Σελόντα: Ανακοίνωση

Παρασκευή, 25-Φεβ-2011 18:47

Η εταιρεία ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές και το επενδυτικό κοινό ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 492/VI/ 2010 απόφαση, δυνάμει της οποίας επιτάσσεται όπως καταβάλλει πρόστιμο ύψους 146.339 ευρώ για την συμμετοχή στο από 12-11-2008 Μνημόνιο βραχυχρόνιας συνεργασίας που καταρτίστηκε μεταξύ πέντε εταιρειών του κλάδου Ιχθυοκαλλιέργειας. 

Η ΣΕΛΟΝΤΑ αναγνωρίζει καταρχήν ως θετικό το γεγονός ότι η 492/VI/ 2010 απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού εκτίμησε τις συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης ρευστότητας στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας λόγω των πρακτικών αθέμιτων πωλήσεων κάτω του κόστους. Οι αθέμιτες αυτές πρακτικές στόχο είχαν να πλήξουν εν γένει την ιχθυοκαλλιέργεια, έναν από τους λίγους εξαγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας που συμβάλλουν θετικά στο ισοζύγιο πληρωμών της χώρας. Επιβαρυντικός παράγοντας της κατάστασης η παγκόσμια οικονομική κρίση. 

Η ΣΕΛΟΝΤΑ τελούσα εν αμύνει απέναντι στον εξαντλητικό αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστατο επί σειρά μηνών και συμπεριφερόμενη με καλή πίστη και διαφάνεια, προσδοκούσε καταρχήν την απαλλαγή της εφόσον κάθε της ενέργεια υποκινείτο από την ανάγκη διάσωσης του κλάδου. Σε κάθε περίπτωση, κρίνοντας από το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου, εκτιμάται ότι η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού προσέγγισε το θέμα του από 12-11-2008 Μνημονίου βραχείας εμπορικής συνεργασίας των πέντε εταιρειών του κλάδου με νηφαλιότητα, η δε εταιρεία επιφυλάσσεται να μελετήσει ειδικά την πολυσέλιδη εκδοθείσα απόφαση και να προβεί στην άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός της εφόσον κρίνει ότι είναι απαραίτητο.