Ελλάκτωρ: Ανακοίνωση

Δευτέρα, 03-Οκτ-2011 09:27

H Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, ότι η εταιρεία AKTOR CONSTRUCTION INTERNATIONAL LTD (100%  θυγατρική της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ), προέβη σήμερα σε συμφωνία πώλησης 13.000.000 μετοχών της εταιρείας EUROPEAN GOLDFIELDS στην Qatar Holding, δηλαδή ποσοστό 7,07% του μετοχικού της κεφαλαίου, συνολικής αξίας 130.000.000 C$. Το ποσοστό συμμετοχής της AKTOR CONSTRUCTION INTERNATIONAL LTD στην EUROPEAN GOLDFIELDS, μετά τη σημερινή συναλλαγή, διαμορφώνεται σε 12,2% του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ η Qatar Holding διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης για απόκτηση επιπλέον 9.373.390 μετοχών με 13 C$ ανά μετοχή.

Η ανωτέρω συμφωνία κρίθηκε σκόπιμη από τη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τόσο για την διευκόλυνση της χρηματοδότησης προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η Α΄ φάση του έργου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη Χαλκιδική, όσο και για τη συμμετοχή της Qatar Holding στο συγκεκριμένο έργο ως στρατηγικού επενδυτή, με χορήγηση δανείου ποσού 600 εκατ. US$, και αντίστοιχα με 150 εκατ. US$ από τους υφιστάμενους μετόχους.

Η σημαντική αυτή επιχειρηματική κίνηση:

Αποτελεί ουσιαστικό βήμα για την άμεση υλοποίηση ενός Έργου το οποίο θα είναι Σταθμός στην αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας μας  και 

Σηματοδοτεί την οικοδόμηση συνεργασίας μεταξύ της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και της Qatar Holding.