Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιαν-2021 18:43

  ΥΓΕΙΑ: 50 χρόνια με πυξίδα τον άνθρωπο και τη βιώσιμη ανάπτυξη

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ανδρέας Καρταπάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ.

   

  Η πανδημία επέφερε καταλυτικές επιπτώσεις, διαταράσσοντας σταθερές και επηρεάζοντας τη γραμμική εξέλιξη και απόδοση παραδοσιακών αναπτυξιακών μοντέλων. Παράλληλα, στάθηκε αιτία επανατοποθέτησης βηματισμού και στόχων. Ο τρόπος με τον οποίο δρούμε συλλογικά σε παγκόσμια κλίμακα, βάζοντας μπροστά την επιστημονική γνώση, αποτελεί παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα. Το αειφόρο αναπτυξιακό μοντέλο τού αύριο χρειάζεται να στηρίζεται στις αρχές της συνεργατικής κουλτούρας και να μην αποκλείει κανέναν. Ξεκινώντας από σήμερα, οφείλουμε να επενδύσουμε σε ένα μέλλον που θα έχει ως κεντρικό στοιχείο τη βιώσιμη ανάπτυξη και θα στηρίζεται στα στέρεα θεμέλια της επιστήμης.  

  Η ολιστική ανθρωποκεντρική προσέγγιση, κόντρα στην παρωχημένη ατομικότητα, είναι το κύριο χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί το ΥΓΕΙΑ. Τοποθετώντας σε πρώτο πλάνο τη βιώσιμη ανάπτυξη, όχι ως ανάγκη, αλλά ως επιλογή, το ΥΓΕΙΑ αντιλαμβάνεται αδιάλειπτα και διαχρονικά τον ρόλο του ως ενεργού εταιρικού πολίτη. 

  Η πανδημία απέδειξε, δυστυχώς βίαια, πως όταν δραστηριοποιείσαι σε τομείς που σχετίζονται με την πρόληψη, τη θεραπεία και την περίθαλψη οφείλεις να ξεπερνάς τα όρια του επιχειρείν και να επιδιώκεις να κινείσαι σταθερά στα όρια του κοινωνείν. Το ΥΓΕΙΑ επιλέγει συνειδητά, εδώ και 50 χρόνια λειτουργίας, να στέκεται με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, ακολουθώντας μια δυναμική πορεία δέσμευσης μέσω μιας εξελικτικής διαδρομής με όχημα την ενσυναίσθηση και την επιστημονική γνώση, που έχει ως στόχο να φέρει το μέλλον πιο κοντά.  

  Έχοντας κλείσει μισό αιώνα λειτουργίας και, το κυριότερο, κοινής πορείας με την κοινωνία, το ΥΓΕΙΑ ακολουθεί ένα επιχειρηματικό μοντέλο που σκοπεύει στη διάχυση οφελών και πολλαπλασιαστικής αξίας στην ίδια τη χώρα. Ένα μοντέλο που στον πυρήνα του διατηρεί την έννοια της ευθύνης απέναντι στον ασθενή, στους εργαζομένους, στο περιβάλλον και, κυρίως, στην κοινωνία.  Ένα μοντέλο που επιτρέπει στο ΥΓΕΙΑ στο τέλος της ημέρας να αντιμετωπίζει το θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό του αποτύπωμα όχι ως επιβράβευση, αλλά ως νέα δέσμευση. Σήμερα οι προκλήσεις καθημερινά γιγαντώνονται, όπως και η ευθύνη που χρειάζεται να επιδεικνύει ένας σύγχρονος κοινωνικός εταίρος. Για τον λόγο αυτό το ΥΓΕΙΑ επιλέγει να στέκεται με σθένος μπροστά στις δεσμεύσεις του, αποκωδικοποιώντας αρχικά τα διδάγματα της δύσκολης συγκυρίας. Η συμπερίληψη που επέδειξε η ανθρωπότητα στη μάχη με τον κορονοϊό δείχνει τον δρόμο για την επόμενη μέρα. Τη συνεργασία δεν τη χρειαζόμαστε μόνο στα δύσκολα. Τη χρειαζόμαστε πάντα και παντού, ως στοιχείο που πυροδοτεί την ανάπτυξη, αλλά και ως δικλίδα ασφαλείας προκειμένου τα πλεονεκτήματά της να μοιραστούν δίκαια και ισόρροπα. 

  Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΓΕΙΑ, συνεχίζοντας να ακολουθεί τις αρχές που το χαρακτηρίζουν εδώ και 50 χρόνια, επενδύει σε ένα καλύτερο μέλλον για όσο το δυνατόν περισσότερους, ενισχύοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την υιοθέτηση των βέλτιστων πρακτικών και παρέχοντας κορυφαίες και πλέον πρωτοποριακές ιατρικές υπηρεσίες.

  υγεία


  Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας, το ΥΓΕΙΑ υλοποιεί δράσεις με ουσιαστικό θετικό κοινωνικό πρόσημο, όπως η κάλυψη αναγκών ιατρικής περίθαλψης σε απομακρυσμένες περιοχές, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με θέματα υγείας και η απευθείας κοινωνική συνεισφορά. Ταυτόχρονα, ως μέλος της ισχυρής οικογένειας του Ομίλου Hellenic Healthcare Group, του μεγαλύτερου ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, το ΥΓΕΙΑ στέκεται από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό. Το 2021, βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων, θα είναι μια χρονιά επανεκκίνησης. Όπως δεν έμεινε κανείς στο απυρόβλητο από την απειλή του κορονοϊού, έτσι δεν πρέπει να μείνει κανείς πίσω και τώρα. Το ΥΓΕΙΑ, κάνοντας πράξη μισό και πλέον αιώνα τις αρχές της συνεργασίας και της συμπερίληψης, θεωρεί υποχρέωσή του να λειτουργεί ως επιταχυντής της προσπάθειας προς μια βιώσιμη εξωστρέφεια χωρίς αστερίσκους. Το σωστό momentum είναι στο χέρι μας να μη χαθεί.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ