Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Ιαν-2021 19:09

  Westnet: Επεκτείνεται δυναμικά στη διανομή νέων κατηγοριών προϊόντων τεχνολογίας

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εμπλουτίζει το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο, επενδύει στις συνεργασίες με κορυφαίους διεθνείς οίκους


  Αποτελώντας μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα και την Κύπρο στον χώρο της διανομής τεχνολογικών προϊόντων, η Westnet επεκτείνει διαρκώς την γκάμα των προϊοντικών κατηγοριών που διανέμει, με τις λευκές οικιακές συσκευές να αποτελούν μία από τις βασικές πρόσφατες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιό της.

  Η εταιρεία του Ομίλου Olympia ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2005 και από το 2017 έχει παρουσία και στην κυπριακή αγορά. Στόχος της Westnet είναι η παροχή λύσεων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο τρόπος οργάνωσής της διαφοροποιείται σε σχέση με τον ανταγωνισμό, έχοντας ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες της.

  Αυτός είναι, επίσης, και ένας από τους βασικούς λόγους που η Westnet παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξη. Η εταιρεία διαθέτει πλέον ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο συνεργασιών, το οποίο καλύπτει από προϊόντα πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και λύσεων λογισμικού μέχρι μικρές και μεγάλες οικιακές λευκές συσκευές.

  Η Westnet αποκτά ή διευρύνει την παρουσία της σε τομείς που παρουσιάζουν ανάπτυξη, αξιοποιώντας τις ψηφιακές τεχνολογίες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και αυτός των οικιακών συσκευών, οι οποίες γίνονται όλο και πιο "έξυπνες", με τους καταναλωτές να κατανοούν και να αξιοποιούν όλο και περισσότερο την τάση προς το smart home.

  Ευρεία γκάμα συνεργασιών

  Η Westnet κατατάσσεται στην κορυφή των εταιρειών διανομής σε Ελλάδα και Κύπρο, χάρη στο ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων και λύσεων που διαθέτει, τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που προσφέρει και την υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση των πελατών της. Η εταιρεία έχει συνάψει σειρά από συνεργασίες με κορυφαίους διεθνείς οίκους, διασφαλίζοντας στους πελάτες της εύκολη πρόσβαση σε τεχνολογικά προϊόντα και λύσεις σε κατηγορίες όπως είναι αυτές της πληροφορικής, της κινητής τηλεφωνίας, της τηλεόρασης, της φωτογραφίας και video, του gaming, των αξεσουάρ, του λογισμικού, ακόμα και της κυβερνοασφάλειας.

  Η Westnet προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων, συμπεριλαμβανομένης της διανομής και αντιπροσώπευσης τεχνολογικών προϊόντων από κορυφαίους παγκοσμίως κατασκευαστές, όπως οι Aruba, HP, Hewlett Packard Enterprise, Microsoft, Checkpoint, Avaya, Huawei, Asus, Lenovo, Hitachi, Sharp, TP Link, Canon, Logitech, Fujitsu, KYDOS, Trust, Corsair, LG, Samsung, Phillips, AOC, Creative. Αποτελεί, επίσης, έναν από τους κορυφαίους διανομείς μπαταριών Toshiba, με διάθεση των προϊόντων σε ολόκληρη την Ε.Ε., την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

   

  Οικιακές συσκευές

  Η πιο πρόσφατη επέκταση είναι αυτή που αφορά την κατηγορία των οικιακών συσκευών. Η Westnet έχει συνάψει συνεργασίες με κατασκευαστές όπως η AUX (κλιματισμός), αλλά και η Sharp και η Amica (μεγάλες οικιακές συσκευές), οι οποίες διαθέτουν μεγάλες γραμμές παραγωγής σε Ευρώπη και Ασία. Παράλληλα, η εταιρεία έχει προχωρήσει στην πρόσληψη έμπειρων στελεχών, για την κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί αυτή η επέκταση.

  Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα

  Η επέκταση στις οικιακές συσκευές είναι ένα εγχείρημα για την έκβαση του οποίου οι άνθρωποι της Westnet δηλώνουν αισιόδοξοι. Ο λόγος είναι τόσο η εξειδικευμένη γνώση της εταιρείας στη διανομή άκρως ανταγωνιστικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας όσο και η ισχυρή της θέση σε 62 χώρες, με τη διανομή των μπαταριών Toshiba.

  Οι πελάτες της Westnet έχουν ακόμα ένα πλεονέκτημα, καθώς είναι η εταιρεία διανομής που μπορεί να τους παρέχει, με την ίδια πάντα ποιότητα, υπηρεσίες και αξιόπιστα/κορυφαία προϊόντα για περισσότερες κατηγορίες: από έναν φορητό υπολογιστή μέχρι ένα πλυντήριο. Την προσέγγιση αυτή προτιμούν τόσο μεγάλες αλυσίδες όσο και μικρότερες επιχειρήσεις λιανικής, καθώς τους προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, χαμηλότερο κόστος και πρόσβαση σε μια διευρυμένη γκάμα προϊόντων.

  Παράλληλα, η Westnet επιδιώκει τη διαρκή εξέλιξή της, στοιχείο απαραίτητο σε μια ταχύτατα μεταβαλλόμενη αγορά, όπου οι εταιρείες διανομής καλούνται πλέον να παρέχουν ένα σύνολο εξειδικευμένων λύσεων υποστήριξης. Οι υπηρεσίες αφορούν τομείς όπως είναι τα logistics, το μάρκετινγκ, αλλά και η εξυπηρέτηση μετά την πώληση (after sales service).

  pin

  Omnichannel

  Επιπλέον, η νέα πραγματικότητα που φέρνει η ολιστική (omnichannel) προσέγγιση του λιανεμπορίου και η αύξηση των online πωλήσεων σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων καθιστά απαραίτητο τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτό πρακτικά ενισχύει εταιρείες διανομής, οι οποίες διαθέτουν την τεχνογνωσία που απαιτείται ώστε να επιτυγχάνεται μείωση του κόστους και του χρόνου ολοκλήρωσης του κύκλου παραγωγής-κατανάλωσης. Πρόκειται για χαρακτηριστικά στα οποία δίνει ιδιαίτερη προσοχή η Westnet, η οποία διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

  Η δυναμική ανάπτυξη που παρουσιάζει η εταιρεία φαίνεται και στα οικονομικά αποτελέσματά της. Για την οικονομική χρήση του 2019 η Westnet κατέγραψε ενισχυμένο ενοποιημένο κύκλο εργασιών στα 110,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με το 2018. Επίσης, ο όμιλος σημείωσε ισχυρή αύξηση, της τάξης του 34%, και στη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA), η οποία άγγιξε το επίπεδο των 3,2 εκατ. ευρώ, έναντι 2,4 εκατ. ευρώ το 2018.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ