Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Φεβ-2021 16:44

  Coca-Cola Τρία Έψιλον: Καινοτομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη με κέντρο την Ελλάδα

  Coca-Cola Τρία Έψιλον: Καινοτομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη με κέντρο την Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Coca-Cola Τρία Έψιλον, με 51 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και ως μία από τις 10 μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις της χώρας μας, βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, των επενδύσεων και της βιώσιμης ανάπτυξης, υποστηρίζοντας την κοινωνία, την αγορά και τον κλάδο του HoReCa

  H Coca-Cola Τρία Έψιλον βρίσκεται στο επίκεντρο ενός οικοσυστήματος εταιρειών με χιλιάδες προμηθευτές, συνεργάτες και πελάτες και σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα στην εθνική οικονομία. Με τη συνολική της δραστηριότητα δημιουργεί αξία η οποία μένει στη χώρα, παράγοντας και διανέμοντας ένα από τα πιο ισχυρά και ευέλικτα χαρτοφυλάκια προϊόντων του κλάδου αναψυκτικών και ποτών, με τα προϊόντα αυτά να εξάγονται σε 11 χώρες. 

  Η στρατηγική που ακολουθεί η Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα στηρίζεται σε 4 πυλώνες: δημιουργία αξίας για την Ελλάδα με επενδύσεις στην τοπική παραγωγή και την εγχώρια απασχόληση, προϊοντική καινοτομία για την ανάπτυξη της αγοράς, βιώσιμη ανάπτυξη και καθοριστική συμβολή στην κοινωνία και την ενδυνάμωση της νέας γενιάς. Μέσα στην κρίση που δημιούργησε η πανδημία το 2020 η Coca-Cola Τρία Έψιλον βρέθηκε με υπευθυνότητα δίπλα στην κοινωνία και επεδίωξε να είναι μέρος της λύσης αλλά και της επόμενης ημέρας. Έθεσε ως προτεραιότητα την υποστήριξη των εργαζομένων της, του κλάδου, της αγοράς και της κοινωνίας με ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Ταυτόχρονα, στάθηκε δίπλα στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης, αναλαμβάνοντας δυναμικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων του κλάδου HoReCa.

  Πυλώνας ανάπτυξης για την εθνική οικονομία 

  Απασχολώντας περισσότερους από 1.500 εργαζομένους στην Ελλάδα και με συνεχείς επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο τον χρόνο, η Coca-Cola Τρία Έψιλον διευρύνει συνεχώς το κοινωνικοοικονομικό της αποτύπωμα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην απασχόληση και την εθνική οικονομία. Σε αυτή την επενδυτική δραστηριότητα αξίζει να προσμετρηθούν και οι επενδύσεις του Ομίλου Coca-Cola HBC, που υπερβαίνουν τα 57 εκατ. ευρώ την τελευταία πενταετία. Πρόσφατα, μάλιστα, ο Όμιλος Coca-Cola HBC ανακοίνωσε ακόμα μία επένδυση στη χώρα μας, και πιο συγκεκριμένα για τη δημιουργία ενός νέου τμήματος στη Θεσσαλονίκη που θα λειτουργήσει ως κέντρο επιχειρησιακών λύσεων για πολλαπλές χώρες, προσβλέποντας σε περισσότερες από 50 νέες θέσεις εργασίας.

  Καινοτομία για την ανάπτυξη της αγοράς 

  Η Coca-Cola Τρία Έψιλον αναπτύσσεται με άξονα ένα total beverage χαρτοφυλάκιο προϊόντων, που καλύπτει τις προτιμήσεις των καταναλωτών 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Αυτό προϋποθέτει συνεχή προσήλωση στην καινοτομία, όχι μόνο για την ανάπτυξη προϊόντων, αλλά και για την ευρύτερη εξέλιξη της αγοράς, των διαδικασιών και των συνεργασιών της, ώστε να δημιουργεί αξία για τους πελάτες της και προστιθέμενη αξία για τη χώρα μας. Πιστή σε αυτή τη δέσμευση, η Coca-Cola Τρία Έψιλον ακόμα και εν μέσω της πανδημίας παρέμεινε δίπλα στους πελάτες της και προχώρησε σε πολύ σημαντικά λανσαρίσματα σε νέες κατηγορίες, όπως αυτό του Costa Coffee, αλλά και στη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της με νέα προϊόντα, όπως το Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ Carbo, η Amita Motion SuperMix και οι νέες γεύσεις Tsakiris Chips.

  Η Βιώσιμη Ανάπτυξη ως Στρατηγική Επιλογή 

  Ως μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, που κατέχει εδώ και 7 συνεχόμενα χρόνια τη θέση της κορυφαίας εταιρείας στον κλάδο ποτών σε όλη την Ευρώπη σύμφωνα με τον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI), η Coca-Cola Τρία Έψιλον έχει ενσωματώσει τη βιώσιμη ανάπτυξη στην πολιτική και τη στρατηγική της εδώ και χρόνια. Με όραμα έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα, επενδύει σε καινοτόμες βιώσιμες λύσεις και υιοθετεί στην πράξη τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Το πλαίσιο δράσεών της ενσωματώνει κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρακτικές και δεσμεύσεις, ένα βήμα πιο μπροστά απ’ όσα υπαγορεύει το ελληνικό και το ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της συνολικής της δραστηριότητας. Παράδειγμα είναι η στρατηγική για τις συσκευασίες, η δράση για το πλαστικό και η προώθηση ενός αποτελεσματικού πλαισίου για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση. Ειδικότερα, για το 2021 προγραμματίζονται νέες επενδύσεις για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας και την αντικατάσταση του πλαστικού στις πολυσυσκευασίες αλουμινίου με ανακυκλώσιμο χαρτόνι τεχνολογίας KeelClip™.

  pin

  Ενδυνάμωση και ευκαιρίες για τη νέα γενιά και τον κλάδο του HoReCa

  Από το 2017 η Coca-Cola Τρία Έψιλον στηρίζει τα όνειρα της νέας γενιάς με το YOUTH EMPOWERED, το πιο ευρύ και δωρεάν πρόγραμμα ενίσχυσης απασχολησιμότητας του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα. Έχοντας βοηθήσει περισσότερους από 19.000 νέους, το πρόγραμμα εξελίσσεται διαρκώς, με στόχο να δώσει στους νέους της χώρας μας ενδυνάμωση, ώθηση και καθοδήγηση για να κάνουν τη δική τους κίνηση για το μέλλον. Φέτος το πρόγραμμα λάνσαρε τον νέο κύκλο εκπαιδεύσεων Youth Empowered: The HoReCa Edition, για την ενδυνάμωση των επαγγελματιών του κλάδου HoReCa, και το Youth Empowered App, ένα νέο digital application για ενδυνάμωση on-the-go.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ