Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιαν-2021 18:54

  Demo: Ηγέτης στα ενέσιμα σκευάσματα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H φαρμακοβιομηχανία DEMO παραμένει αφοσιωμένη στην προσπάθειά της να προσφέρει καλύτερη ποιότητα υγείας στην ελληνική κοινωνία.

  Η φαρμακοβιομηχανια DEMO δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων. Το εργοστάσιο της εταιρείας στο Κρυονέρι Αττικής είναι ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως στην παραγωγή ενεσίμων, με 4 υπερσύχρονες εγκαταστάσεις έκτασης 57.000 τ.μ. Η εταιρεία εξάγει το 82,4% της ετήσιας παραγωγής της, ενώ είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως ένας από τους επίσημους προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 

  Το 2019-2020, όσον αφορά τις επενδύσεις της εταιρείας, ολοκληρώθηκαν στο 90% όλες όσες είχαν προγραμματιστεί, όπως η κατασκευή και 4ου κτιρίου, η έναρξη της νέας μονάδας παραγωγής γυάλινων αμπουλών, η νέα γραμμή ρομποτικής συσκευασίας πλαστικών μπουκαλιών και το serialization των γραμμών συσκευασίας. Η νέα μονάδα παραγωγής γυάλινων φιαλιδίων και λυοφίλων είναι δυναμικότητας 150 εκατ. φιαλιδίων σε υγρή μορφή και 20 εκατ. φιαλιδίων σε λυόφιλη μορφή. Είναι μια επένδυση που θα οδηγήσει την DEMO να είναι ένας από τους 3 μεγαλύτερους παραγωγούς λυοφίλων στην Ευρώπη και αποτελεί μέρος του νέου επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας για τα έτη 2019-2022. 

  Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι νέες πτέρυγες παραγωγής αλλά και οι μελλοντικές επενδύσεις της εταιρείας εντός και εκτός Αττικής έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα cGMP των ΗΠΑ, προκειμένου να είναι σε θέση να υποστηρίξουν, στο άμεσο μέλλον, την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

  pin
  O κ. Δημήτρης Δέμος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DEMO

  Από τους πρώτους μήνες του 2020 η πανδημία του κορονοϊού μάς οδήγησε να επανεκτιμήσουμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελούμε τις καθημερινές μας λειτουργίες και να προχωρήσουμε στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών όσο το δυνατόν γρηγορότερα", μας αναφέρει ο κ. Δημήτρης Δέμος, διευθύνων σύμβουλος της DEMO. "Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η εταιρεία κατάφερε να εξασφαλίσει τις παραγωγικές της δραστηριότητες τριπλασιάζοντας το απόθεμά της σε πρώτες ύλες και υλικά συσκευασίας. Η πανδημία, παρόλο που προκάλεσε και προκαλεί πολλά σοβαρά προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία, παρέχει επίσης πολλές ευκαιρίες για το μέλλον. Σήμερα έχει γίνει εμφανές, περισσότερο από ποτέ, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ελλείψεις τόσο στην παραγωγή πολλών φαρμακευτικών προϊόντων στην τελική τους μορφή όσο και στις πρώτες ύλες που απαιτούνται για την παρασκευή τους", σημείωσε. 

  Σε αυτό το πλαίσιο, η DEMO στην περίοδο της έξαρσης της πανδημίας ανταποκρίθηκε και έστειλε αναντικατάστατα βασικά φάρμακα στη Γαλλία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία και στήριξε τη δευτεροβάθμια περίθαλψή τους σχεδόν από κατάρρευση. 

  Επίσης δώρισε 60 monitors μέτρησης ζωτικών λειτουργιών για τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων του ΕΣΥ, αξίας 260.000 ευρώ, τα οποία και παρέδωσε στα νοσοκομεία αναφοράς για την COVID-19, ενώ ως μέλος της ΠΕΦ ήταν μία από τις εταιρείες που πρωτοστάτησαν στη δωρεά 40 κλινών ΜΕΘ υψηλής τεχνολογίας προς το ΕΣΥ. 

  Τέλος, στη μαχη για την COVID-19, η DEMO μέσα στους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσει σκεύασμα δεξαμεθαζόνης, με στόχο να προσφέρει στην ιατρική κοινότητα ακόμα ένα "όπλο". H δεξαμεθαζόνη είναι ένα συνθετικό κορτικοστεροειδές φάρμακο που χρησιμοποιείται στην καθημερινή κλινική πράξη σε πλήθος θεραπευτικών επεμβάσεων λόγω της ισχυρής αντιφλεγμονώδους και ανοσοκατασταλτικής του δράσης. Μεγάλος αριθμός ασθενών με σοβαρή νόσο COVID-19 αναπτύσσουν ένα είδος συστηματικής φλεγμονώδους απόκρισης η οποία οδηγεί σε βλάβες του πνευμονικού παρεγχύματος και σε πολυοργανική ανεπάρκεια. Τα πρώιμα αποτελέσματα αρκετών μελετών έδειξαν ότι η ισχυρή αντιφλεγμονώδης δράση των κορτικοστεροειδών φαρμάκων, και συγκεκριμένα της δεξαμεθαζόνης, του παλαιού και φθηνού αλλά σε πολλές περιπτώσεις αναντικατάστατου αυτού φαρμάκου, μπορεί να αποτρέψει ή έστω να μετριάσει τις σοβαρές και σε πολλές περιπτώσεις θανατηφόρες επιδράσεις του νέου κορονοϊού. Η παραγωγική δυναμική της εταιρείας είναι ιδιαίτερα μεγάλη στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων, που είναι τα ενέσιμα διαλύματα μικρού όγκου σε γυάλινες φύσιγγες. Η DEMO μπορεί να καλύψει στο 100% τις ανάγκες της χώρας, αλλά ακόμα και της Ευρώπης στο σύνολό της. Επιπλέον, η σύνθεση του προϊόντος της DEMO δεν περιέχει συντηρητικά (preservative-free formula), τα οποία υπάρχουν σε άλλα αντίστοιχα ενέσιμα σκευάσματα δεξαμεθαζόνης.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ