Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Μαϊ-2019 11:28

  Τι αισθάνονται στα αλήθεια οι Ευρωπαίοι: Η μάχη για το πολιτικό σύστημα

  Τι αισθάνονται στα αλήθεια οι Ευρωπαίοι: Η μάχη για το πολιτικό σύστημα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Susi Dennison, Mark Leonard, Adam Lury

  Η πολιτική σήμερα έχει να κάνει τόσο με συναισθήματα όσο και με ιδέες -αλλά λίγοι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να ανακαλύψουν τι αισθάνονται πραγματικά οι Ευρωπαίοι.

  Το επίπεδο στήριξης της συμμετοχής στην ΕΕ είναι για την ώρα υψηλό, αλλά επίσης υψηλή είναι και η απαισιοδοξία για το μέλλον του ευρωπαϊκού project.

  Σε κάθε κράτος-μέλος εκτός της Ισπανίας, οι περισσότεροι ψηφοφόροι θεωρούν ότι υπάρχει πιθανότητα η ΕΕ να καταρρεύσει στα επόμενα 10-20 χρόνια.

  Ένα σοκαριστικά μεγάλο ποσοστό Ευρωπαίων σε κάθε κράτος-μέλος πιστεύει ότι ο πόλεμος μεταξύ χωρών της ΕΕ είναι δυνατό να συμβεί -με τους νέους ανθρώπους να είναι περισσότερο πεπεισμένοι για αυτό.

  Ένας συναισθηματικός χάρτης της Ευρώπης δείχνει διαιρέσεις μεταξύ ανθρώπων που αισθάνονται αισιόδοξοι και ασφαλείς, και μεταξύ εκείνων που αισθάνονται πιεσμένοι και φοβισμένοι.

  Υπάρχει μια μακροχρόνια σύγκρουση επικεντρωμένη στον τρόπο με τον οποίο οι Ευρωπαίοι αισθάνονται την δημοκρατία, την οικονομία, τη γεωπολιτική και το κλίμα.

  Όλες οι ευρωπαϊκές εκλογές έχουν διαχωρίσει τους αισιόδοξους ψηφοφόρους που επιδιώκουν συνεργασία από τους απαισιόδοξους που ζουν σε έναν κόσμο ανταγωνισμού.

  Τα φιλοευρωπαϊκά κράτη τώρα χρειάζονται ένα ολοκληρωμένο, ελκυστικό αφήγημα για το μέλλον -ένα που να βασίζεται στην πιο συναισθηματική κατανόηση των πολιτών- για να συνδεθεί με παρά να πείσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ecfr.eu/publications/summary/what_europeans_really_feel_the_battle_for_the_political_system_eu_election

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων