Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Ιουν-2006 11:19

  Intrakat: Παρουσίαση δραστηριοτήτων κατά τη χρήση του 2005

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat κ. Πέτρος Σουρέτης στη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης προχώρησε στην παρουσίαση συνοπτικού απολογισμού των δραστηριοτήτων της εταιρείας κατά την προηγούμενη χρήση, ενώ επιπρόσθετα έκανε σύντομη αναφορά στους στόχους και τις προοπτικές για το 2006.

  Ειδικότερα, σχετικά με τα αποτελέσματα της χρήσης 2005 τονίστηκαν ιδιαίτερα οι αντικειμενικοί περιορισμοί που χαρακτήρισαν γενικότερα τον κατασκευαστικό κλάδο όπως η ύφεση που παρατηρήθηκε μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών έργων, οι καθυστερήσεις στην εξέλιξη των δημόσιων έργων και η συνεχής συμπίεση των περιθωρίων κέρδους λόγω έντονου ανταγωνισμού και αστάθειας της αγοράς.

  Η Διοίκηση του Ομίλου Intrakat προχώρησε στο τέλος της χρήσης 2005 στην συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρείας Intramet δημιουργώντας τις προϋποθέσεις εκείνες για καθετοποίηση και βελτιστοποίηση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, ενώ για το 2006 αναμένει δυναμική ανάπτυξη τόσο σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών, όσο και σε επίπεδο βελτίωσης της λειτουργικής αποτελεσματικότητας της εταιρείας.

  Υπό το ανωτέρω πρίσμα, η Intrakat έχει θέσει τις προϋποθέσεις δραστηριοποίησης σε μια σειρά καινοτόμων αγορών που διασφαλίζουν τόσο την ενίσχυση της κερδοφορίας, όσο και την υπεροχή σε επίπεδο τεχνογνωσίας.

  Ειδικότερα, η εταιρεία προγραμματίζει, μεταξύ άλλων:
  1. Την δραστηριοποίηση στο χώρο της ενέργειας τόσο σε κατασκευαστικό όσο και σε επενδυτικό επίπεδο, μέσω
  - της εξαγοράς της "H.E.& D. S.A.", για την συμμετοχή σε αυτοχρηματοδοτούμενο έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή Θίσβης Βοιωτίας σε συνεργασία με τον όμιλο Ελληνικής Τεχνοδομικής και της Ιταλικής Edisson
  - της συνεργασίας στον τομέα του Waste to Energy με εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων
  - της ανάπτυξης πλαισίου παραγωγής και διαχείρισης φωτοβολταϊκών στοιχείων-μονάδων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
  - της συμμετοχής στον αναπτυσσόμενο τομέα Αιολικής Ενέργειας μέσω της εξειδικευμένης και βιομηχανικής παραγωγής πυλώνων ανεμογεννητριών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

  2. Τη στροφή του ομίλου Intrakat με την εξαγορά της Intradevelpment στο Real Estate Development και κυρίως στην υλοποίηση οικιστικών και εμπορικών αναπτύξεων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό:
  - Εμπορική ανάπτυξη έργου στην περιοχή Πυλαίας Θεσσαλονίκης
  - Οικιστική και εμπορική ανάπτυξη έκτασης στην περιοχή Ρέντη Αττικής

  3. Τη Συμμετοχή της Intrakat, μέσω της μητρικής εταιρείας Intracom Holdings, στον ανάδοχο όμιλο Μωρέας με ποσοστό 10%, στο κατασκευαστικό αντικείμενο του έργου «Μελέτη-Κατασκευή-Χρηματοδότηση-Λειτουργία-Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη».

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ