Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Φεβ-2021 18:45

  KALLAS INC.: Νέα σελίδα για έναν leader στον κλάδο των τροφίμων

  KALLAS INC.: Νέα σελίδα για έναν leader στον κλάδο των τροφίμων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από τις ιστορικές ελληνικές εταιρείες, η Kallas inc βρίσκεται πίσω από κάθε ελληνικό πιάτο


  Τι σχέση μπορεί να έχουν το γάλα, το κρέας, τα αυγά, το βούτυρο, τα ζυμαρικά, τα ψάρια, τα λαχανικά, οι κονσέρβες και οι βιομηχανικές πρώτες ύλες; Μια γρήγορη απάντηση σε αυτό το μίνι κουίζ είναι ότι πρόκειται για προϊόντα που με κάποιον τρόπο καταναλώνουμε όλοι. Αυτή όμως, όπως είπαμε, είναι η εύκολη και προφανής απάντηση. Γιατί η σωστή απάντηση σε αυτό το κουίζ είναι ότι όλα αυτά τα προϊόντα και πολύ περισσότερα ακόμα βρίσκονται στο σπίτι και στο τραπέζι μας, στις κουζίνες των εστιατορίων και στις γραμμές παραγωγής των βιομηχανιών, όχι μόνο των ελληνικών, χάρη στην Kallas inc.

  Από τις ιστορικές ελληνικές εταιρείες −ιδρύθηκε το μακρινό 1967−, η Kallas inc δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και στη διανομή πρώτων υλών και τροφίμων σε τρεις βασικούς τομείς: στη βιομηχανία τροφίμων, σε αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και στη μαζική εστίαση (Food Service / HoReCa).

  Αυτή είναι η μεγάλη "εικόνα". Ας δούμε όμως από μέσα, με τη βοήθεια των αδελφών Παναγιώτη και Γιάννη Καλλά, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Kallas inc αντίστοιχα, ποια είναι η εταιρεία, ποια η θέση της στην αγορά, σε ποιες άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας δραστηριοποιείται, ποιο είναι το αποτύπωμά της στην οικονομία, ποια είναι τα σχέδιά τους για το μέλλον και για το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της.

  Ισχυρή παρουσία σε 6 χώρες

  Όπως λέει στο "Forbes" ο κ. Παναγιώτης Καλλάς, "τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αλλάξει εκ βάθρων οι δομές των αγορών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, είτε πρόκειται για το retail είτε για τον κλάδο του HoReCa". Σε αυτό το περιβάλλον που διαμορφώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες, το οποίο ας σημειώσουμε ότι αλλάζει εκ νέου λόγω της πανδημίας, η Kallas inc, όπως μας λέει ο ίδιος, "έμεινε πιστή στο όραμα και τις αξίες, και με επίκεντρο τους πελάτες μας σταθήκαμε υπεύθυνα και με σεβασμό απέναντι στις σύγχρονες ανάγκες τους, προσφέροντας, καθημερινά, προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, επιτελώντας στο ακέραιο τον ρόλο μας ως μιας ισχυρής, αξιόπιστης και κοινωνικά υπεύθυνης εταιρείας που εξελίσσεται διαρκώς σε διεθνές επίπεδο".

  Πώς, όμως, το κατάφερε αυτό; "Αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες/αλλαγές της αγοράς και προσαρμόσαμε προϊόντα και service έτσι ώστε να ικανοποιούμε τον πελάτη, πάντα δίνοντας αξία. Ανανεώσαμε και διευρύναμε τις εμπορικές μας συνεργασίες προσθέτοντας νέες σειρές προϊόντων στο χαρτοφυλάκιό μας", σημειώνει ο κ. Π. Καλλάς.

  Με τον κ. Γιάννη Καλλά, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, να σημειώνει: "Μόνο την τελευταία 12ετία έχουμε επενδύσει πάνω από 25 εκατ. ευρώ. Κεφάλαια τα οποία κατευθύνθηκαν στη δημιουργία ιδιόκτητων εγκαταστάσεων και σύγχρονων κέντρων διανομών, στις Αχαρνές Αττικής, στη βιομηχανική περιοχή Θεσσαλονίκης, στη βιομηχανική περιοχή Βόλου, στο Βαθύ Αυλίδας και στα Ιωάννινα, με πάνω από 26.000 τ.μ. αποθηκευτικού χώρου ελεγχόμενης θερμοκρασίας".

  Αιχμή του δόρατος αυτού του επενδυτικού ράλι η τελευταία επένδυση της εταιρείας στα Οινόφυτα, που ήρθε να προσθέσει επιπλέον 13.000 τ.μ. αποθηκευτικού χώρου βαθιάς κατάψυξης. "Τον μεγαλύτερο στην περιοχή των Βαλκανίων, μειώνοντας ταυτόχρονα σημαντικά τα λειτουργικά κόστη της εταιρείας", διευκρινίζει ο κ. Γ. Καλλάς.

   

  Τα Βαλκάνια και η Κύπρος αποτελούν, άλλωστε, προνομιακό χώρο της ελληνικής εταιρείας, η οποία, για να "χτίσει" τη θέση της, έχει επενδύσει για την ανάπτυξη των εργασιών της στο εξωτερικό 16 εκατ. ευρώ. Όπως λέει ο κ. Γ. Καλλάς, "η στρατηγική μας επιλογή για δυναμική διείσδυση σε Κύπρο και σε χώρες των Βαλκανίων, εκμεταλλευόμενοι το ισχυρό μας knowhow, όχι μόνο θωράκισε τα αποτελέσματά μας σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, αλλά μας οδήγησε να επενδύσουμε στη δημιουργία υποκαταστημάτων και κέντρων διανομής, προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματικότερη προσέγγιση εκάστης αγοράς".
  Σήμερα η Kallas inc έχει παρουσία μέσω πέντε θυγατρικών σε Κύπρο, Ρουμανία, με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και αποθηκευτικούς χώρους που ξεπερνούν τα 10.000 τ.μ., και σε Β. Μακεδονία, Βουλγαρία και Σερβία.

  Η Kallas inc σε αριθμούς

  Και επειδή όλα στη ζωή μετριούνται με αριθμούς, καλό είναι να δούμε ποιο είναι το αποτύπωμα, σε όρους τζίρου, απασχόλησης, εισφορών προς το κράτος, της Kallas inc. Πέρυσι, για ακόμα μία φορά μέσα στην τελευταία δεκαετία, τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας εμφάνισαν σημαντική ανάπτυξη.

  Αρκεί μόνο να αναφέρουμε πως ο τζίρος της ξεπέρασε σε επίπεδο ομίλου τα 239 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ έχει καταφέρει μέσα στην τελευταία, δύσκολη, δεκαετία να τριπλασιάσει σχεδόν τις πωλήσεις της, με παράλληλη αύξηση του αριθμού του προσωπικού που απασχολεί. Σε ό,τι αφορά τη συνεισφορά της σε φόρους, τέλη, εισφορές κ.λπ., δηλαδή τα ποσά που έχει εισπράξει το κράτος, αυτά έχουν ξεπεράσει τα 16,25 εκατ. ευρώ.

  Σχετικά με τα σχέδια της για το μέλλον, όπως λένε οι αδελφοί Καλλά, "κοιτάμε το αύριο πάντα με προοπτική περαιτέρω επέκτασης σε γεωγραφικές περιοχές ανά τον κόσμο, προσαρμόζοντας το assortment στις ανάγκες της τοπικής αγοράς πάντα με το ταχύτερο service. Πέρα από την παρουσία μέσω θυγατρικών σε Κύπρο και Βαλκάνια, η εταιρεία εξάγει σε Πολωνία, Αλβανία, Αίγυπτο, Τυνησία, Ρωσία και άλλες χώρες".

  Σχέδια που συνάδουν και με την απόφαση της οικογένειας Καλλά να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας. Όπως λέει ο κ. Γιάννης Καλλάς, "με νέο όραμα, το όραμα της οικογένειας, νέα προοπτική, αύξηση της ευελιξίας και ταχύτητας, στοχεύουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας μας τόσο στην ελληνική όσο και στην παγκόσμια αγορά". Και συμπληρώνει ο κ. Παναγιώτης Καλλάς: "Σεβόμαστε την ιστορία μας και κοιτάμε μπροστά! Κινητήριος δύναμη σε αυτή τη νέα εποχή εξακολουθούν να είναι οι άνθρωποί μας, ουσιαστικά η ψυχή της εταιρείας μας, στους οποίους επενδύουμε σημαντικά!".
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ