχή) για τις οποίες εγγράφονται σε ειδικό λογαριασμό, που έχει ήδη ανοίξει η Εταιρεία στην ανωτέρω Τράπεζα για το σκοπό αυτό, απευθείας οι ίδιοι και χωρίς τη μεσολάβηση της Εταιρείας. 

Στους εγγραφόμενους θα δίδεται σχετική απόδειξη, η οποία δεν είναι αξιόγραφο, δεν αποτελεί προσωρινό τίτλο μετοχών και δεν είναι διαπραγματεύσιμη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Σε περίπτωση που, μετά την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης παραμείνουν αδιάθετες μετοχές, αυτές θα διατεθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ως εξής: 

Οι Δικαιούχοι Μέτοχοι, θα έχουν τη δυνατότητα να προεγγραφούν για την απόκτηση, στην τιμή διάθεσης, τυχόν αδιάθετων μετοχών, για αριθμό μετοχών έως και πενταπλάσιο αυτού που θα αποκτήσουν, ασκώντας δικαιώματα προτίμησης που κατέχουν. Διευκρινίζεται ότι, ο μέγιστος αριθμός μετοχών που τυχόν ζητηθεί μέσω της προεγγραφής δεν μπορεί να είναι ανώτερος του πενταπλάσιου του αριθμού μετοχών που θα αποκτήσει ο Δικαιούχος Μέτοχος ασκώντας το σύνολο ή μέρος των δικαιωμάτων που κατείχε κατά την ημερομηνία που προηγείται της ημερομηνίας αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης. 

Σε περίπτωση που η ζήτηση από τους Δικαιούχους Μετόχους υπερβαίνει τον αριθμό των Αδιάθετων Μετοχών, τότε αυτές θα τους κατανεμηθούν αναλογικά (pro rata) βάσει του αριθμού των μετοχών που ζήτησαν στα πλαίσια της προεγγραφής. Σε περίπτωση μη κάλυψης της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου από τους παλαιούς μετόχους (εξάσκηση δικαιωμάτων προτίμησης), οι τυχόν αδιάθετες μετοχές θα διατεθούν ελεύθερα κατά την κρίση του Δ.Σ. της Εταιρείας όπως αυτό εξουσιοδοτήθηκε από την ανωτέρω Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας. Εφόσον, συνεχίζουν να υφίστανται αδιάθετες μετοχές, το Μετοχικό Κεφάλαιο θα αυξηθεί μέχρι του ποσού της κάλυψης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 13α του Κ.Ν. 2190/1920.
Κλάσματα μετοχών δεν πρόκειται να εκδοθούν . 

Σημειώνεται ότι δε θα διανεμηθεί μέρισμα για τη χρήση 2007. Οι νέες μετοχές που θα προέλθουν από την παρούσα αύξηση θα έχουν άϋλη μορφή και θα δικαιούνται να συμμετάσχουν σε ενδεχόμενη διανομή μερίσματος από τα κέρδη της χρήσεως 2008. 

Το Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, όπως εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Ε.Κ. στις 13/06/2008, είναι διαθέσιμο σε έντυπη μορφή στα γραφεία της Εταιρείας, οδός Κανάρη, αριθμός 5, Γλυκά Νερά Αττικής, και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Εταιρείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση "http://www.zenon.gr/amk2008", στην ιστοσελίδα του Συμβούλου Έκδοσης "http://www.proton.gr", στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών "http://www.ase.gr", και στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς "http://www.hcmc.gr". 

Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, θα αποφασιστεί από το Δ.Σ. της Εταιρείας και θα γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωση. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. μέτοχοι να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της εταιρείας (τηλ. 210-6655800, κα Θεοδώρα Βελώνια).