Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιαν-2021 19:16

  Η ΜΕΓΑ συμπληρώνει πάνω από 40 χρόνια ιστορικής διαδρομής στο ελληνικό επιχειρείν

  Η ΜΕΓΑ συμπληρώνει πάνω από 40 χρόνια ιστορικής διαδρομής στο ελληνικό επιχειρείν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σαράντα χρόνια δημιουργικής πορείας με ένα μοναδικό όραμα: τη δημιουργία μιας ξεχωριστής πρότασης στην προσωπική υγιεινή, με ελληνική υπογραφή

  Η ΜΕΓΑ, η εταιρεία-πρότυπο σταθερής οργανικής ανάπτυξης και υγιούς επιχειρηματικότητας, πάνω από 40 χρόνια τώρα επιμένει ελληνικά, ενώ αποτελεί σήμερα τον ηγέτη του κλάδου προϊόντων προσωπικής υγιεινής. Με προσήλωση στη διαρκή της εξέλιξη, διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και πιο εξελιγμένες παραγωγικές μονάδες προϊόντων προσωπικής φροντίδας στην Ευρώπη, ενώ πραγματοποιεί συνεχείς επενδύσεις σε υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και εξελιγμένα συστήματα ποιοτικού ελέγχου. Έχει, στην πορεία των χρόνων, θέσει τη δική της ξεχωριστή σφραγίδα στον κλάδο προσωπικής υγιεινής, ενώ κατέχει σήμερα την πρώτη θέση στη συνολική κατηγορία της με ένα ευρύ προϊοντικό portfolio (Babylino, EveryDay, ΜΕΓΑ, Sani, Wet Hankies, BabyCare, PomPon κ.ά.). 

  Με όχημά της την ελληνική καινοτομία και την τεχνολογία αιχμής, σημειώνει και την τελευταία δεκαετία μια εξαιρετική πορεία. Συγκεκριμένα, από το 2010 έως σήμερα στήριξε την ελληνική οικονομία με επενδύσεις άνω των 130 εκατ. ευρώ, αύξησε τον τζίρο της κατά 222%, επέκτεινε τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην Αττική σε συνολικά πάνω από 65.000 τ.μ., δεκαπλασίασε τις εξαγωγές της και ενίσχυσε παράλληλα τις θέσεις εργασίας κατά 160%. 

  Αποκλειστική παραγωγή στην Ελλάδα

  Διατηρώντας το 100% της παραγωγής της στην Ελλάδα, η εταιρεία δημιουργεί επιπλέον αξία για τον τόπο μας και όλους όσοι επηρεάζονται από τις δραστηριότητές της, διατηρώντας το τρίπτυχο: παραγωγή, έδρα και ιδιοκτησία στην Ελλάδα. Είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία-παραγωγός ενός ολοκληρωμένου portfolio επώνυμων προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην κατηγορία της, η οποία διατηρεί το 100% της παραγωγής της στην Ελλάδα.

  Ελληνική καινοτομία & προϊοντική ασφάλεια

  Στρατηγικό στόχο της ΜΕΓΑ αποτελούσε και αποτελεί η υψηλή ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων της σε συνδυασμό με την ελληνική καινοτομία. Η συνολική στρατηγική της εταιρείας υποστηρίζεται από τις ναυαρχίδες που αποτυπώνουν την καινοτομία και την πρωτοπορία της: το Sensitive Concept, η πιστοποίηση Oeko Tex® και τα εξαιρετικά προηγμένα Συστήματα Ελέγχου και Διασφάλισης Ποιότητας.

  Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στο Sensitive Concept, που για την κατηγορία προϊόντων προσωπικής υγιεινής η εταιρεία δημιούργησε πρώτη παγκοσμίως το 1997, ξεκινώντας από τη σερβιέτα, σύμφωνα με το οποίο τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα με premium υλικά, πιστοποιημένα, χωρίς βλαβερές ουσίες και με μοναδικές ιδιότητες φιλικότητας. Χάριν αυτού του concept, άλλωστε, έχει λάβει και πολλαπλές διακρίσεις, όπως η πρόσφατη για το Babylino Sensitive, τη βρεφική πάνα που μέσα στο 2019 έλαβε το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

  Η ευρωπαϊκή αυτή διάκριση, αλλά και το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο προϊοντικής ασφάλειας που χαρακτηρίζει όλα τα προϊόντα της ΜΕΓΑ, οφείλονται στον φιλικό σχεδιασμό τους, στις επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής, αλλά και σε κάμερες ελέγχου ποιότητας (inspection cameras) πρωτοποριακής τεχνολογίας, που διασφαλίζουν απόλυτα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια που έχει θέσει η εταιρεία στη διαδικασία παραγωγής της.

  Νέα επένδυση σε ελληνικές χειρουργικές μάσκας προστασίας

  Με στόχο τη συμβολή στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και τη διασφάλιση επάρκειας αποθέματος ποιοτικών μασκών στη χώρα μας, η εταιρεία προχώρησε εκτάκτως στη δημιουργία νέων υπερσύγχρονων γραμμών παραγωγής, δυναμικότητας 200 εκατ. μασκών ετησίως. 

  Τόσο οι νέες γραμμές παραγωγής χειρουργικών μασκών όσο και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων είναι ευρωπαϊκής προέλευσης, ενώ εξασφαλίζεται ανέπαφη παραγωγή, σύμφωνα με τα αυστηρά πρωτόκολλα ποιοτικού ελέγχου της ΜΕΓΑ.

  Εταιρική Υπευθυνότητα 

  Η ΜΕΓΑ, με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, από την πρώτη μέρα της πανδημίας έδωσε το "παρών" δημιουργώντας ένα ισχυρό πλέγμα αλληλεγγύης και στηρίζοντας με κάθε μέσο την ελληνική κοινωνία. Εκτός από τη διασφάλιση επάρκειας αντιβακτηριδιακών προϊόντων της στην ελληνική αγορά και τον σχεδιασμό νέων προϊόντων ενισχυμένης ατομικής προστασίας, η εταιρεία έχει υλοποιήσει τις παρακάτω δράσεις: 

  - Δωρεά πάνω από 4.000.000 προϊόντων προσωπικής υγιεινής πανελλαδικά, σε συνεργασία με δήμους, φορείς, ιδρύματα, γηροκομεία κ.λπ.

  - Δωρεά 20 νοσοκομειακών κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δημόσιων νοσοκομείων της χώρας. 

  - Προσφορά ιατρικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Ιπποκράτειο" σε συνεργασία με το Σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος".

  - Προσφορά χειρουργικών μασκών σε όλα τα Σχολεία του Δήμου Αχαρνών.

  - Υποστήριξη του προγράμματος "Βοήθεια Στο Σπίτι" του Δήμου Αθηναίων με δωρεά 690.000 προϊόντων προσωπικής υγιεινής.

  - Υποστήριξη του νέου προγράμματος των Λεσχών Φιλίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων με τίτλο ΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ για την Τρίτη Ηλικία.

  - Προσφορά 200.000 χειρουργικών μασκών ΜΕΓΑ σε πάνω από 110 Γηροκομεία της Αττικής. 

  Σε μια εποχή που η ασφάλεια όλων αποκτά τη μεγαλύτερη βαρύτητα, η ανάγκη για ειλικρινή και ουσιαστική φροντίδα είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Ακριβώς αυτήν τη φροντίδα πρεσβεύει η ΜΕΓΑ, που, συνδυάζοντας την ειδική τεχνογνωσία της, την ελληνική καινοτομία και την απαρέγκλιτη προσήλωσή της στην προϊοντική ασφάλεια, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή προσφοράς ολοκληρωμένης προστασίας στους καταναλωτές.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ