Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Φεβ-2021 16:44

  Fourlis Group: Κοιτάζουμε το μέλλον δυναμικά!

  Fourlis Group: Κοιτάζουμε το μέλλον δυναμικά!
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εμπειρία της οικονομικής κρίσης, το μεγαλύτερο εφόδιο στην αντιμετώπιση των συνεπειών και της πανδημίας


  Στα 70 χρόνια παρουσίας μας στην ελληνική αγορά, μάθαμε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με διορατικότητα αλλά και σκληρή δουλειά. Η φετινή χρονιά μάς δοκίμασε όσο καμία άλλη, δημιουργώντας συνθήκες αβεβαιότητας για όλους. Αντιμετωπίσαμε την προηγούμενη 10ετία της οικονομικής κρίσης με σύνεση, ψυχραιμία και ρεαλισμό. Η  εμπειρία που κερδίσαμε ήταν το πιο σημαντικό εφόδιο για την αντιμετώπιση της νέας κρίσης, η οποία επηρέασε με σχεδόν τον ίδιο τρόπο όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε.

  Τα καταστήματά μας παρέμειναν κλειστά για σχεδόν 4 μήνες, ανάλογα με τα μέτρα που ελάμβανε κάθε χώρα, με το ηλεκτρονικό εμπόριο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με τις πωλήσεις των φυσικών καταστημάτων, καλύπτοντας ένα μικρό ποσοστό του ετήσιου τζίρου. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός που έχουμε ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των websites των καταστημάτων μας σε Ελλάδα και εξωτερικό, βοήθησε τις πωλήσεις κατά την περίοδο των τοπικών lockdowns.

  Αν και η πανδημία επέφερε σημαντική μείωση του τζίρου, αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και προχωράμε κανονικά στην υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου, τόσο με την ενίσχυση των ηλεκτρονικών καταστημάτων όσο και με τη διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων μας.

  Μέσα στο 2020 εγκαινιάσαμε το νέο flagship store της INTERSPORT στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ερμού, ενώ ξεκίνησε η λειτουργία του ηλεκτρονικού της καταστήματος σε Ρουμανία και Βουλγαρία. Παράλληλα, εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα THE ATHLETE’S FOOT, επίσης στην οδό Ερμού,  ενώ ξεκίνησε και η λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία. Με στόχο την υποστήριξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, πραγματοποιήθηκε επέκταση κατά 7.500 τ.μ. του κέντρου διανομής.

  Ο Όμιλος FOURLIS αριθμεί σήμερα 139 καταστήματα στη λιανική αθλητικών ειδών. Το δίκτυο καταστημάτων INTERSPORT αποτελείται από 53 καταστήματα στην Ελλάδα, 34 στη Ρουμανία, 20 στην Τουρκία, 9 στη Βουλγαρία και 6 στην Κύπρο. Αντιστοίχως, λειτουργούν 14 καταστήματα THE ATHLETE’S FOOT στην Ελλάδα και 3 στην Τουρκία.

  Παράλληλα, λανσάραμε μια νέα φιλοσοφία καταστημάτων ΙΚΕΑ μεσαίου μεγέθους και καταστημάτων "νέας γενιάς". Το πρώτο κατάστημα μεσαίου μεγέθους, 8.000 τ.μ., έχει ανοίξει από τον Σεπτέμβριο στη Βάρνα της Βουλγαρίας, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία δύο καταστημάτων "νέας γενιάς" στον Πειραιά και στη Σόφια. Στην πράξη πρόκειται για ανανέωση της αγοραστικής εμπειρίας των καταναλωτών σε όλα τα επίπεδα, με μικρότερα, αλλά σύγχρονα καταστήματα, που μπορούν να ενταχθούν εύκολα στον αστικό ιστό, διευκολύνοντας την ταχύτερη πρόσβαση, τη διαδικασία των αγορών, αλλά και την επιλογή μέσα από την πλήρη γκάμα των προϊόντων ΙΚΕΑ.

  Σήμερα λειτουργούν συνολικά 8 καταστήματα ΙΚΕΑ, 5 από αυτά στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και δύο στη Βουλγαρία. Επίσης λειτουργούν συνολικά 9 Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ, με έξι από αυτά στην Ελλάδα (στη Ρόδο, την Πάτρα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Κομοτηνή και την Καλαμάτα), δύο στη Βουλγαρία (Μπουργκάς και Πλόβντιβ) και ένα στην Κύπρο (Λεμεσός).

  the athlete's foot

  Κοιτάζουμε το μέλλον δυναμικά και με θετική προοπτική. Κάνουμε, επίσης, ένα σημαντικό βήμα μπαίνοντας στην αγορά ακινήτων, με ισχυρό χαρτοφυλάκιο τα υφιστάμενα ακίνητα του Ομίλου FOURLIS, ενώ πρόκειται να προστεθούν και άλλα ακίνητα λιανικής αγοράς και υποδομών ηλεκτρονικού εμπορίου. Στρατηγικά θεωρούμε ότι έχουμε την τεχνογνωσία, λειτουργούμε πάντα με γνώμονα τις αρχές εταιρικής διακυβέρνησης και μπορούμε να προσελκύσουμε και άλλα επενδυτικά κεφάλαια του συγκεκριμένου κλάδου, με σκοπό πάντα τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους μας. 

  Κινούμαστε, όμως, πάντα έχοντας τους ανθρώπους μας στο επίκεντρο. Εδώ και 70 χρόνια επενδύουμε στους εργαζομένους μας. Είναι εκείνοι, άλλωστε, που στηρίζουν διαχρονικά την ανοδική δυναμική μας. Η συνεχής εξειδίκευση, οι ποιοτικοί χώροι εργασίας, η ασφάλειά τους, που ειδικά φέτος ήταν το πρώτο μας μέλημα, οι καινοτόμες υποδομές και η λειτουργική σχέση με τους συνεργάτες συνιστούν θεμελιώδεις πυλώνες της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας του Ομίλου. 

  Τέλος, στεκόμαστε πάντα δίπλα στις ευάλωτες ομάδες, υλοποιώντας ετησίως ένα σημαντικό και ευρύ πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας με πλήθος δράσεων που αφορούν τους Ανθρώπους του Ομίλου μας, την Κοινωνία και το Περιβάλλον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα προγράμματα "ΣΤΑΘΜΟΙ ΧΑΡΑΣ" της ΙΚΕΑ και "ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ" της INTERSPORT*, μέσω των οποίων στηρίζουμε την κοινωνία, εξοπλίζοντας πλήρως δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και προσφέροντας αθλητικό εξοπλισμό σε Δημόσια Δημοτικά Σχολεία ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, αντίστοιχα. 
  ----------------------------------------------------
  * Τα προγράμματα "ΣΤΑΘΜΟΙ ΧΑΡΑΣ" και "ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ" ανεστάλησαν λόγω της πανδημίας από τον Μάρτιο, για λόγους ασφαλείας.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ